Nyheder og SamfundØkonomi

Monetære base

Cash, der er uden for systemet af banker, samt reserver af kommercielle banker, som er lagret i boks hos den centrale, kaldes den monetære base.

Cash - er en direkte del af pengemængden og bankreserver påvirke evnen af hver af bankerne skaber nye indskud, og derved øge pengemængden. Centralbanken er i stand til at styre pengemængden primært gennem påvirkning af den monetære base. Dens forandring har på pengemængden multiplikatoreffekt.

Derfor kan den forandringsproces i pengemængden opdeles i to faser:

  1. I første omgang er den monetære base modificeret ved at foretage ændringer i de forpligtelser Centralbanks til bankerne og systemet af befolkningen (indvirkning på størrelsen af reserver og kontanter).
  2. En yderligere ændring i pengemængden gennem multiplikator processen blandt kommercielle banker. Og den monetære base og multiplikator er modtagelig for pengepolitiske instrumenter.

For moderne monetære systemer er kendetegnet ved en effektiv udførelse af deres funktioner, hvis støtte til den optimale mængde af penge i omløb (svarende økonomiens behov). Et bestemmer niveauet og kontrollerer frigivelsen af pengene i omløb Centralbank.

For at gøre dette, skal du bruge de indikatorer, der vil udtrykke pengemængden:

  1. Penge - det er alle pengene af den nationale økonomi, som er i omløb, både i kontanter og pengeløse former. Dens volumen er påvirket af mange faktorer: mængden af BNP, og den økonomiske vækst, markedets struktur finans og kredit og banksystemet og deres udviklingsniveau, forholdet mellem ikke-likvide cirkulation af penge, penge-, finans- og pengepolitik af landet, den hastighed, hvormed adresse penge, national betalingsbalance og lignende.
  2. Den monetære base - et mål for den monetære politik af staten, som bruges til at beregne pengemængden. I fortiden, var der en såkaldt "gold standard" - er at sikre, at alle de penge i guld land. Derefter den monetære base var lig med mængden af guldreserver.
    Nu staten ophørte med at give deres valutaer i guld, introducerede begrebet fiat guld kredit. "Monetære base" begreber ændret og værdien selv. Som allerede nævnt ovenfor, kan de værktøjer, der er inkluderet i denne bestand faktisk bruges af kommercielle banker som en kilde til ekstra penge til behandling. Af denne grund, den vestlige økonomiske litteratur refererer til midler, der udgør den monetære base CB, - "høj effekt penge".

Hvad er den rolle pengemængden og den monetære base i organisationen af kontanter i omløb i landet?

Det er praktisk at overveje spørgsmålet, inspireret af centralbanken balance. Reserver og noter af kommercielle banker, som holdes i Centralbank, den monetære base op og er i virkeligheden, monetære forpligtelser for Central Bank derfor i sine forpligtelser. På samme tid, de er CB ressource.

fordeling af ressourcer afspejles i Bank of aktivet. Specificitet af sine aktiver transaktioner er sådan, at det virker som en långiver kun for kommercielle banker og delstatsregeringen. Når centralbanken udsteder disse låntagere, det er et lån, hovedsagelig lån til økonomien.

Mængden af faktiske kontanter i omløb i de udviklede lande er ganske lille og er kun nogle få procent i forhold til den samlede pengemængde, men i de monetære base noter har stor rumvægt , og derfor er i mange lande den vigtigste kilde til ressourcer Centralbank.

Reserve Bank er opdelt i overskud og obligatorisk. Obligatorisk reserve kommercielle banker holder med Central Bank på dennes anmodning, og det overskydende på egen hånd. Men de, og andre er også en vigtig del af den monetære base.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.