HjemlighedHavearbejde

Jordbær Zephyr: En beskrivelse af sorten, plantning og pleje, foto

Fordelene ved jordbær er ikke i nogen tvivl. Opdrættere rundt om i verden fortsætter med at opdrætte nye sorter, der opfylder præferencerne hos dem, der dyrker det, og dem der spiser det.

Stor efterspørgsel nydes af tidlige sorter med store og saftige bær, som tolererer transport og opbevaring, for eksempel jordbær Zephyr, hvis beskrivelse viser, at den opfylder alle disse krav.

Tidlige jordbær sorter

De mest populære er de tidlige sorter af jordbær. De åbner frugt og bær sommersæsonen og køber det bedste ud.

Til tidlige sorter, der giver høsten inden udgangen af maj, omfatter:

  • Alba-sorten skelnes af lyse røde bær, som nemt overfører transport og opbevaring.
  • Jordbær Mariska skelnes af en stærk aroma og en smag af vild jordbær. Hendes Bourgogne bær er så sød, at de ikke kan sammenlignes med nogen anden sort. Det vokser godt i tørre steder.
  • Til den supernormale er Jordbær Zephyr, hvis karakteristika har den højeste score blandt mange amatørgartnere. Denne sort er resistent overfor sygdomme, giver store bær med lys rød farve, der vejer fra 40 til 60 gram.

Alle tidlige sorter (for eksempel Lakomka, Niada, Zephyr og andre) anses for at være de mest populære til kommerciel dyrkning af jordbær på grund af stor efterspørgsel og pris. For korrekt at vælge en sort og forstå for eksempel hvad en jordbær Zephyr, beskrivelsen af sorten vil være det første vartegn.

Beskrivelse af sorten Marshmallow

Denne race blev bragt ud af opdrættere fra Danmark og gjorde den resistent overfor sygdomme, der giver høj udbytte allerede i den første sæson.

Interessante bær har jordbær Zephyr. Beskrivelse af sorten, billeder giver følgende karakteristika til frugterne: Meget stor, sød, har ofte form af en pikekam, tolererer godt transport og opbevaring.

Den særlige egenskab ved denne sort er, at frugterne af den modner sammen, har et godt omsætteligt udseende og højt udbytte.

Busken af denne art er kendetegnet ved kraftige blomsterstængler, så bærene bøjer ikke til jorden, som i andre sorter. Jordbær Zephyr, beskrivelsen af sorten indikerer, at den tolererer tørke godt, er ikke modtagelig for sygdom og mister ikke markedsførbarhed ved langtransport.

Alle disse egenskaber er vigtige, når man opretter en "jordbær" forretning. Hvis du vokser denne sort i haven for at spise, så vil det ikke skuffe gartnere, fordi denne art ikke er hensigtsmæssig. Det vigtigste er at vælge det rigtige sted for en jordbærhave.

Udvælgelse af et sted til en række Marshmallow

Mange plantager kender jordbær Zephyr. Plantning og omsorg for hende begynder med definitionen af et optimalt gunstigt sted.

Det skal være en flad overflade, helt beskyttet mod træk og vind, med god belysning. Selv om denne sort ikke er lunefuld og vokser på et hvilket som helst land, er det stadig at foretrække at binde sig med en syrebaseret eller neutral balance.

Jordbær foretrækker organiske gødninger, for eksempel tørv med humus på loamy jord. For at forhindre sygdomme i rodsystemet er det godt at anvende en opløsning af kobbersulfat med en hastighed på 2-3 st. Sked til 10 liter vand.

Jordbær Zephyr (beskrivelsen af sorten er særligt understreget) er god frugtbar i 3-4 år, hvorefter den skal opsamle et nyt planteplads. Nå, hvis der før voksede og befrugtede hvidløg, gulerødder, rødbeder eller kål. Efter dem er landet mest gunstigt for jordbærets vækst. Når du har valgt et sted, kan du starte landing.

Plantning jordbær Marshmallow

Den bedste tid til plantning af jordbær af jordbær er slutningen af august - midten af september. Der er sorter, der giver den første høst efter plantning i foråret, for eksempel Jordbær Zephyr. Beskrivelse af sorten, billeder af tidlige frugter er en god annonce for landmænd, der ønsker et hurtigt resultat.

Først og fremmest forberede jorden. For at gøre dette skal du forberede brøndene og fylde med en blanding af havejord, hestemest eller kompost med 2 el. Skjeer af biohumus og 2 askeglas. Brøndene så befrugtede bliver det bedste "hjem" for jordbærets rodsystem.

Jordbærplanter skal have 2-3 stærke blade og sælges med lukkede rødder, for eksempel i et glas eller en gryde.

Under plantning er det nødvendigt at sprede rødderne langs bunden af hullet og sørg for, at når man graver ind, dækker jorden ikke toppen. Korrekt udvalgt plantedybde er en garanti for en god høst, så det optimale hul har en størrelse på 25 x 25 x 25 cm. Det er bedre at plante i klart vejr eller om aftenen, og for at beskytte modtageskudd fra sollys kan de dækkes med bladblade i de første dage.

Efter plantningen skal jorden omkring planteplanterne være godt vandet og mulket, for hvilken det løsnes og dækkes af halm eller film.

For at opnå store bær er det også nødvendigt at observere afstanden mellem busken. Det skal være 50 cm. Hvis der ikke er plads nok på stedet, kan du plante kimplanter i forskudt rækkefølge, hvilket vil spare plads, men giver jordbær mulighed for at vokse til store buske. Ved plantning af jordbær på foråret er det vigtigt at følge reglerne for pleje af det.

Pas på jordbær på foråret

Hvis planten Lakomka, Zephyr og Niada (beskrivelsen af hver sort skal undersøges inden plantningen) blev plantet om efteråret, så er det på foråret nødvendigt at tømme senge fra sneen og hælde dem med varmt vand.

For hurtigt at "vække" planter kan de dækkes med flasker varmt vand og dække jordbæret med en film. Vand, der opvarmes af solen til en dag, vil give sin varme om natten.

Når varmen endelig er etableret, kan filmen fjernes. Det er værd at rengøre området "jordbær" og samle alle de gamle blade, der er bedre at brænde, fordi de kan være skadelige bakterier.

Hvis planten af jordbær er plantet om foråret, indbefatter jordforberedelsen at grave med lægning af gødning og vanding med en svag opløsning af kaliumpermanganat. Dette vil befrugte jorden og beskytte mod skadelige bakterier.

Mange gartnere laver høje senge, så bærene ikke rører jorden, hvilket sikrer deres større vægt og størrelse. Langs denne seng er det nyttigt at hælde sand, som ikke kun holder fugt, men tillader ikke snegle og snegle at smage lækker frugt.

Plantet i slutningen af april - maj måned jordbær Marshmallow (beskrivelsen af sorten er garanteret) vil bære frugt om sommeren. For dette er det elsket af dem, der besluttede at skabe en "jordbær" forretning.

For at øge udbyttet anbefales det at sprøjte en opløsning af borsyre på blomstringstidspunktet, baseret på 1 liter vand, 0,5 dele af en skefuld af stoffet. Dette vil hjælpe planten til at danne et stort antal æggestokke.

Udbyttet påvirkes også af ordentlig sommerpleje.

Omsorg for jordbær om sommeren

For ikke at reducere udbyttet af jordbær, om sommeren er det muligt at fodre rødderne af gylle eller kvælstofgødning med nitrat (1 spsk pr. 10 liter vand). Gør det nok en gang i 2 uger.

I varm sommer bør du ikke kun røre rodsystemet godt, men også drys bladerne med infusioner fra løg, celandine eller malurt.

Jordfjernelse og ukrudtsrensning udføres regelmæssigt, og det skårne græs er tilbage til mulching på stedet.

Bær om sommeren skal revet ud tidligt om morgenen, før de opvarmes i solen. Dette vil bevare deres præsentation og smag.

I løbet af høsten skal du fjerne ekstra overskæg, idet du kun forlader den første, anden og tredje række. Dette vil øge udbyttet af sorten.

Det er vigtigt at tage sig af jordbær i efteråret-vinterperioden.

Omsorg for jordbær i efteråret

Efter høst i august anbefales det at klippe jordbærbuske og efterlade 5-6 cm over overfladen for ikke at skade plantens "hjerter".

Til fremtidig høst introduceres fosfor- og potashgødning i efteråret . I slutningen af september er det nødvendigt at "pulver" jorden med aske, tilsæt superfosfater og udføre rigeligt vanding. Den samme vandning skal ske før frostbegyndelsen i slutningen af efteråret.

Efter den sidste vanding anbefales det at dække buske med faldne blade og lapnika, som vil holde jordbærene fra frost og holde sneen på sengen.

Nyttige egenskaber af jordbær

Hvilken slags jordbær Zephyr, du kan forstå ved at lære dens nyttige egenskaber. Hver bær indeholder den maksimale mængde caroten og mangan, hvilket reducerer risikoen for udvikling af tumorer og for tidlig aldring, øger immuniteten og har en gavnlig effekt på hjernens aktivitet.

Jordbær omfatter folinsyre, æblesyre og salicylsyre. Kun 5 bær af jordbær indeholder så meget vitamin C som en stor appelsin. Også blandt dets nyttige sporstoffer er jern, fosfor, kalium og magnesium. Berry hjælper hypertensiver med at reducere blodtrykket, og diabetikere sænker blodsukkeret.

Jordbær forbliver derfor det mest populære bæresalg i hele verden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.