FormationVidenskab

Den mest aktive metal - er hvad?

Når folk hører ordet "metal", så er det som regel forbundet med kulde og fast, elektrisk ledende. metaller og legeringer heraf, kan dog være meget forskellige indbyrdes. Der er dem, der hører til gruppen af tunge, disse stoffer har den højeste tæthed. Nogle, for eksempel lithium, så let, at kunne svømme i vandet, hvis blot ikke engagere sig med det i en effektiv indsats.

Hvilke metaller er aktiv mest af alt?

Men hvad metal viser de mest intense funktioner? Den mest aktive metal - er cæsium. Ifølge aktiviteten af alt det metal det holder første omgang. Som sine "brødre" anses for at være Frankrig, der er på andenpladsen, og ununennium. Men på egenskaberne af de sidste forskerne stadig ved meget lidt.

Egenskaberne af cæsium

Cæsium - et element, der ligesom metallet gallium, er det let at smelte i deres hænder. For at gøre dette, er imidlertid kun mulig på den betingelse, at hvis cæsium er i et glas ampul. Ellers kan metallet hurtigt reagere med den omgivende luft - antændes. En cæsium interaktion med vand ledsaget af eksplosion - dette er i sin manifestation mest aktive metal. Dette er svaret på spørgsmålet om, hvorfor det er så svært at sætte i beholdere af cæsium.

For at blive sat inden i rørene, er det nødvendigt, at det gøres af et specielt glas og fyldt med argon eller hydrogen. Cæsium smeltepunkt på 28,7 ° C. Ved stuetemperatur er metallet i en halvflydende tilstand. Cæsium er et stof gylden hvid farve. Det flydende metal er en god refleksion af lyset. cæsium dampe er grønlig-blå nuance.

På hvilken måde blev åbnet cæsium?

Den mest aktive metal var første grundstof, hvis tilstedeværelse blev påvist under anvendelse af fremgangsmåden ifølge spektralanalyse af en overflade skorpe. Når forskerne fik spektrum af metal i det, så de to linjer af himmelblå farve. Således blev det navngivet dette element. Caesius ord oversat fra latin betyder "himmelblå".

Historien om opdagelsen

Dens åbning er ejet af tyske forskere Robert Bunsen og Kirchhoff. Selv da, har forskerne spekulerede på, hvad aktive metaller, og hvad - nej. I 1860, forskere studerede sammensætningen af vandet fra reservoiret Dyurkgeymskogo. De gjorde det ved hjælp af spektralanalyse. Vandprøven forskerne opdaget elementer, såsom strontium, magnesium, lithium, calcium.

Så besluttede de at analysere en dråbe vand med hjælp fra spektroskopet. Derefter så de to lyse blå linjer, der er tæt på hinanden. En af dem i deres position næsten sammenfaldende med den linje af strontium metal. Forskerne besluttede at identifikationen af stoffet er ukendt og førte ham til gruppen af alkalimetaller.

I samme år skrev Bunsen et brev til sin kollega, hr Roscoe photochemists, som fortalte om opdagelsen. Officielt om cæsium blev rapporteret 10 maj 1860 på et møde i videnskabsmænd Berlin Academy. Seks måneder senere, Bunsen var i stand til at give omkring 50 gram cæsium hloroplatinita. Forskere har behandlet 300 tons mineralvand og fordeles omkring 1 kg lithiumchlorid som et biprodukt, for til sidst at opnå den mest aktive metal. Dette antyder, at cæsium i mineralvand indeholdt meget lidt.

Vanskeligheden ved at opnå cæsium skubber konstant forskere at søge mineraler indeholder det, hvoraf den ene er pollucit. Men udvinding af cæsium fra malmen er altid ufuldstændig i tjeneste cæsium hurtigt spredes. Dette gør den til en af de mest vanskelige af materialer i metalindustrien. Jordskorpen, for eksempel, indeholder 3,7 gram cæsium per ton. Og i en liter havvand kun 0,5 mikrogram stoffer repræsenterer den mest aktive metal. Dette fører til, at udvinding af cæsium er en af de mest arbejdskraftintensive processer.

Kom i Rusland

Som angivet, den vigtigste mineral hvorfra cæsium er pollucit. Og også den mest aktive metal kan fremstilles ud fra den sjældne avogadrita. I industrien bruges det pollucit. Udvinding af det efter Sovjetunionens sammenbrud i Rusland blev ikke gennemført, trods det faktum, at selv i disse tider er blevet opdaget enorme reserver af cæsium i Crow tundra nær Murmansk.

På det tidspunkt, hvor den indenlandske industri var i stand til at råd til udvinding af cæsium blev licens til udvikling af feltet erhvervet fra Canada. Nu udtrække cæsium producerer Novosibirsk CJSC "sjældne metaller Plant".

Anvendelsen af cæsium

Dette metal anvendes til fremstilling af forskellige fotoceller. Og cæsium forbindelser anvendes i særlige områder af optik - til fremstilling af infrarødt udstyr, nattesyn kikkert. Cæsium anvendes til fremstilling af riffelkikkerter, som tillader at observere udstyr og mandskab af fjenden. ламп. det er også anvendes til fremstilling af specielle metalhalogenlamper.

Men det betyder ikke udtømmer vifte af dens anvendelse. Cæsium er der skabt en række medikamenter. Denne medicin til behandling af difteri, mavesår sygdom, og skizofreni chok. Som lithiumsalte, cæsiumsaltene har normotimicheskoe egenskaber - eller simpelthen stand til at stabilisere følelsesmæssige baggrund.

metal francium

En anden af metallerne med de intense egenskaber er francium. Det fik sit navn til ære for den hjemland opdageren metal. M. Pere, som blev født i Frankrig, har åbnet en ny grundstof i 1939. Han er en af de elementer, som forskernes kemikere selv selv har svært ved at drage konklusioner.

Francium er tungmetallet. Samtidig, og den mest aktive metal - det er Frankrig, sammen med cæsium. Denne sjældne kombination - høj kemisk aktivitet og lav modstand og besidder nukleare francium. Hans mest langlivet isotop halveringstid på kun 22 minutter. Francium anvendes til at påvise andet element - actinium. Og salt Frankrig tidligere foreslået anvendes til at påvise kræft tumorer. Men på grund af de høje omkostninger ved produktionen salt er urentabel.

Sammenligning af de mest aktive metaller

Ununennium - er endnu ikke blotlagt metal. Det vil besætte førstepladsen i ottende række i det periodiske system. Udvikling og forskning af dette element holdes i Rusland i Joint Institute for Nuclear Research. Metallet skal også besidde en meget høj aktivitet. Hvis vi sammenligner de kendte cæsium og francium, så den højeste ioniseringspotentiale - 380 kJ / mol - bliver nødt francium.

På denne sats af cæsium var 375 kJ / mol. Men stadig er det ikke reagerer francium så hurtigt som cæsium. Således, cæsium - det aktive metal. Det er - respons (kemi ofte er genstand, hvor programmet kan findes et lignende spørgsmål), som kan være nyttige som en lektion i skolen og i det erhvervsskole.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.