FormationUngdomsuddannelse og skoler

Området - hvad er dette? Betydning af ordet "levested"

Området - et område på overfladen af jord eller vand, som tager en bestemt type planter, dyr, fisk. Der er endda en videnskab, som studerer fremkomsten, udvikling, at der findes områder - areology. Menneskelig indvirkning på vores egen planet er sådan, at vi bevidst eller uheld kan skubbe, ødelægge, og nogle gange skabe et levested til visse arter af skabninger.

Formen af området

I undersøgelsen af en bestemt type videnskabsmænd tegne højdekurver på kortet levesteder. Det er nødvendigt at studere og forstå, hvordan og hvilken slags liv. Find to ens former for habitat er ikke muligt, undtagen for en sådan udelukkelse, når flere arter er låst på øen.

Areal - en tegning på et kort, hvilket betyder grænsen naturtypen. Det kan være fast, brækket i flere stykker eller tape, strakt langs bredden af floder, bjerge af depressioner. Habitatdirektivet kan blandes, her for eksempel nogle typer af egetræ vokse massivt i det centrale Rusland og i syd er strakt i linje.

Når en art er spredt over store områder, flere kontinenter, kaldes det kosmopolitiske. Normalt er det fordringsløse arter overleve i forskellige klimazoner, formere sig hurtigt, og rovdyr og mennesker kan ikke skære ned på deres befolkninger under et nul.

Som en følge af klimaændringerne kan variere formen af intervallet. Temperatur og luftfugtighed er ugunstige for arten, og det begynder at dø. Sådanne arter kaldes levn, de har meget lidt resterende område.

Meget lig de relikt endemiske arter, der findes på en lille, men stabil habitat.

udpegning

For at skelne mellem dem, og find i de områder på kortet, de blev opfundet af produktnumre. Efter alt, hvis området - det er geografisk velkendt sted, så det har en længdegrad og breddegrad. Men klimatiske forhold, som er vigtige for alle former for levende væsener, er afhængige af højden over havets overflade. Derfor er området antal nomenklatur består af breddegrad komponent - længden af zonen fra nord til syd, længdegrad komponent - længden af zonen fra øst mod vest, den højde komponent - lodret nedad.

Størrelser intervaller

Areal i biologi - det er et område med flere kvadratkilometer, som bebor en bestemt type dyr eller en plante. Dette kan være en del af jord eller vand, som optager parret af kilometer til hundreder af hektarer. Under en af de klassifikationer, er intervaller udmærker sig ved deres størrelse fra smal lokal til global.

Den mindste og mest ydmyge af dem er landdyr. Dette kan være en dal eller omvendt, en bjergkæde, hvor klimaet og de unikke kendetegn ved sammensætningen af jorden har udviklet en særlig form for hassel og ingen andre steder overlever. Det er også et godt eksempel på området er smal lokal hule. Skabninger, der lever i disse betingelser, kaldet endemisk, såsom løbebillen-Bryzgunov som bor kun inden for en eller to kamme kaukasisk. Næsten alle former for flyvende insekter er endemiske.

Næste i størrelse er de lokale levesteder for dem - subregionale og regionale. Poliregionalny område befolkning - et område, der strækker sig over flere kontinenter, men ikke mere end tre, et eksempel på den type med afregning af en ryper. Habitatdirektivet i Eurasien også overvejet poliregionalnymi. Efter alle slags kan eksistere i hele Europa, Sibirien og Fjernøsten. Men som regel sådanne levesteder karakteristiske for vanddyr, fisk, planter.

En kosmopolitiske område - en zone, tager mindst tre kontinenter. Sådanne en udbredt, nogle arter af akvatiske og sumpplanter, havdyr og insekter.

eksempler populationer

Levesteder for mange dyr og planter er stort set den samme. Husk, for at du kender den slags dyr, der lever frit kun i stepper, tundra, moser, sand. han kender i sit område, hvad de skal spise, kan skjule og yngle. I stepper sådanne arter er hamstere, jordegern, prærie kakerlakker og andre. Lapland vejbred vokser i tundra og boreale ugle liv og jagter i Taigaen skov. Kan området udvides i sin form, normalt langs floder eller bjergkæder. Dette skyldes klimatiske forhold. Mange vådområder dyr lever i disse naturtyper og ferskvandsfisk har intet andet valg end at leve i floden.

Nogle gange grænsen af området virker som et resultat af at bo i udlandet for sin slags en konkurrent. For eksempel, zobel, mår ofte lever side om side, men ikke rejse ind i en nabo.

Årsagerne til de gap områder

Rækkevidde af arterne - er ikke nødvendigvis et sammenhængende område, der er også huller. Dette sker af forskellige årsager. I vor tid, den vigtigste årsag til de gap områder blev menneske. Skovrydning, enheden dæmninger, dræning af vådområder, konstruktion af vandkraftværker - alt dette fører til udryddelsen af arter af dyr, planter og insekter.

Det sker, at de klimatiske forhold ikke er nogen forskel, men det område - det er også et billede hukommelse, der markerede den territoriale afgrænsning, det er svært at forklare. Formentlig i de sidste varierede klimatiske forhold, og typen er opdelt, han holdt i hans hukommelse, at skillelinjen område er katastrofalt for ham. Den enkleste eksempel er, at mange arter af planter og dyr lever på begge sider af Uralbjergene, men i sig selv de ikke har disse typer. Et vaskeskind for alpint Omvendt sænke højden i adskillelsesarealet bliver. Den samme form for vaskeskind til stede på forskellige bjerge.

Stabilitet habitat skel

Border, selvom markeret på kortet, men de kan altid ændre sig. Måske de eneste uforanderlige ø levesteder. Alle andre ændringer ved at ændre klimaforhold. Når de kolde vintre og de faste is skorpe hjorte begynder at øge dine konverteringer, gå til nye områder i deres søgen efter mad, ellers vil de blive dræbt. Eger fodret dem til at holde i sit sortiment.

Som en konsekvens af opvarmning kan smelte isen og brudt, når et enkelt område. I dette tilfælde kan en slags blive svækket, ikke at have tid til at tilpasse sig nye vilkår, og det vil erstatte den anden. Fundet kun palæontologer argumentere sådan scenarium. Så at området - dette er ikke en stabil territorial zone, som vi skal kæmpe. Alle de folk: "Vil du leve - lære at spinde!"

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.