FormationVidenskab

Værdipapirforbindelser som et instrument til udvikling af sociale relationer

Historien om dette forhold begynder fra oldtiden. Overskudsprodukter blev udvekslet til andre former for levnedsmidler, og der opstod således råvare-pengeforhold. Men først var der ingen produktion. Dette forhold kan kaldes råvareudveksling. Med udviklingen af samfundet og arbejdsfordelingen fremkommer produktionen af varer, og denne udveksling bliver regelmæssig.

Forholdet mellem råvare og penge er således sådanne forhold, der opstår i samfundet som et resultat af produktion og udveksling af varer.

Indtil udseendet af en enkelt udvekslingsækvivalent blev ordningen for disse relationer forenklet. Overskydende varer blev udvekslet til andre nødvendige varer i en vis andel.

Som et resultat af udveksling af varer optrådte nogle af deres typer, som begyndte at spille rollen som en fælles ækvivalent. Disse var varer, der var i høj efterspørgsel. Dette er den næste fase i dannelsen af råvare-penge forbindelser. Men de kan stadig ikke kaldes fuldvundne. Der var en byttehandel, økonomien var for det meste naturlig.

Næste fase var fremkomsten af en enkelt ækvivalent for alle folkeslag. I første omgang blev dets funktioner udført af ædle metaller (sølv eller guld). Naturligvis var sådanne forhold ikke altid praktiske. Der var behov for en måleenhed af alle typer varer for at forenkle udvekslingen. Så gradvist syntes penge.

I det øjeblik var der en overgang fra ordningen "varer til varer" til "råvare-pengemængde" -ordningen. Så råvare-penge relationer blev født.

Penge har også gjort sin måde at blive. Oprindeligt var disse metaller. Så begyndte den officielle frigivelse af penge. Guld blev valgt som materialet takket være dets egenskaber (ikke at mørkne, ikke at ruste) og en homogen konsistens. Guld var en af de dyre og værdifulde metaller, som også blev grundlaget for valg. Oprindelig producerede fuldverdige mønter, men med tiden begyndte de at skære og reducere prøven af metal. Dette var nødvendigt for at reducere omkostningerne ved selve mønten. Så begyndte at udstede penge fra papir. De kaldes også defekte, fordi omkostningerne ved deres udgivelse er meget lavere end den tildelte. Derefter blev mønter fra mindre ædle metaller mønstret , hvilket også sænkede omkostningerne ved deres produktion.

Denne proces var begyndelsen på udviklingen af værdiformer.

Jeg må sige, at råvare-pengeforbindelser spillede en stor rolle i samfundsudviklingen. De blev hovedstimuleringen i fremkomsten af forbindelser mellem individuelle samfundsgrupper, mennesker og stater. Markederne der opstod som følge af disse relationer blev byer med tiden. Behovet for udveksling og handel blev en drivkraft for udvikling af shipping og transport. Der var et skriftligt sprog og som følge heraf registrering af handelstransaktioner. Derfor er monetære relationer motoren for udvikling af alle faser af menneskelig aktivitet.

I dag har disse relationer taget en mere moderne form. Men vi kan ikke sige, at de er stabile. Som et resultat af deres ufuldkommenheder opstår der kriser, som har en betydelig indvirkning på verdenssamfundet. Men efter at have nået det nuværende niveau har råvare-pengelationer gået langt videreudviklet.

For samfundets normale funktion skal råvare-pengelationer være underlagt en bestemt lov. Den mængde penge, der udstedes i omløb, svarer ideelt til mængden af varerne og dækker dens omkostninger. Kun i dette tilfælde vil der ikke være nogen inflation eller en overvægt af varer usikret af pengemængden.

Sammenfattende kan vi sige, at råvare-pengeforbindelser er en nødvendig betingelse for den fulde udvikling og normale eksistens af samfund og sociale forhold.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.