SundhedMedicin

Menneskers led. Typer af menneskelige leddene

Menneskelig knogler er så hårdt, at det er i stand til at modstå omkring 10 tusind kilo, men hvis et skelet bestående af kun én fast knogle, ville vores bevægelse være umuligt. Naturen har løst dette problem ved blot at dividere skelettet af de mange knogler og led er skabt - et sted, hvor knoglerne mødes.

menneskelige leddene udføre en ganske vigtig funktion. Takket være dem, der er knogler, tænder og brusk i kroppen forbindes med hinanden.

Typer af menneskelige leddene

De kan klassificeres med hensyn til funktionalitet:

Fælles der forhindrer bevægelse, kendt som synarthrosis. Suturer kranium og gomfos (soedininenie tænder kranium) er eksempler synarthrosis. Forbindelserne mellem knoglerne kaldes syndesmosis mellem brusk - sinhordrozami, knogle - sintostozami. Synarthrosis dannes via bindevæv.

Amphiarthrosis tillader en lille bevægelse af de fælles knogler. Eksempler amphiarthrosis er de intervertebrale skiver og pubica.

Den tredje funktionelle klasse - svobodnopodvizhnye diarthrosis. De har den højeste vifte af bevægelse. Eksempler: albuer, knæ, skuldre og håndled. Næsten altid er det de synovial leddene.

humane skeletled kan også klassificeres ved deres struktur (det materiale, hvoraf de er sammensat):

Fibrøse led er sammensat af stive collagenfibre. Disse er leddene i kraniet og det fælles, der forbinder ulna og radius af underarmen sammen.

Bruskagtige led er sammensat af human brusk, der binder knogler sammen. Eksempler på sådanne forbindelser er leddene mellem ribben og ribben brusk og mellem diskus.

Den mest almindelige type - synovial joint - rum er fyldt med væske mellem enderne af knoglerne linkes. Det er omgivet af en hård kapsel af tæt bindevæv, der er omfattet af synovial membran. Ledhinden, som er sammensat af en kapsel, synovialvæske frembringer en olie, hvis funktion - at smøre leddet, reducerer friktion og slitage.

Der er flere klasser af synovialled, fx ellipseformet, ginglymoid, sadelformet og sfæriske.

Ellipseformet samlinger forbundet glat knogle og give dem mulighed for at glide forbi hinanden i nogen retning.

Trochlear led, såsom albue og knæ af den person til at begrænse bevægelse i en retning, således at vinklen mellem knoglerne kan forøge eller formindske. Begrænset bevægelse i leddene ginglymoid giver mere kraft og styrke knogler, muskler og ledbånd.

Sadel led, såsom mellem den første metacarpal knogle og trapez knoglen, tillader at rotere knoglerne på 360 grader.

Skulder og hofte menneske - kun sfæriske led i kroppen. De har den fri vifte af bevægelse, de er de eneste, der kan vende om sin egen akse. Manglen af sfæriske samlinger er, at fri bevægelsesområde gør dem mere modtagelige for forstyrrelser, end mindre mobile menneskers led. I disse steder er der ofte brudt.

Nogle typer af humane synovial leddene skal behandles særskilt.

ginglymoid fælles

Trochlear samlinger er synovial klasse. Denne ankel, knæ og albue mand. Normalt ginglymoid fælles - en flok af to eller flere knogler, hvor de kun kan bevæge sig i én akse til at bøje eller rette.

De mest simple trochlear led i kroppen - interfalangealled, de er mellem phalanges i fingre og tæer.

Siden deres kontor lidt vægt og mekanisk styrke, de består af et enkelt materiale med bittesmå synoviale ekstra snore til forstærkning. Hver knogle dækket med et glat tyndt lag af hyalin brusk, bestemt til at reducere friktionen i leddene. Knogler er også omgivet af en hård kapsel af fibrøst bindevæv, der er omfattet af synovial membran.

Strukturen af menneskelige leddene er altid anderledes. For eksempel albueleddet er mere kompleks dannet mellem humerus, radius og ulna knogler i underarmen. Albue underkastet en mere kraftigt belastet end leddene i fingre og tæer, og derfor indeholder den flere stærke ligamenter og andre unikke knoglestrukturer som styrker dets struktur.

Ulnar og radiale ledbånd hjælpe med at holde relaterede ulna og radius og styrke leddene. Benene består også af flere store trochlear leddene.

Sådan albue fodleddet er placeret mellem de store og små skinneben knogler i underbenet og talus knogle i foden. Grene høj skinneben fibula er dannet omkring den benede talus slot for at begrænse bevægelse af benet langs den ene akse. Fire ekstra bundter, herunder deltoid, fastgøre knogler og styrke fælles, for at opretholde kroppens vægt.

Placeret mellem lår og ben skinneben og lægben skinneben, knæled - den største og mest komplekse ginglymoid fælles i den menneskelige krop.

Elbow og ankel anatomi er ens, de er oftest udsat for slidgigt.

ellipsoide samlinger

Ellipseformet fælles, også kendt som flad, er den mest almindelige form for synovial leddene. De dannes nær knoglen, med en glat eller næsten glat overflade. Disse samlinger sætte knoglerne til at glide i alle retninger - op og ned, venstre og højre, diagonalt.

Grund af sin struktur ellipseformet fleksible led, og deres bevægelse er begrænset (at undgå skader). Ellipsoide leddene er dækket sinovalnoy membran, der producerer væske, der tjener til at smøre leddet.

De fleste ellipseformede samlinger er i appendicular skelet mellem håndrodsbenene i håndleddet, mellem håndleddet og hånden mellemhåndsben knogler mellem ankel knogler.

En anden gruppe af ellipsoide leddene placeret mellem fladerne af de seksogtyve ryghvirvler i intervertebrale led. Disse tilslutninger tillade os at folde, folde og dreje torso, medens styrken af rygsøjlen, der understøtter vægten af kroppen og beskytter rygmarven.

condylare samlinger

Der er en separat form for ellipsoide samlinger - kondylære fælles. Det kan betragtes som en overgangsform fra trochlear fælles type til den ellipsoide. Fra trochlear fælles kondylære kendetegnet ved store forskelle i formen og størrelsen af de samvirkende overflader, hvilket resulterer i en mulig bevægelse omkring to akser. Fra ellipsoide fælles condylare artikulære hoveder en række forskellige.

sadel fælles

Sadel fælles er en type synovialled, hvor den ene af knoglen formet som en saddel og anden knogle hviler på det, som en rytter på en hest.

Sadel leddene mere fleksible end den sfæriske eller ellipseformet.

Det bedste eksempel på en sadel fælles organ er karpometakarpalleddet af tommelfingeren, som er dannet mellem trapez knoglen og den første mellemhåndsben knogle. I dette eksempel trapezoidet danner afrundede sæde, hvorpå den første mellemhåndsben knogle sidder. Karpometakarpalleddet tillader en stor menneskelig finger er let at fremme med de andre fire fingre på hånden. Thumb naturligvis ekstremt vigtigt for os, da det giver vores hånd fast greb objekter og bruge mange af de værktøjer.

arthrodia

Kugleled er en speciel klasse af synovial leddene, som har den højeste bevægelsesfrihed i kroppen på grund af deres unikke struktur. Hofteled og skulderled er den eneste person sfæriske i det menneskelige legeme.

De to vigtigste komponenter i kugleled: knogle med et sfærisk hoved og en knogle med den kopformede fordybning. Overvej skulderleddet. menneskelige anatomi er således, at det kugleformede hoved af humerus (overarmsknoglen) passer ind i samlingen hulrum af bladet. Glenoide hulrum - er en lille og lavvandede lommer, takket være som skulderleddet det største udvalg af bevægelse i det menneskelige legeme. Det er omgivet af en ring af hyalin brusk, som er fleksible, stærke knogler, mens muskler - rotator cuff - hold humerus i hulrummet.

Hofteleddet er lidt mindre mobile end skulderen, men er stærkere og mere stabil samling. Yderligere hofte nødvendige stabilitet til at modstå kropsvægt på benene ved at udføre aktiviteter som gåture, jogging og så videre. D.

Hofteleddet afrundet, næsten sfærisk hoved af lårbenet (lårbenet) stramt til acetabulum, en dyb fordybning i skinkeben. En lang række hårde ledbånd og stærke muskler holde lårbenshovedet på plads og modstå den stærkeste spændinger i kroppen. Acetabulum og forhindrer forvridning af hoften, knogle begrænser bevægelse inden for det.

På baggrund af ovenstående, kan du lave en lille tabel. Strukturen af menneskelige samlinger omfatter det ikke vil. Så i den første kolonne i tabellen angivne fælles type den anden og tredje - eksempler og deres placeringer, henholdsvis.

Menneskers led: tabel

fælles form

eksempler på leddene

hvor er

ginglymoid

Knæ, albue, ankel. Anatomi af nogle af dem er angivet nedenfor.

Knæ - mellem de femorale, tibial og patella knogler; ulnar - mellem humerus, ulna og radius; ankel - mellem skinneben og fod.

ellipsoid

Intervertebrale leddene samlingerne mellem phalanges.

Mellem fladerne af hvirvlerne; mellem phalanges af tæer og hænder.

kugleformede

Hip og skulderled. Menneskelig anatomi betaler denne form for fælles opmærksomhed.

Mellem lårbenet og skinkeben; mellem humerus og scapula.

sadel-formet

Karpometakarpal-.

Mellem trapez knoglen og den første mellemhåndsben knogle.

For at gøre det klarere, hvad der udgør menneskelige leddene, beskrive nogle flere af dem.

albue

Albuer menneskelige anatomi, som allerede er blevet nævnt, kræver særlig opmærksomhed.

Albue - en af de mest komplicerede samlinger af den menneskelige krop. Den er dannet mellem den distale ende af humerus (mere præcist dets ledfladerne - blok og condyluslejerne), stråling og trochlear afklippet ulna og radiale knogler ledhoved og dens periferi. Det består af tre samlinger på én gang: brachioradialis, humeroulnar og proksimale radioulnar.

Humeroulnar fælles er placeret mellem trochlear hak af ulna og blokken (fælles overflade) af humerus. Dette vedrører et fælles trochlear og er uniaksial.

Brachioradialis kondyl fælles dannet mellem humerus og hovedet af humerus. Bevægelse af fælles er lavet omkring to akser.

Promaksimalny radioulnar forbinder radial skære albuebenet og den fælles omkreds af den radiale hoved. Han også enakset.

Albuen ingen sideværts bevægelse. I almindelighed anses det for en trochlear fælles med en spiralform slip.

Den største af den øverste del af kroppen, anses for at albuerne. Benene består også i leddene, som simpelthen ikke kan fortælle.

hofte

Denne fælles er placeret mellem acetabulum af bækkenet og lårbenet (hovedet).

Dette hoved er dækket med hyalin brusk næsten hele vejen igennem, bortset fra fovea. Acetabulum , også beklædt med brusk, men kun omkring overfladen af lunate med resten dækket sinovalnoy membran.

Til hofteleddet er sådanne bundter: ischiadicus-femorale, iliac, femoral, pubic-femorale, cirkulært område, samt en flok af lårbenshovedet.

Iliaca-femorale ligament stammer i bunden af den forreste superior hoftebenet og slutter ved intertrochanteric linje. Denne ledbånd er involveret i at opretholde kroppen i en oprejst position.

Næste flok ischiadicus-femoralis, begynder ved hoftestøtte knogle og vævet ind i kapslen af hofteleddet.

Lidt højere i toppen af skambenet, begynder pubic-femorale ligament, som løber ned til hofteleddet kapsel.

Inden for den fælles selv er en flok af lårbenshovedet. Start med at tage det på den tværgående acetabulære ledbånd og slutter ved pit af lårbenshovedet.

Det cirkulære område er dannet i en løkke: det er fastgjort til den nedre forreste del af ilium og omgiver lårbenshalsen.

Hofte- og skulderled er de eneste kugleformet i den menneskelige krop.

knæled

Denne fælles består af tre knogler: patella, den distale ende af lårbenet og den proksimale ende af skinnebenet.

knæleddet kapsel fastgjort til kanterne af den tibiale, lårbensknogle og patella. For lårbenet er fastgjort under epicondyle. Ved fast tibiale artikulære overflade ved kanten, og det er knyttet til patella kapsel, således at hele dets forreste overflade af fælles er placeret.

Bundter af denne fælles kan opdeles i to grupper: vnekapsulnye og intrakapsulær. Også i leddet der er to sider - tibial og fibular sikkerhedsstillelse ledbånd.

ankelleddet

Det er dannet ved hjælp af den artikulære overflade af talus og artikulære overflader af de distale ender af lægbenet og skinneben.

Ledkapsel næsten hele er fastgjort til kanten af ledbrusken og afviger fra det kun på den forreste overflade af talus. På sidefladerne af det er fælles ledbånd.

Deltoid eller mediale ligament, består af flere dele:

- posterior tibio-kollision, bagkanten er mellem den mediale malleolus og den mediale bagende talus;

- tibialis anterior-kollision, er placeret mellem den forreste kant af den mediale malleolus og posteromedial overflade af talus;

- tibio-hæl del strækker sig fra den mediale malleolus til talus støtte;

- tibio-navicular del, det stammer fra den mediale malleolus og slutter ved den bageste overflade af bådbenet.

Næste ligament peroneal-calcaneus, strækker sig fra den ydre overflade af den laterale malleolus til den laterale overflade af halsen i talus.

Nær fronten den tidligere lagrede talo-fibular ligament - mellem den forreste kant af den laterale malleolus og en sideflade af halsen i talus.

Og sidst, tilbage talo-fibular ledbånd stammer ved den bageste margin på den laterale malleolus og slutter ved den laterale tuberkelbakterier af talus proces.

Generelt fodleddet er et eksempel trochlear med spiralformet bevægelse.

Så nu har vi en idé om, hvad der er de menneskelige leddene. Anatomi leddene hårdere end det lyder, og du kan se for dig selv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.