FormationVidenskab

Carbondioxid. Egenskaber, produktion, anvendelse

Kuldioxid - stof, som har en flerhed af titler: kulilte (IV), carbondioxid eller carbondioxid. Som det også kaldes carbon anhydrid. Han er fuldstændig farveløs gas, som er lugtfri, med en sur smag. Carbondioxid er tungere end luft og er dårligt opløseligt i vand. Ved temperaturer under - 78 ° C krystalliserede og det bliver ligner sne.

Fra den gasformige tilstand, det passerer ind i faste substans, fordi den ikke kan eksistere i en flydende tilstand ved atmosfærisk tryk. Densiteten af carbondioxid under normale betingelser på 1,97 kg / m3 - 1,5 gange tætheden af luft. Kuldioxid i fast form kaldes "tøris". I flydende tilstand, i hvilken den kan opbevares i lang tid, fortsætter med stigende tryk. Lad os vurdere, og dets kemiske struktur.

Carbondioxid, hvis formel er CO2, er sammensat af carbon og oxygen, og det opnås som et resultat af brændende eller forrådnelse af organiske stoffer. Carbonmonoxid indeholdt i luften, underjordiske mineralkilde. Mennesker og dyr også udsender kuldioxid under udånding af luft. uden belysning planter udleder det, og intensivt absorberer under fotosyntesen. Gennem processen med metabolisme af cellerne af alle levende væsener carbonmonoxid er et af de vigtigste elementer i det naturlige miljø.

Denne gas er ikke giftigt, men hvis det ophobes i høje koncentrationer, kan begynde kvælning (hyperkapni) og ved dens mangel på at udvikle den modsatte tilstand - hypocapnia. Kuldioxid overfører ultraviolette stråler og reflekterer infrarød. Han er en drivhusgas, som direkte påvirker den globale opvarmning. Dette skyldes det faktum, at niveauet af dens indhold vokser i atmosfæren, og forårsager drivhuseffekten.

Carbondioxid fremstilles industrielt fra røgfyldte eller ovngasser, eller ved nedbrydning af carbonater og dolomitkalksten. Blandingen af disse gasser særlige omhyggeligt vasket med en opløsning af kaliumcarbonat. Endvidere går den ind hydrogen og dekomponerer, når det opvarmes, hvorved carbondioxid frigives. Kulsyre (H2CO3) er dannet af carbondioxid opløst i vandet, men det er fremstillet i de aktuelle betingelser og andre mere avancerede teknikker. Efter kuldioxiden blokerede, komprimeres, afkøles og pumpes ind i cylindrene.

I industrien dette materiale bredt og almindeligt anvendte. arbejdere Fødevareindustrien anvender det som en disintegrator (fx æltning) eller som konserveringsmiddel (E290). Med hjælp af kuldioxid producerer forskellige styrkende drikkevarer og sodavand, som er så elsket af ikke kun børn, men også voksne. Karbondioxid anvendes til fremstilling af bagepulver, øl, sukker, perlende vine.

Carbondioxid også anvendes til fremstilling af effektive ildslukkere. Under anvendelse af carbondioxid genereret aktive medium nødvendig, når svejsetråd. Ved en høj temperatur kulstof bue gas nedbrydes til oxygen og carbonmonoxid. Oxygen reagerer med det flydende metal og oxidere det. Carbondioxid i patronerne bruges i luft rifler og pistoler.

Modelfly bruge dette stof som brændsel til deres modeller. Anvendelse af carbondioxid kan forbedre udbytter af afgrøder i drivhuset betydeligt. Også i industrien udbredte tøris , hvilke fødevarer er bevaret meget bedre. Det anvendes som kølemiddel i køleskabe, frysere, elektriske generatorer og andre termiske kraftværker.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.