Nyheder og SamfundMiljø

Hvilke lande er inkluderet i Sydkaukasus? Kaukasus: karakteristika

Efter sammenbruddet af Sovjetunionen republik, der udgør sin del besluttet på deres valg, og de fleste af dem kom ud af indflydelse i Den Russiske Føderation, der udgør en selvstændig stat. Netop modtaget Kaukasus. Lande, der var i 1990 i regionen blev selvstændige stater. Det Aserbajdsjan, Armenien og Georgien. Karakteristik af Kaukasus-landene er præsenteret i artiklen.

Historie i regionen

Lande, der eksisterede i oldtiden på stedet af moderne Transkaukasien, var kendt ud over landets grænser. For eksempel i det 9. århundrede f.Kr.. e. på hvis område Armenien har en stærk og rig rige Urartu. Foreningen af stammer i regionen begyndte i det 13. århundrede før Kristus. e., som det fremgår af de assyriske kilder kong Ashshurnatsirapala II. Tidligere nomadisk, de bosatte sig på bredden af Lake Van, bliver håndværkere, landmænd og hyrder.

Ved det 8. århundrede, indbyggerne i riget var ikke kun deres eget sprog og skrive, men også religion, og opdeling af landet inden for ledelse i marken og underordning af centralregeringen i skikkelse af kongen og regeringen.

På grund af de militære kampagner i det, der nu Syrien og markedsføring i landene i Kaukasus, Urartu betydeligt udvide deres bedrifter. I de erobrede områder til at bygge byen-fæstningen, vandingskanaler og akvædukter, at etablere offentlige kornmagasiner i tilfælde af belejring.

Ikke mindre kendt historie Kolchis, som ligger på det område af moderne Georgien. De mennesker, der lever det, berømte guldsmede, smede og metallurger. Deres dygtighed og rigdom af territoriet dannet grundlag for myten om det gyldne skind, som var slukket argonauterne ledet af Jason.

Hvad er overraskende i historien om de gamle stater, der udgør den sydlige Kaukasus? Det land, hvorfra det er i dag, var i stand til at danne deres eget sprog og skikke, efterlod en rig arkitektonisk og kulturel arv, er under konstant pres udefra.

Georgien

Landet indtager den centrale og vestlige del af regionen, der grænser med Aserbajdsjan, Rusland, Armenien og Tyrkiet.

CIS, Kaukasus, herunder Georgien, konfronteret med ændringer i økonomien og udvikling af internationale relationer, som skulle bygge igen efter den sovjetiske sammenbrud. Fordi under sovjettiden ikke er i regionen er blevet udviklet af branchen, så Georgien, for eksempel, var nødt til at begynde at udvikle de fleste mineraler, herunder:

  • Kul indskud, som anslås til over 200 millioner tons.
  • Oliereserver - 4,8 millioner tons.
  • Naturgas - 8,5 mia m3.
  • mangan indskud optager mere end 4% af verdens forsyning af malm af 223 millioner tons, hvilket sætter Georgien den 4. th sted i verden for sin produktion.
  • Blandt de ikke-jernholdige metaller kobber, bly, som har et land mere end 700 000 tons bly (120 000 tons) og zink (270 000 tons).

Ud over de anførte land indtager en førende plads blandt SNG-landene for indskud af bentonit ler findes forekomster af guld, antimon, cadmium, diatomejord og andre mineraler. Det vigtigste aktiv i landet er de 2000 mineralske kilder, hvoraf den mest berømte Borjomi, Tskhaltubo, Akhaltsikhe og Lugelskie.

En anden stolthed af de georgiske folk er de vine, der produceres i landet. De er godt kendt i det tidligere Sovjetunionen og i udlandet. Ikke langt bagud i popularitet og nationale retter, som på grundlag af en særlig international jury tager 5. plads i verden.

I dag, Georgien - et velstående land, hvor den mest udviklede turist-og resort virksomhed, vinfremstilling, dyrkning af citrusfrugter og te.

Armenien

Dette land har det mindst gunstige geografiske placering, da den ikke har nogen adgang til havet, som er en smule indflydelse på sin økonomi.

Ikke desto mindre, hvis vi tager landene i Sydkaukasus, det medtages, er det Armenien førende inden for teknik og kemisk industri. Det meste af industrien beskæftiger sig med produktion af elektroniske og radioudstyr, værktøjsmaskiner og bilindustrien.

Ikke ringere end dem, og ikke-jernholdige metaller, hvorved landet lavet af kobber, aluminium, molybdæn koncentrat og ædelmetaller.

Kendt i udlandet vin og cognac produktion i Armenien. I landbruget eksportorienterede dyrkede figner, granatæbler, mandler og oliven.

Et højt udviklet netværk af jernbaner og motorveje gør det muligt for landet at handle ikke blot med sine naboer, men også i udlandet.

Aserbajdsjan

Hvis du tager landene i det sydlige Kaukasus, Centralasien, udvinding og behandling af olie og gas, Aserbajdsjan indtager en af førende steder.

I dette land, de rigeste indskud:

  • olie på Apsjeronhalvøen og Det Kaspiske Hav hylden;
  • naturgas ved Karadag;
  • jernmalm, kobber og molybdæn i Nakhichevani.

Det meste af landbruget tilhører bomuldsdyrkning og vindyrkning optager halvdelen af den samlede omsætning, som giver alle Kaukasus. Lande i denne region vokser druer, men at Aserbajdsjan er førende i denne branche.

På trods af forskellene i den økonomiske udvikling, kultur, religion og befolkningen i dette område har noget til fælles. Denne geografiske beliggenhed landene i Transkaukasien, hvorigennem deres naturressourcer og klimaet har lignende funktioner.

Klimazoner Kaukasus

Denne region er førende i verden i landskabet mangfoldighed på sådan en lille område. Dette skyldes det faktum, at en betydelig del af jorden i disse lande er dækket af bjerge (Big og Small Kaukasus), og kun en tredjedel - er lavland. Derfor arealer egnet til landbrug er yderst begrænset.

Surami højderyg opdeler området i to klimazoner. Så er dette område opdelt i de tørre subtroperne mod øst og fugtigt - i vest, hvilket påvirker vandingssystem og afgrøderne: i nogle områder af kunstvanding vand i overskud, i andre er det mangler hårdt. Ikke desto mindre, dette ikke forhindre Georgien, Armenien og Aserbajdsjan til at slutte sig til Commonwealth of Subtropisk Landbrug til te dyrkning, citrus, laurbærblade, tobak, geranium og druer.

befolkning

Hvis du tager hele Transkaukasien (hvilke lande den indeholder, du kender), armeniere, aserbajdsjaneres, georgiere, abkhasierne og Ajarians beløb til 90% af befolkningen. Den resterende del af de nuværende russiske, kurdere, ossetere og Lezgins. Til dato, mere end 17 millioner mennesker lever i denne region.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.