Nyheder og SamfundØkonomi

Krise - hvad er det? Essence, årsager, måder at overvinde

Menneskelige behov er ubegrænsede, hvilket ikke kan siges om de ressourcer vores planet. Derfor sigter alle tekniske fremskridt at give en anstændig levestandard for et stigende antal mennesker. Men langsigtet vækst ikke er ensartet. blomstringsperioder skiftevis med ustabilitet. Krisen - en tilstand af ubalance i forbrug og produktion på et socialt plan. perioder med ustabilitet karakteriseret ved en forringelse af levestandarden for befolkningen, men de er en integreret del af den økonomiske udvikling. I denne artikel vil vi se på de natur, typer, årsager og veje ud af krisen.

definition

I betragtning af betydningen af ordet 'krise', er det logisk at starte med oprindelsen af udtrykket. Oversat fra græsk - et vendepunkt, en beslutning resultat. Krisen - er enhver begivenhed, der kan føre til ustabile eller farlig situation med en indvirkning på en person, gruppe af mennesker eller en hel samfund. Negative ændringer ofte ikke indtræder i et område, men i flere. Berørte både økonomi og politik, og sikkerhed, og public relations, og endda miljøet.

essens

Blandt økonomer ikke enighed om, hvad der udgør en krise. Dette er naturligvis en negativ fænomen, i henhold til alle forskere. Men dens årsager og konsekvenser varierer, afhængigt af den retning, som vi har valgt at studere. I USSR, troede man, at en krise - det er en væsentlig egenskab af udelukkende kapitalistiske produktionsmåde. Og kun de "vokseværk" kan være her i et socialistisk samfund. Nogle moderne forskere mener, at begrebet krise gælder kun for den makroøkonomiske niveau. Dette fænomen er manifesteret i overproduktion af varer, hvilket fører til massive konkurser i virksomheder, en stigning i arbejdsløsheden blandt befolkningen og andre socioøkonomiske problemer. Forskere betragter krisen som en tilstand, der ikke kan overvindes uden grundlæggende interne og eksterne forandringer.

funktioner

Periodiske kriser er en integreret del af attribut. De, ingen tvivl om, føre til en forringelse af levestandarden. På trods af dette, kriserne er progressive i naturen. De udfører følgende funktioner:

  • Fjernelse af forældede og udtømt dens potentielle elementer i den herskende systemet, hvilket forhindrer dens videre udvikling.
  • Lette godkendelsen af de nye regler.
  • Teste styrken af de systemelementer og overførsel af kun arvet de mest effektive.

I betragtning af , at en sådan krise i økonomien, er det vigtigt at forstå, at dette fænomen, ikke en begivenhed. Først, kan du observere den latente periode af sin udvikling, hvor kun de betingelser, bliver moden. National økonomi på dette tidspunkt er fortsat præget af en stabil udvikling. I anden fase af krisen er en hurtig forværring af de eksisterende socioøkonomiske modsætninger. På den tredje - er en forudsætning for at overvinde fortiden og starte en vækkelse i den nationale økonomi.

typologi

Krise kaldet ekstrem skærpelse af de sociale og økonomiske modsætninger. Dette fænomen kan dække hele systemet som helhed eller kun en del heraf (særskilte felter). I det første tilfælde er der tale om en generel krise i den anden - på den lokale. Også dette fænomen kendetegnet ved sine problemer. Afhængigt af den endelige skala, makro og isoleret mikrokrizisy. klassificere Også dette fænomen på banen og årsager. Afsætte økonomiske, sociale, psykologiske, teknologiske og organisatoriske kriser. Og årsagerne til - miljømæssige, sociale og naturlige.

Baggrund og måder at overvinde den ustabilitet af krisen-2015

Prognoserne for Ruslands førende internationale institutioner og nationale eksperter allerede flere år i træk tyder på, at økonomien er i en recession fase. På den uundgåelige krise i 2015, mange journalister skrev. Det betyder ikke benægte muligheden for en recession og regeringen. Årsagerne til krisen i de seneste år i Rusland har lave oliepriser, valutakurs, inflation, høj rente. Vejen ud af denne negative situation, er en grundlæggende omstrukturering af den socio-økonomiske system. Vi er nødt til at forstå, hvad der er de centrale problemer og fjerne dem. For at forlade ud af krisen nødt til at overveje den økonomiske koncept og strategiudvikling. For eksempel har Rusland at skifte fra eksport af råvarer og halvfabrikata med højere værditilvækst. Og for denne altoverskyggende investeringer i videnskab og banebrydende design, samt udvikling af menneskelig kapital. Krisen - et komplekst fænomen, så det er umuligt at beskæftige sig med individuelle problemer, er du nødt til at tænke over alle aspekter af og plan for på lang sigt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.