Nyheder og SamfundNatur

Alluviale jorde: karakterisering og klassificering

Hvad er alluviale jord? Karakteristika og klassificering af disse jorde vil blive givet af os i denne artikel. Navn på jord, der stammer fra det latinske ord alluvio, som betyder "aflejringer", "årsager". Dette forklarer etymologi og oprindelsen af jord. De er skabt inwash floder, der er sammensat af partikler af klipper, der floder transport fra den øvre til den nedre og forlod sine bredder under oversvømmelser. Et sådant materiale kaldes aflejringer. Han er meget frugtbar grund af floden lå ikke kun mineraler, men også de biologiske rester af planter og dyr. Klassifikation af omfattende alluviale jorder. Efter alt, floderne har deres hydrologiske regime. Fra det, de opstår så ofte på flaske og lignende andre faktorer, det afhænger af, hvad jord danner de på nogle områder. Lad os se på disse typer af jord til gengæld.

Hvad er en flodslette og terrasser

Hver vandveje gennem århundreder langsomt, men støt ændrer topografi tilstødende jord. Og jo mere floden, jo mere intens er denne proces. Hun fristet kyst. Fra denne kanal bliver bredere. Men i tillæg til kysterosion, og der er en dyb proces. Floden skærer ind i bunden af hans seng. Denne proces kan sammenlignes med anvendelsen af indsnit sår. Jo dybere kniven bid, jo større odds for huden kanter. Men denne sammenligning er meget betinget. Hvis man ser på floden og dens bredder i det horisontale afsnit, kan du vælge den kanal, flodslette og terrasser. Med den første alt er klart - dette er et sted, hvor vandet flyder. Der, ved bunden af akkumulerede silt og andre sedimenter. Flodslette - en del af ådalen, som er oversvømmet under højvande. Og hver gang strømmen efterlader aflejringer på det. På grund af denne ophobning proces producerer alluviale jord. Der blev engang også forstå. Men floden skyllet væk kysten, og de spredte til en glat skråninger. Terrasser og flodsletter er ikke i alle floder. For eksempel i kløfter vandstrømme flyde blandt hård rock og kan ikke sløre dem.

Karakteristik af alluviale jorder

Denne type af jord tager kun tre procent af jorden. Men han betragtes som den mest frugtbare. Efter alluviale jord - er i virkeligheden, floden mudder, rig på mineraler. Derfor er disse jorde værdsat i landbruget. Husk på, at alle de første menneskelige civilisationer er født og udviklet i floder: Nilen, Yan Tszy og Den Gule Flod, Tigris og Eufrat. Disse vandveje gav folk den frugtbare jord til at dyrke en rig afgrøde selv med et primitivt niveau af dyrkning. Selv i det moderne Egypten alle landets landbrug er koncentreret kun på bredden af Nilen. I flodslette alluviale jorder beliggende enge, som er de bedste græsgange og enge giver kvægfoder til vinteren. Ved flod terrasser udviklet vindyrkning. Med hjælp fra genvinding i skovområder praksis med dyrkning af ris. Flodsletter er vigtige i fiskeriet. Faktisk under oversvømmelserne der passerer gyde og avle ung.

Klassificering af alluviale jorder

Et karakteristisk træk ved disse jorde er, at de hurtigt vokser op. Især det drejer sig om de områder, flodsletter. Nogle floder oversvømmelse sker i det tidlige forår, når sneen smelter, andre - om vinteren (Middelhavet klima), den tredje - om sommeren, i løbet af monsunregnen. Men det hydrologiske regime indeholder bestemmelser om årlige højeste og laveste (lav vand) flowhastigheder. Hvor floden under højvande efterlader sine indskud, er den stærkeste akkumulerende proces. Men de alluviale flodslette jord er heterogene i deres sammensætning. Når oversvømmelsen kommer, floden flow er meget hurtig i nærheden af sengen. Derfor, i de kystnære del af de større partikler aflejres - grus, sand. Når vandet er væk, på dette tidspunkt dannet strande og aksler. Lidt længere fra flodlejet under langsommere. Der er deponeret fine partikler - yl, ler. Der er områder af flodslette der er fyldt hvert år, men kun i alvorlige oversvømmelser. Sådan lagdelt jord. Endelig på terrasserne er der græstørv, skov og eng jord er sammensat med tilføjelse af aflejringer.

klassificering Dobrowolski

Kendt akademiker fremhæver følgende hovedtyper af jord, der er dannet af de floder aktiviteter. GV Dobrovolsky skelner flodleje jordbund, aflejringer og stablet græstørv. Lidt længere væk fra floden, i det centrale flodslette, der i lavlandsfloder kan nå flere kilometer i bredden, som ligger eng jord. De alluviale jord af mosen, der ligger ved foden af den nederste terrasse, en masse af humus og gleya. Men klassificeringen af akademisk Dobrowolski gælder kun for de russiske floder, der løber ind i kanten af sletterne med et tempereret fastlandsklima. I andre naturområder kan ikke gå gennem processen med vandmætning af terrasse områder.

Virkningen af klimaet og grundvand

Floden spiller en fundamental rolle i dannelsen af alluviale jorder. Det er hendes sedimenter sætte sig på bredden af flodslette. Men også på jordaflejringerne det har en klimabelastning, især nedbør. I fugtige områder har sure jorde. Med et fald i mængden af nedbør jorden bliver mere neutral. Alkaline jord er dannet i de tørre områder. Grundvand har også en indvirkning på jord. Men forgængelig. I perioden med lav vandstand og tørke grundvand går dybt ned i jorden. Men i regntiden og oversvømmelser, de har en effekt. Det vandførende lag kan føre til vandmætning af jord, hvilket giver dem en bestemt mineralisering. Især intens er det vist i den centrale og terrasse en del af flodslette.

Jord fra udspringet til udmundingen af floden

Normalt vandløb er født i bjergene. Lille bæk stadig ikke have magt til at vaske væk sine bredder. Og han fortsætter blandt den hårde rock. Men vandet har Slører salte bjørne silica og organiske stoffer, oxider af mangan og jern, gips og kalk, og natriumsulfat. I den øvre del af bjerget floder aflejringer grove, bygget af småsten og groft sand. Vand strømmer flade del af Rusland har en anden hydrografi. De er født i sumpene. Og fordi flodslette alluviale jorder, selv i den øvre del af floderne bærer en væsentlig del af humus. I midten når lavtliggende vandløb bugte og ofte ændre deres seng. Reducerer hastigheden af floden, hvilket gør vandet i det bliver stillestående, mineraliseret, og i et fugtigt klima er også oxideret. Dette er den mest direkte indvirkning på dannelsen af alluviale jorder. Delta ved sådanne vandige giganter som Volga Yenissei, Don, er det forgrenet at falde ned i muffen. I den nederste del af den alluviale proces er mest intens. Der aflejres humus, ler, 3 SaS0 salte, kaliumforbindelse, natrium, mangan, jern.

Alluviale spadestik jord

Disse jorder er beliggende i umiddelbar nærhed af floden, dens skrånende kyster. De er kendetegnet ved en meget lille mængde af humus i sammensætningen. Selv om disse områder er oversvømmet hvert år flodslette, floden lå der kun et groft aflejringer - groft sand, småsten. Under oversvømmelser dannede rygge, som derefter skyllet væk ved udfældning. De alluviale jordbund i det spadestik lille gleying, deres mekaniske struktur. Øverste lag - en lille tykkelse sprødt spadestik. Nedenfor ligger tynd humus horisont. Dens bredde, afhængigt af den kystnære vegetation kan nå tre til tyve centimeter. Endnu lavere fedtindhold arrangeret let tekstur. Så fattige i humus jord er ikke af interesse for landbruget.

Hvad er lagdelt alluviale jord

Lidt længere væk fra floden sengen, de kystnære aksler, er områder, der er oversvømmet hvert år, men kun i den stærke tidevand (i Rusland - efter et særligt snerige vintre). Således er aflejring af den vandige strøm af lys tekstur (sten, sand) veksler med lag af humus, som er genereret fra fordøjelsen af eng vegetation. Layered alluviale jord, i modsætning til græstørv jord, mere interessant for landbruget. På disse flade områder oversvømme græsning kvægbrugere eller bruger dem under hø. Profilen lagdelte jordaflejringerne lag af humus har tredive til fyrre centimeter tykke. Dette giver dig mulighed for at vokse frodige eng vegetation og buske. Sod er også til stede i profilen, men denne tynde lag - omkring fem centimeter. Nedenfor er gleyed lagdelte aflejringer. Mekanisk sammensætning af jorden i tungere.

Alluviale-eng jord

De optager hovedsageligt Central Plains af flodsletter. Disse jorder er sammensat af lerblandet eller sandet lerjord slabosloistymi River sedimenter. Lavt grundvand selv i tider med tørke foder græs frodige vegetation. Således i en profil dannet kraftfuld toplag fint kornet humus nailivaniya. Vandførende lag i en dybde på typisk mindre end en meter, kapillær feeds eng vegetation. I bunden af jordprofilen observeres gleying. Humus alluviale-eng jord af tre procent flere end i lagdelt. Hvis grundvandet er for mineraliseret, på sådanne steder er flodslette udvikle solodized undertyper eller saltholdige jorde. Betydelig indflydelse på jordbundsdannelse har vegetation. Træer og buske dannet podzolized undertype alluviale eng jord.

mose jord

De dræning depressioner, der normalt observeres i nearterrace område af ådalen, med det fugtige klima der er stagnation af procesvand. Udover grundvandsmagasin kommer fra skråninger til at oversvømme overfladen. Alle disse faktorer (grundvand, fugtige klima, depression relief) føre til, at sådanne steder er ved at udvikle alluviale marsk jord. De er kendetegnet ved kraftig struktur, rig på tørv, gleying. På dette grundlag udviklede mose vegetation, sommetider piletræer. ogleevaniya processer indtræder der alluvialaflejringer. Hertil kommer, at jorden stiger på grund af ophobning af humus. Til en sådan type reaktion primere kan være enten sur eller svagt alkalisk.

jord terrasser

Vi må ikke glemme, at de høje bredden af floderne, også foldet alluvialaflejringer. Kun de - ældre end de fleste af de flodslette jord. Gennem århundreder og endda årtusinder på terrasserne dannede et tykt lag af andre grunde - skov podzolic, eng, sort jord. Men under denne formation ligge alle de samme alluviale jord.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.