FormationUngdomsuddannelse og skoler

Menneskelige værdier: eksempler (Grade 4). Science, Idræt og sport i systemet af menneskelige værdier

Spørgsmål behandlet i dette materiale synes at være indlysende og enkel de synes ved første øjekast. Men gør os tænke primært af voksne, der har til opgave at formidle til den yngre generation på en enkel og forståelig form dem sandheden, om hvilken de glemmer i malstrøm af livet. Børn, der når en vis alder, kan vurdere og forstå miljøet af deres liv. Elever 4 klasser med eksempler på universelle værdier, drevet dem i en tilgængelig form, hører til denne aldersgruppe.

generelle koncept

Menneskelige værdier - Teoretisk set er der et system af moralske standarder, er hvis indhold ikke er forbundet med den tidsperiode i historien. I betragtning af, at der i dag er tæt kontakt mellem alle kulturer og nationaliteter, eksistensen af et universelt værdisystem er nødvendig.

Livet som en værdi

På nuværende tidspunkt har samfundet nået et udviklingstrin med hensyn til teknologi, er det muligt at gensidig ødelæggelse. Det eksisterende system af universelle værdier kan være eller bør være en slags afskrækkende barriere mellem folk.

De vigtigste og den første punkter i dette system bør være et menneskes liv. Hun er urørlig Faktisk er et forsøg på menneskets liv ikke tilladt.

Lad os give et eksempel på menneskelige værdier - livet. Han blev født en mand. Ved fødslen, alle har stort potentiale og uudtømmelige ressourcer. Men alle beslutter hvordan du skal aflevere det skænket ham ressourcerne. Én mand - master: bunker af jern vil skabe noget værdifuldt og nødvendigt, for eksempel en bil. Et andet eksempel, en kirurg, der i årevis kunne redde mange liv. På grund af den viden og de færdigheder, som han fik på bekostning af naturressourcer.

Det tredje eksempel, en person drikker og ikke virker nogen steder, ved fødslen havde de samme ressourcer og samme potentiale, men ikke bruge dem. På baggrund af ovenstående eksempel denne universel værdi, ligesom livet, det er en stor og utilstrækkeligt til noget i verden værdi. Og uanset hvad erhverv eller alder, eller helbred enhver person, bør alle vide og forstå, at livet for en person er ikke rimeligt værdi.

sundhed værdi

Også denne ordning gælder for menneskers sundhed: hver person i dagens samfund har ret til at bevare sin sundhed, har ret til behandling. Ikke at have et godt helbred for at opbygge en kæde af andre værdier for menneskers er praktisk taget umuligt.

I verden, i alle lande sundhedssystemer udvikling betragtes som et vigtigt skridt. Hospitaler, sundhedscentre, hospitaler: alt dette er skabt til at vedligeholde og ikke mindst kontrol over menneskers sundhed. Her giver vi et eksempel på menneskelige værdier - sundhed. Vi ønsker ofte hinanden godt helbred. Så det blev ført videre fra generation til generation. Efter alt, at have et godt helbred, vil en person være i stand til at overvinde alle vanskeligheder i livet, og hvis vi skal, og at opleve alvorlig overbelastning.

Retten til uddannelse. Da værdien af uddannelse

Fortsæt vores historie om universelle værdier, kan et eksempel på en klasse 4 tjene som retten til uddannelse. Det er bestemt kan henføres til dette system. På nuværende tidspunkt er til dette skridt for mennesket i verden, hvor han kan tage hans plads, fordel samfund, få fordele for sig selv og, vigtigst af alt, for deres kære.

Familien som den vigtigste værdi af en person

Familie. Syv "I". Den vigtigste menneskelige værdi, kan et eksempel være en hvilken som helst familie, uanset om det er en vens familie, en nabo, en klassekammerat. Hvis du kigger rundt, kan vi konstatere, at de er forskellige: munter og støjende, streng og konservativ, fuldstændige og ufuldstændige.

Familie og familieværdier - de to brancher, som er tæt sammenflettet med hinanden. Disse værdier for hver person er repræsenteret i form af en lang, lang liste, hvilket beviser vigtigheden og nødvendigheden af eksistensen af familien. Dette er kærlighed: en mor til hendes barn, mellem mand og kone, omsorg for den ældre generation.

Familie og familieværdier er vigtigt og nødvendigt at enhver person som roden til en mægtig eg, styrke og kraft, som vil tørre op, hvis roden er beskadiget eller syg. Og med sin familie. Eksempler på menneskelige værdier skal tjene øjeblikke beskrevet ovenfor.

Videnskab i værdier

Videnskab i systemet af menneskelige værdier indtager en ledende stilling. På nuværende tidspunkt var der en miljømæssig trussel for vores planet, skylden, selvfølgelig, manden selv. Økosystemer undergår indblanding i sin struktur, men det er udviklingen af videnskab er årsagen. Denne situation på den ene side.

På den anden - udvikling af videnskab rejst rundt i verden, vi lever i. Et eksempel kan føre de opdagelser, der er foretaget på grundlag af forskning af fysikere, kemikere, matematikere, astrologer, gav nye impulser til den videre udvikling af menneskeheden i forskellige brancher.

Konventionelt, kan virkningen af videnskaben opdeles i det ubevidste dannelsen af forståelsen af verden i almindelighed, og informeret, som er dannet i mennesker under indflydelse af samfundet, dvs. samfundet. Til dette faktum kan henføres til det almindelige uddannelsessystem for uddannelse, selv-uddannelse. Dannelsen af det ubevidste indebærer en kendsgerning som det naturlige essens af mand, der er, ved fødslen, hver af os er blevet lagt, som man siger, "den menneskelige natur", præget af nysgerrighed, ønsket om at lære noget nyt. Og uanset i hvilken aktivitetsområde, der sker, vigtigt er det, at denne mekanisme begynder at arbejde igen og igen. Dette er, hvad der adskiller mennesket fra dyret.

Fysisk kultur og sport. Deres plads i den foreliggende sag

Fysisk kultur og sport i det system af menneskelige værdier tage deres vigtige og betydende position. De tager sigte på at fremme folkesundheden, og på udvikling af fysiske, moralske og viljesbestemte fakulteter, alt dette sammen fører til udvikling af en stærk og harmonisk personlighed.

Sport er en universel kulturelle værdier, kan dette eksempel tjene som en historie af selve udvikling: det er OL, og den konkurrence, og historisk formede sport. Værdi af den fysiske træning og sport store og dannet på flere måder:

  • Først under indflydelse af disse faktorer er dannelsen af mennesket som person.
  • For det andet, er han allerede i gang med at motion bidrage til dens udvikling, åben eller forbedrer sport.
  • For det tredje er det at bidrage til udviklingen af samfundet som helhed.

Litteratur i menneskets liv

Fremkomsten og dannelsen af litteraturen gennem århundreder beviser det faktum, at det er en vigtig værdi for menneskeheden. Litteratur påvirker den menneskelige sjæl, det hjælper til at afsløre og forstå al sin dybde, dets lyse og mørke sider, gør du spekulerer på, hvorfor visse begivenheder indtræffer på den måde, hvad er grunden, hvad der kunne være, hvis personen handlet anderledes.

kan fås svar på disse spørgsmål fra bøger. Enhver bog, kan noget arbejde tjene som et bevis på. Et eksempel på de menneskelige værdier fra litteraturen kan tjene som et værk af "Lay ...", som beskriver tjenesten til hans Motherland, dets beskyttelse, er levetiden af hovedpersonerne dedikeret til ophøjede idé. Hertil kommer, at eksempel er trofasthed og ømhed af russiske kvinder i dette arbejde, som til gengæld, er et eksempel på de universelle værdier familien. Familien, der giver en person styrken, ønsket om at skabe.

Her er et andet eksempel på den klassiske litteratur af Anton Pavlovich Chekhov "Ionich". Her beskriver livet for en ung mand, der havde et ønske om at tjene offentligheden fordel, men et vendepunkt i hans liv var kærlighed. Han forelskede sig i en ung smuk pige, som ikke reagerede på ham til gengæld. Hovedpersonen gjorde hende et tilbud om ægteskab, og til gengæld fik kun latterliggørelse. Nej, han døde ikke, fik ikke syge, men han tabte livslyst, det gik ud den samme flamme, som gav ham lysten til at leve et interessant liv til fulde. Og det er oppustet med tiden, afhængig af gambling, og dens eksistens er blevet tomt og meningsløst.

Skrevet af eksemplet med sin helt jeg ville vise, at tabet af universelle værdier som kærlighed og familie, bragte hovedpersonen i et dødvande situation. Antag også, at denne erfaring vil tjene som eksempel for den yngre generation: du kan ikke stoppe i livet, hvis der var en form for problemer, bør du altid gå frem til din drøm, bør du altid forsøge at gennemføre planer udtænkt dig. Efter alt, hvis du bliver nødt til at få noget, belønningen for sig selv gør ikke at vente længe - en følelse af selvværd og tilfredshed med livet er du springer. Her er et eksempel på menneskelige værdier blev givet af forfatteren.

konklusion

Afslutningsvis vil jeg gerne understrege betydningen af moralske kompas for i dag for den enkelte og for samfundet som helhed. Foto eksempler på universelle værdier præsenteres i denne artikel.

Jeg vil gerne hylde de mestre i deres håndværk, og deres arbejde kan også være et eksempel for os skal ydes af dem i det generelle begreb menneskelige værdier. Efter kontemplation af skønhed - en påmindelse om, hvad det hele er der, alle omkring dig, tage omsorg og kærlighed, Dari selv, lære - og lære med glæde, lærer hver dag, lad det være en shazhochek, men lad det ske.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.