FormationVidenskab

Informationslogistik og dets funktioner

Logistikafdelinger er et nødvendigt led i den overordnede produktionsproces. En af hovedlinjerne i deres aktivitet er informationslogistik. Dette er branchen, der forener alle stadier af produktionen - fra levering af materialer til salg af produkter. Informationslogistik indsamler data, der er nødvendige for materialeproduktion.

Hovedopgaven er indsamling og rettidig levering af information til både produktionsenheder og virksomhedens ledelsesteam. Man bør huske på, at alle niveauer i produktionsprocessen kun skal leveres med de nødvendige data til sit arbejde på det rette tidspunkt.

Logistiksystemer leverer de højeste niveauer af ledelsesinformation, der er nødvendige for at udvikle virksomhedens strategi og politik samt beslutningstagning. Mellemlinket skal være forsynet med data til den vellykkede planlægning og organisering af produktionsprocessen. De organer, der udfører kontrollen, skal også have de nødvendige data.

Informationslogistik udfører følgende funktioner:

1. Indhenting af dataene på de steder, hvor de vises.

2. Informationsbehandling og dens omdannelse til en mere bekvem form.

3. Lagring af data og opbevaring af det efter behov.

4. Levering af information til den rigtige forbruger.

5. Ikke alle oplysninger er nødvendige i produktionsprocessen, hvorfor informationsstrømmene i logistik skal filtreres. Forbrugeren får kun de nødvendige data.

6. Gennemførelse af enkle omdannelser af information.

7. Administrer hele informationsflowet og kanaliser det i den rigtige retning.

Alle disse operationer er organiseret af automatiserede systemer til indsamling, behandling og transmission af information. Deres opgaver omfatter:

- uafbrudt information, der skal leveres på det rette tidspunkt og på det rette sted

- give alle forbrugere af dataene pålidelige oplysninger om varebevægelser langs forsyningskæden, hvilket vil være relevant på et bestemt tidspunkt

- gennemførelse af muligheden for at styre alle nøgleindikatorer, analysere dem og foretage tilpasninger

- at sikre gennemsigtighed og tilgængelighed af information til alle efter behov

- tilvejebringelse af ajourførte data til gennemførelse af strategisk planlægning

- oplysning om omkostninger og deres struktur

- identifikation af problemområder i produktionsprocessen og tilvejebringelse af oplysninger om dem

- sikre muligheden for omfordeling af ressourcer for at gøre dem mere effektive

- evaluering af produktionsprocessen og dens resultater

- Bistand til maksimering af virksomhedens overskud.

For at gøre logistiksystemet effektivt, anvendes forskellige udviklinger inden for informationsteknologi. Dette omfatter oprettelse og brug af edb-netværk inden for virksomheden. De skal kombinere alle niveauer for hurtigere levering af information. Det er også nødvendigt at forsyne systemet med applikationsprogrammer, der muliggør hurtigere indsamling af information.

Dataindsamlings-, databehandlings- og transmissionssystemer skal have visse egenskaber. For det første skal de kunne understøtte et fald eller en stigning i antallet af brugere. For det andet skal de give mulighed for at behandle oplysningerne på én gang til flere brugere. En anden vigtig indikator er evnen for hver forbruger at uafhængigt konfigurere informationsstrømmen. Den sidste kvalitet er åbenheden og muligheden for samarbejde med andre systemer til udveksling af information.

Informationslogistik er en vigtig del af virksomhedens aktiviteter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.