FormationUngdomsuddannelse og skoler

Vognen - det er ...? Betydning af ordet "droshky"

Læsning og forståelse af værker af russisk klassisk litteratur til tider kompliceret af, at teksten bruger ordet, der kommer ud af hverdagens objekter og ukendte almindelige læser. Et sådant ord er titlen på forældet transportmidler droshky. Værdien af ordet nødt til at finde og huske, da det ofte forekommer i de mest berømte værker af forfattere af det XIX århundrede - I. S. Turgeneva, N. V. Gogolya, A. S. Pushkina og andre.

Ordet "droshky" aktivt bruges ikke kun i den klassiske litteratur, men også i værker af nutidige forfattere og forfattere i det tyvende århundrede (V. Kataev, Boris Vasilyev et al.) For at udpege den tilsvarende objekt eller til at oprette en særlig farve og kunstnerisk effekt.

Etymologi (oprindelse) af et ord

Ingen enkelt synspunkt med hensyn til oprindelsen af forældet i dag ordet "droshky". Det er ifølge den etymologiske ordbog over M. Vasmer, afledt af ordet "aborre" - en bar, der forbinder forsiden og bagsiden af vognen. Men andre muligheder er mulige: stadig i det ukrainske sprog er ordet "sulky" (anvendt i ental, og er sat til "transport"), hvilket er tæt på mening og lyd sammensætning til det russiske ord "droshky". Der er en version, at den ukrainske sprog er ordet kom fra den polske "doruzhka" - "transport" på samme måde, ordet kunne komme på russisk.

Ordbog D. N. Ushakova

Overensstemmelse med den forklarende ordbog over Ushakov, "droshky" - en lys slæde (vognen håndtere en hest) på fire hjul. Ordet har ikke ental former, altid anvendes i flertal (Wed med ordet "slæde"), er forældet, det vil sige navne på husholdningsartikler, lades ude af brug.

Ordbog S. I. Ozhegova

Forklarende Ordbog Ozhegova giver en lidt anden betydning. Vognen - det er en nem åbent forår vogn. Ordet "spring gruppe" i dette tilfælde indikerer, at hjulet vogn udstyret med fjedre eller fjedre, der giver blødhed slagtilfælde.

Ordbog Ephraim TF

En lignende værdi er indeholdt i forklarende ordbog Efraims. Ifølge ham, den droshky - det er en nem transport på fjedre, der er designet til en eller to passagerer. Forskeren påpeger også, at ordet kun bruges i flertal.

synonymordbog

For en mere præcis definition af ordet kan henvise til en ordbog over synonymer. Luk i betydning til "droshky" er ordene "kaliber", "klapvogn", "besætning".

Baseret på værdierne repræsenteret i forskellige ordbøger, konkluderer vi, at drozhky - en særlig type klapvogn eller vogn (sammen med kibitka, tarantas) indrettet til at bære en eller to personer, og hvor jævn bevægelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.