HjemlighedHavearbejde

Have blåbær på deres eget land: særlige kultiveringsforhold

Blombærhave (Vaccinium corymbosum) - Repræsentant for familien af cowberry. Dette er en lav, ca. 60 cm bærbuske med frugter af behagelig sød sød smag. Blomstringen af haven blåbær begynder i maj, og de første bær vises i slutningen af juni.

Blåbærhave er yderst nyttig til menneskekroppen. Dens frugter indeholder en enorm mængde af et element som mangan, hvilket påvirker processen med hæmatopoiesis. Derudover indeholder den specielle stoffer, som har en positiv indvirkning på synet, øger dets skarphed, forbedrer nattesynet og hjælper med at fjerne træthed fra øjnene. Derfor anbefales friske blåbær og urteekstrakter til piloter, programmører og andre specialister, hvis arbejde er forbundet med konstant øjenstamme. Men haveblåbær har mange andre nyttige egenskaber. Det har en bakteriedræbende virkning og forårsager ingen bivirkninger. Det har lette tanniske egenskaber, derfor anbefales det til forstyrrelser i mave-tarmkanalen hos voksne og børn, og indeholder også særlige stoffer, som reducerer sukkerniveauet i blodet.

For at dyrke haverbærbær på eget land skal du købe specielt dyrkede sorter i planteskoler, fordi vildt voksende blåbær ikke vil bære frugt selv under de bedste forhold. I dette tilfælde skal der kun købes frøplanter med et lukket rodsystem, der er placeret i jorden, ellers vil de åbne rødder tørre hurtigt og busken vil dø. Det anbefales at plante planten i sensommeren eller i efteråret. I modsætning til almindelige regler bør man ikke plante blåbærplanter om foråret, da det slet ikke kan rodfæste. Jorden bør være forberedt. For at gøre dette, bland tørv med sand, savsmuld og blade, tilsæt en fjerdedel af en tsk svovl til forsuring, da haven blåbær elsker syrejord. Umiddelbart før plantning bliver jorden vandet med vand opløst i det med en hvilken som helst fødevaresyre med en hastighed på 1 spisebåde syre pr. 10 liter vand. Som blåbærbusken vokser, bliver den periodisk vandet med den samme løsning, men ikke oftere end en gang om måneden. Top dressing bør kun ske med mineralske gødninger.

Haveblåbær begynder at bære frugt kun 3-5 år efter plantningen af frøplanterne. Hun foretrækker forhøjet fugtighed, så det anbefales at plante hende i den skyggefulde del af plottet og drys med vand flere gange om dagen, hvis det er nødvendigt. Efter et par år vokser de blåbær buske meget store. Derfor er det nødvendigt at grave ud svage planter og fjerne lak eller beskadigede kviste. Beskæring af vinterbuske udføres i foråret, selv før nyrerne begynder at svulme. Da havenblåbær har øget frostbestandighed, er der ingen grund til at dække det til vinteren. Pleje af jorden, hvor haven blåbær vokser, skal udføres konstant. Hvert år er det nødvendigt at blande savsmuld i jordens overste lag , og i den vegetative årstid - løst forsigtigt jorden og forsøger ikke at beskadige rødderne, der ligger meget tæt på overfladen.

Til dyrkning i den europæiske del af Rusland anbefales følgende sorter:

  • "Bluecrop" - betragtes som den mest værdifulde sort, da den ikke kun har frugtbarhed, men også gode frost- og tørkebestandige egenskaber;
  • "Herbert" er ideel til dyrkning i de sydlige områder af landet. Bærene af denne sort er meget store, mørkeblå, modne sent;
  • "Spartansk" - sorten begynder at blomstre sent, og har derfor modstand mod foråret frost. Bærene er meget store, de har en god smag;
  • "Nelson" - karakteren er yderst frostbestandig, frugterne modner sent, men de har en stærk behagelig aroma, de er store, lyseblå.

Bilberry Garden Top Hat er en blåbær blåbær hybrid , meget værdsat blandt lastbil landmænd. Det dyrkes ikke kun på grund af meget lækre bær, der modner i sensommeren. I foråret er denne hybrid dækket af smukke hvide creme blomster, der ikke skal pollineres. Og i efteråret pryder lilla brons små løv planterne i lang tid og skaber en speciel atmosfære på landet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.