SundhedSund kost

Principperne for ordentlig ernæring. Næringsstoffer og deres kilder

For en fuld liv og vedligeholde kondition nødvendigt fuldt ud at overholde principperne om korrekt ernæring, hvilket indebærer kompetent sammensat kost, der fuldt ud opfylder behovene i kroppen og leverer vigtige næringsstoffer. Utilstrækkelig mængde af et stof i kroppen hurtigt fører til udvikling af forskellige sygdomme. Det er derfor, det er så vigtigt at gøre hele måltider. Med mad hver dag skulle komme fedtstoffer, proteiner og kulhydrater, salte, vitaminer og mineraler. Med at deres forhold bør være omtrent som følger: fedt - 20% protein - 20%, kulhydrat - 60%. Ved udarbejdelsen af den daglige kost bør være styret af de principper, som den rette ernæring.

Principperne for ordentlig ernæring

  • Det er nødvendigt at opdele den daglige ration af 4-5 måltider. Det er denne funktion kan du vedligeholde dit stofskifte på et tilstrækkeligt niveau, der har en gavnlig effekt på trivsel og udseende.
  • Det er tilrådeligt at spise på et bestemt tidspunkt. Overholdelse af kosten giver kroppen til at udvikle en bestemt rytme drift, hvilket forbedrer processen med fordøjelsen og forhindrer udviklingen af sygdomme i fordøjelsessystemet.
  • Spred kalorier forbruges som følger: Morgenmad - 25-30%, middag - 40%, middag - 15-20%, frokost / snack - 15-20%. Fjerde måltid kan eller mellem morgenmad og frokost, eller frokost og aftensmad, honning. Det hele afhænger af den tilstand af dagen - hvis du får tidligt, så fra morgenmad til middag kører betydelig periode, så ekstra morgenmad (frokost) - hvad du har brug for. Tag ekstra måltid om aftenen, hvis du er en nat ugle, og gå sent i seng (men ikke senere end 2-3 timer før sengetid).
  • Må ikke haste, mens man spiser, tygge grundigt - det hjælper til bedre at absorbere de næringsstoffer i fødevaren.
  • Prøv at diversificere kosten, omfatter en lang række produkter, der kombinerer metoder til madlavning. Ved tilberedning, bruge disse metoder til madlavning, som bevarer næringsstoffer og vitaminer. Ofte lave mad i ovnen eller dampet, kogt spise mad, ikke stegt.

For at gøre kosten korrekt, du har brug for at vide, hvilke produkter indeholder stoffer.

Næringsstoffer og fødevarer, der indeholder dem

Proteiner - "byggesten" nødvendig for normal krop fungerer. Vi får dem fra vegetabilske og animalske fødevarer. Kilder til vegetabilsk protein oprindelse betragtes bælgfrugter (ærter, linser, bønner) og nødder. Animalske proteiner findes i alle former for kød, mælk og mejeriprodukter, fisk og æg.

Forskellige proteiner indeholder forskellige aminosyrer, hvoraf de fleste ikke er fremstillet af vores krop og opnås kun i processen med fordøjelsen. Det er derfor nødvendigt at sprede kilderne til proteinindtagelse.

Fedt - det mest værdifulde næringsstoffer, energi leverandører af kroppen. De er også involveret i mange metaboliske processer, og lagre af fedt i kroppen er "reserve" i tilfælde af en nødsituation. Kilder til fedt er også delt ind i planter og dyr. Animalsk fedt fra fede kød og fisk, mælk og mejeriprodukter. Kilder til vegetabilske fedtstoffer er olieafgrøder: solsikkeolie, olivenolie, majs osv

Ved udarbejdelsen af kost bør være opmærksomme på, at væsentlige fedtstoffer blev klassificeret som umættede - de er mest nyttige for kroppen.

Kulhydrater - den vigtigste leverandør af energi i kroppen, de deltager i dannelsen af enzymer, hormoner, kirtler hemmeligheder og andre forbindelser, der er nødvendige for livet. Kulhydrater er opdelt i simple og komplekse. Kilder til simple kulhydrater - sukker fødevarer: sukker, honning, sirup, og de V-søde frugter. Komplekse kulhydrater indeholder planter: korn (vigtigste kilde), grøntsager og bælgfrugter. For store mængder af kulhydrater i kosten kan føre til overvægt og fedme, men også for at udelukke kulhydrat fra kosten er umuligt. Med deres manglende i kroppen udvikler en krænkelse af fedtstofskiftet og protein akkumuleret produkter fra ufuldstændig oxidation af visse aminosyrer.

Formålet med den korrekte afbalanceret kost - at give kroppen med næringsstoffer, sporstoffer og vitaminer i overensstemmelse med behovene.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.