FormationUngdomsuddannelse og skoler

De naturlige ressourcer i det vestlige Sibirien: bordet. Økonomi vestlige Sibirien

Vestlige Sibirien er det geografiske område af det store område af Sibirien. Hvad kendetegner naturen og naturressourcerne i det vestlige Sibirien? Hvordan er økonomien i regionen?

geografi

Før lære om de naturlige ressourcer i det vestlige Sibirien, vil vi tale om dens geografiske grænser. Regionen ligger i området mellem floden Jenisej i øst og Uralbjergene i vest. Fra nord grænse defineres af bugterne ved Karahavet, og i syd - Altai Mountains og Kasakhstan.

Med et areal på 2,5 millioner kvadratkilometer West Sibirien er næsten 15% af det samlede areal af staten. Kemerovo, Omsk, Novosibirsk, Tomsk og Tyumen regioner, Respublika Altay og Altai Territory - alle vestlige Sibirien. Naturressourcer i regionen er en vigtig del af økonomien.

De fleste områder er beliggende i Vesten sibiriske Plain, inden for hvilken der er to store fordybninger, adskilt af de sibiriske kamme. I den sydøstlige del af begyndelsen foden, og nåede foden af Altai-bjergene.

klimaforhold

Naturlige forhold og ressourcer i det vestlige Sibirien er forbundet med hinanden. Arten af en vis indflydelse på dannelsen af andre. Regionen ligger i hjertet af kontinentet, så der blev dannet et kontinentalt klima. Nærheden af Polarhavet har gjort det mere stift og barsk. Massif sydøst forhindre gennemtrængning af varme og fugtige luftmasser fra asiatiske side.

Til Western Sibirien typisk kold vinter periode med en maksimal temperatur på op til -60 grader. Jordbunden her er der en hurtig fryse, der bidrager til udbredelsen af permafrost. Sommeren er varm, især i det sydlige, temperaturerne kan nå 30-35 ° C.

Ifølge de funktioner dannede steppe steppe, skov, skov-tundra og tundra. Klimatiske naturressourcer vestlige Sibirien er ganske velegnet til landbrug. I de steppe regioner nok varme dage og nedbør, hvoraf de fleste falder om sommeren, til dyrkning af korn og industriafgrøder.

vandressourcer

Hydrologiske naturressourcer vestlige Sibirien er repræsenteret ved en række af grundvand. Regionen ligger i artesisk bassinet, i forskellige dele af mineraliseringen af vandet kan variere betydeligt.

Den vigtigste rigdom af floderne, der er omkring to tusind. Floden netværk er temmelig tynd og varierer afhængigt af topografiske og klimatiske forhold. Den største er den Ob, Jenisej, Irtysh. De er kendetegnet ved sne-fodret forårsregn - i efteråret og sommeren. På grund af det flade terræn og lille hældning hastighed af floderne, som regel små.

Selvfølgelig floden - det er ikke alle, der har vestlige Sibirien. Naturressourcer også gøre søen, som er i området mere end en million, og sumpe. Ved oprindelse skelne termokarst og moræne-glaciale søer. For en del af Ural-regionen er kendetegnet ved tilstedeværelsen af tåge-søer. Deres vigtigste funktion er det kraftige fald i vandstanden i løbet af sommeren, indtil den fuldstændige forsvinden.

skovressourcer

Naturområder fra nord til syd forløbe glat ind i hinanden. I overensstemmelse med denne forandring og naturressourcer i det vestlige Sibirien. I de sydlige regioner på grund af den store mængde sand er domineret af fyrretræ. På det område af Altai fælles primordiale sorte taiga.

Til skov præget af græs, græs og græs vegetation, birk og asp. Skovzonen strækker sig 1.000 kilometer. Det kombinerer taiga og sumpet vegetation. Her vokser nåletræer, såsom sibirisk gran og fyr, gran, og birk og asp.

-tundra er et grænseområde mellem sig selv og taiga tundra. Alternativt det fandt sumpede områder, åbne skove og buske. Skovområder ligger primært i ådale. de er fortrinsvis repræsenteret lærketræer. Tundra er kendetegnet ved mos og lav, buske, lave græsser. Her kan du finde blåbær, hindbær, multebær, dværg arter af pil og birk.

jord

I steppe og foothill regioner i det vestlige Sibirien distribueret kastanje jord og frugtbar jord, der giver mulighed for at bruge dette område til dyrkning af forskellige afgrøder. I syd er der malt og salt licks.

Over steppe regioner er placeret sites med podzolic og sod-podzolic jord. For skovarealet er karakteriseret ved dårlig dræning af jorden, der fører til dannelsen af nye vådområder og skove. På de dannede semihydromorphic vådområder og flodsletter - alluviale jorder.

Tundra-gley og tørveholdige områder er karakteristisk for de nordlige områder i det vestlige Sibirien. Jordens frugtbarhed i høj grad påvirke permafrost. I modsætning til andre, for det meste skovområder gleying udtrykkes ikke af meget.

mineraler

Grundlaget for den ressource base af regionen er naturressourcer. Olie og gas - hvad berømte vestlige Sibirien. Naturressourcer og landbrug, der er baseret på dem, er en vigtig del af den samlede nationale økonomi. På det område af Vesten sibiriske olie og gas er seks områder. De største oliefelter er Ob, Mamontovskoye, Samotlor. Gasfelter er placeret i Yamalo-Nenets region.

I den sydlige del er der den største kulmine i regionen. I Altai Territory, den Kemerovo-regionen og Mountain Shoria er aflejringer af magnetit-malm. I det vestlige Sibirien, minerede mangan, nephelin, bauxit.

Altai Territory er rig på polymetallic, wolfram, molybdæn, jern, zirconium malm, guld, kviksølv, marmor, i steppe søer indeholder salt og soda. I Kemerovo-regionen er aflejringer af dolomit, kalksten, ildfast ler. Omsk-regionen har en titanium malm reserver.

De naturlige ressourcer i det vestlige Sibirien (se tabel)

Den naturlige rigdom af regionen har længe tjent grundlaget for udviklingen af forskellige sektorer af økonomien (se. Tabel).

Betingelser og ressourcer

eksempel

Egenskaber

ansøgning

klima

Continental, barske i nord, mildere i syd

Tundra, skov-tundra, steppe, skov-steppe, skov naturområder

Kvægavl, hvede, industriafgrøder i syd

vand

Floder, søer, grundvand

Tætheden af floden netværk og fyldt varierer fra nord til syd

Fiskeri, godstransport, vandkraft

skov

Meadows, fyrreskove, nåletræer og små endivie skove

Mere end 80 millioner hektar skov, 10% af landets skovressourcer

Pasture, træindustrien

jord

Tundra-gley, podzolic, spadestik-podzol, chernozem og kastanje

I de centrale regioner er gunstige for forekomst af skov, i den sydlige - for landbruget

Græsarealer voksende kulturer af forskellige

mineral

Gas, olie, kul, mangan, wolfram, molybdæn, jern, magnetitmalm, salt, soda, kalk, guld, kviksølv

Brændstof og energiressourcer

Energi, jernholdige og ikke-jernholdige metallurgi

Naturressourcer og miljøsikkerhed af vestlige Sibirien

Sikkerhed i regionen er ganske høj varierende ressourcer. Det strækker sig fra nord til syd og bidrog til dannelsen af flere naturområder, der adskiller sig fra hinanden ved vegetation og jorddække, flod regimer og river netværk tæthed, klimatiske forhold.

Vestlige Sibirien har enorm industri og landbrug potentiale. Frugtbar sydlige jord er ideelle til dyrkning af afgrøder. Rich plantestoffer enge giver græsgange for således at udbygge husdyr. I industrien, de mest udviklede områder er olie, gas og kul, samt træ. Regionen ekstraheres mere end 70% af al russisk olie.

Udviklingen af olie- og gasfelter og træ bidrager til økonomisk vækst, men på samme tid er den vigtigste faktor for forurening af miljøet. Konsekvensen af en aktiv industriel aktivitet er forureningen af vand, hvilket igen fører til en mangel på vandressourcer.

Negativ indvirkning på brugen af pesticider. Dette har en direkte indvirkning på luft og jord. Jorden er ved at blive mindre egnet til landbrug. Desuden er det vigtigt at huske, at den overdrevne og forkert udvinding af naturressourcer irreversibelt kan reducere deres lagre.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.