FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvad er valensen af svovl? Mulige valenser af svovl

Svovl (lat Svovl.) - Ikkemetal element. Den kemiske betegnelse S, serienummeret i det periodiske system - 16 Valence svovl blev sat endnu før undersøge strukturen af atomet. Dens værdi bestemmes på basis af egenskaber erstatning, tiltrække eller vedhæfte en række andre atomer eller grupper. Senere, fandt forskerne en rolle af negativt ladede partikler (elektroner) i tilfælde af en kemisk binding.

Valensen af svovl: som særlig atomer påvirke dens værdi?

Mest almindelige grundstof på Jorden er på den 16. plads. Det sker i form af lyse gule krystaller eller pulver i klipperne nær aktive og inaktive vulkaner. De bedst kendte naturlige forbindelser - sulfider og sulfater.

Funktioner af elementer og stoffer:

  1. Stærk Ikkemetal.
  2. Ved elektronegativitet (EO) eller evnen til at tiltrække elektroner svovl udbytter kun fluor, oxygen, nitrogen, chlor og brom.
  3. Det reagerer med metaller og nonmetals, enkle og komplekse forbindelser.

Forskellene i egenskaberne afhænger af strukturen og tilstand af atomet, forskellen i værdierne af EO. Lad os se, hvad der kan være i en valens af svovlforbindelser. Deres kemiske opførsel afhænger af strukturen af magt konvolutter, antallet og arrangementet af de ydre elektroner i atomet.

Hvorfor valens er anderledes?

Stabile isotoper er naturlige svovl med massetal af 32 (det mest almindelige), 33, 34 og 36. Hver af disse atom nuklider 16 indeholder positivt ladede protoner. I rummet nær kernen bevæge sig med enorme hastighed på 16 elektroner. De er uendelig lille, negativt ladet. Mindre tiltrukket af nucleus (løsere) 6 eksterne partikler. Flere eller alle af dem er involveret i dannelsen af forskellige typer af kemisk binding. Ifølge moderne begreber valens af svovl bestemmes af antallet af oprettede almindelige (bonding) elektronpar. Normalt illustration eksterne partikler deltager i processen, ved et punkt omkring en kemisk symbol.

Som en valens afhænger af strukturen af atomet?

Med strukturen kan vise niveauer og underniveauer (s, p, d) under anvendelse af energi diagram hvorfra valensen af svovl er afhængig formel. To modsat rettede pile symboliserer parret, en - uparrede elektroner. Det ydre rum svovlatom orbitaler form af partikler 6 og 8 er nødvendig for stabiliteten af Oktetreglen. Valensskal konfiguration afspejler formel 3s23p4. Elektroner ufærdige lag har en stor reserve af energi, som forårsager den ustabile tilstand af atomet. For at opnå stabilitet af svovlatomet kræver to yderligere negative partikler. De kan opnås under dannelsen af kovalente bindinger med andre elementer eller som følge af absorption af to frie elektroner. I dette tilfælde er svovl er en valens II (-). Samme værdi kan opnås ved anvendelse af formlen: 8. - 2 = 6, hvor 6 - er gruppen nummer, hvor elementet.

Hvor der er forbindelser, hvor valensen af svovl er II (-)?

Element tiltrækker eller helt tager elektroner fra atomer med en lavere elektronegativitet værdi ifølge Pauling skala. Valens II (-) er vist i sulfider af metaller og ikke-metaller. En omfattende gruppe af sådanne forbindelser findes i sammensætningen af sten og mineraler er af stor praktisk betydning. Disse indbefatter pyrit (FeS), sphalerite (ZnS), galena (PbS), og andre stoffer. jernsulfid krystaller har en nice tan farve og glans. "Narens guld" mineral pyrit kaldes ofte. For metaller fra deres malm udføres kalcinering eller reduktion. Hydrogensulfid H2S har de samme elektroniske strukturer, såsom vand. Oprindelsen af H2S:

  • frigives under henfaldet af proteiner (fx kylling æg);
  • Det bryder med vulkanske gasser;
  • Det ophobes i naturlige vandområder, olie;
  • frigivet ind i hulrummene i jordskorpen.

Hvorfor er formlen valente svovloxider SO2?

Formel dioxid indikerer, at et svovlatom i et molekyle bundet til to oxygenatomer, som hver især skal være 2 til elektron oktet. Den resulterende binding er af natur et polært kovalent (EO mere ilt). Valensen af svovlet i denne forbindelse har en værdi på IV (+), fordi svovlatomet elektron 4 forskydes mod de to oxygenatomer. Formlen kan skrives som: S2O4, men i henhold til reglerne skal nedsættes med 2. dioxid når de opløses i vand danner svovlsyrling ioner er svage. Dets salte - sulfitter - stærk reduktionsmidler. SO2 gas er et mellemprodukt ved fremstilling af svovlsyre.

Hvilke stoffer svovl udviser sit højeste valens?

Oxid eller SO3 S2O6 - farveløs væske ved temperaturer under 17 ° C, det hærder. I forbindelsen med SO3 er valensen af oxygen II (-), og VI (+) svovl. Højere oxid opløses i vand og danner en stærk dibasisk svovlsyre. For en stor rolle i produktionsprocessen kaldes en stof "brød den kemiske industri." Vigtig rolle i økonomien og medicin hører sure salte - sulfater. Anvende hydratiseret calcium (gips), natrium (Glauber salt), magnesium (engelsk eller bitter salt).

Dannelsen af forskellige typer af kemisk binding kan deltage 1, 2, 3, 4, 6, de yderste elektroner. Vi kalder den mulige valens svovl, da der er sjældne og ustabile forbindelse: I (-), II (-), II (+), III (+), IV (+), VI (+). Et andet positivt valens element erhverver kulilte SO. Den mest almindelige værdi II (-), IV (+), VI (+) viser svovl i sammensætningen af gruppen af stoffer med industri-, landbrugs- og medicinsk betydning. Dens forbindelser anvendes til fremstilling af fyrværkeri.

Det store problem er indfangning af røggasser, herunder skadelige for mennesker og miljø af svovloxider IV (+), VI (+ ) og hydrogensulfid. Etableret teknologi til forarbejdning af disse røggasser og opnåelse dem fra svovlsyre sulfater. Til dette formål kemiske anlæg opført nær stålværker eller i det samme område. Som resultat er mængden af kontaminering reduceres, er der mindre "svovlsyre regn."

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.