Selv-dyrkningPsykologi

Nurture selvværd

Karakteren af mennesket er et sæt af moralske kategorier og de tilhørende regler og normer for adfærd. En af de vigtigste, centrale personlighedstræk er det selvværd og selvværd. De afgøre, hvor en person er selvforsynende og uafhængig, hvad enten genstand for ydre påvirkninger, herunder dårlig, kan modstå hans egne negative impulser og instinkter. Indre frihed, åndelig vækst også interface med dette koncept.

Selvværd - en følelse af identitet og selvværd, med forbehold af visse etisk adfærd baseret på selvevaluering. På den ene side, denne moralske kategori tilhører kategorien og menneskelige individ. På den anden, på forskellige tidspunkter og for forskellige sociale grupper havde deres egne forestillinger om ære og personlige værdighed. Og det blev anset for ydmygende og uacceptabelt for en tid, i den anden, tværtimod blev det betragtet som en nødvendig og endda obligatorisk norm.

Selvværd er ikke medfødt. Man er nødt til at forme den og dyrke, ofte livslang. Det er forbundet med sådanne personlighedstræk, som selvtillid. Vi kan ikke være universel, lige så godt i absolut alle aktivitetsområder og udstyret med alle de mulige talenter straks. Som regel, arten af denne plan gælder en individuel tilgang, så fra en person slår en fremragende matematiker, nogen synger eller skriver store digte, held behandler patienter eller opretter en ny sverhumnuyu teknik. Og det ville være dumt at den enkelte og de mennesker omkring ham til at kræve, for eksempel en god, kompetent revisor skrev romaner til Lva Tolstogo niveau. Hver person skal lære at acceptere sig selv, da han blev skabt af naturen, en respekt de evner, som han har at som det er udsat. Denne tilgang vil være den første led i kæden af selvet, en platform til at skabe en følelse af selvværd.

Hvis vi mener, at vi alle kommer fra barndommen, og det er der, der lagde alle de vigtigste kvaliteter i den menneskelige person, skal voksne være særligt forsigtige og respektfuld til barnet, at kombinere en rimelig, objektiv stringens med ægte goodwill og interesse af hans åndelige og mentale krav og behov. For eksempel, hvis en pige har det sjovt dans, plast og musikalsk, det kan skrives i et dansestudie eller et afsnit af rytmisk gymnastik, som om drengen havde en klar tendens til teknikken, den matematiske cirkel, pædagogiske spil - bare noget, der klart ville gavne. dvs. hvis nogen evne, ses tydeligt i den lille mand at finde støtte, vil blive dyrket og opmuntret, denne person vil være i stand til at holde godt fast og trygt, og hans selvværd i voksenalderen vil blive baseret på en meget reel basis. Efter alt, succes i et område af livet indebærer troen på sig selv og i andre tilfælde og områder.

Opmuntre barnet skal være rimelige. Sammen med moralsk støtte, er det nødvendigt at hæve svagheder lukkertiden, selvdisciplin, modstand. Dette er også en af de vigtigste øjeblikke, når udvikle en følelse af værdighed.

Psykologer har længe bevist, at en person med lavt selvværd, manglende selvtillid, besidder en lav koefficient på selvværd. der er mange effektive metoder til deres helbredelse, men det vigtigste i begyndelsen - at manden indså: at leve ikke længere behøver at ændre sig selv, deres livsstil og adfærd. Forståelse denne kendsgerning som et presserende behov - den første impuls i vejen for at korrigere sin defekte "I". Og det andet trin - programmering dig selv til succes. Så vil øge selvværd og selvværd. Person, modne i denne henseende, fra ham selv og fra andre, vil kræve en ordentlig opførsel, ikke vil tillade sig usømmeligt handlinger, udseende og indre tilstand vil stræbe efter at opfylde de høje idealer og standarder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.