Nyheder og SamfundNatur

Sildehaj: livsstil, strukturelle træk, fotos

I denne artikel vil vi tale om den berømte rovdyr - den sildehaj. Har du nogensinde hørt om dette? Hun har en masse navne, blandt dem - den blå hund Lamno, øresvin, bonit, makrel haj, marsvin osv ...

Makrel haj

Denne haj tilhører familien Clupeidae haj LAMNIFORMES enhed og har et karakteristisk udseende af arterne.

Alle rovdyr af denne gruppe har fem gællespalter, dorsal og anale finner. De er bevæbnet med meget skarpe tænder, men blinkhinden de ikke. Det er de strukturelle karakteristika ved sildehaj. Etnicitet Atlantic haj er helt almindeligt, at repræsentanter for denne familie. Kroppen er tilstrækkelig tyk, fusiform, halefinnen lunate, snude skarpe, konisk.

Den øverste del af kroppen har en blålig-grå farve (fra lys til de meget mørke nuancer), men bughinden er meget lys, næsten hvid. På kroppen er der ingen pletter og striber.

Øjnene har en stor størrelse. Tænderne er store nok, en trekantet form, og de voksne hajer hver tand rod vokser et par mere lille på begge sider. Forestil dig, at hver kæbe er indstillet på at tres tænder.

Shark lever fra femogtyve til tredive år.

Sildehaj når en tilstrækkelig stor størrelse. Der er visse tegn på eksistensen af forekomster på op til 3,7 m længde med en vægt på op til to hundrede og tredive kg. Den konventionelle gennemsnitlige størrelse rovdyr - halv til to meter, og dets vægt er omkring et hundrede kg.

Hvordan lever Atlantic haj?

Billedet af en haj liv sild adskiller sig ikke fra andre repræsentanter for slægten. Hun er konstant i bevægelse gennem hele sit liv, nogle gange hviler på bunden. Hajer har ikke svømmeblære, hvilket betyder, at det ikke har den opdrift, der har en konventionel fisk. Dette faktum gør det hele tiden bevæger sig, ellers vil det blot synke.

Selv døde sildehaj aldrig op til overfladen, hun finder tilflugt i bunden eller blive bytte for skraldemanden. Desuden er hun i stand til at opretholde den ønskede temperatur af legemet, hvilket er højere end havtemperatur. Hvordan hun gjorde det? Sildehaj har en varmeregulerende mekanisme. Der er alle ganske enkel. Blod cirkuleres gennem musklen specifikke varmevekslere, hvor opvarmede. hajkroppen temperaturen stiger således til syv til ti grader. Denne fantastiske funktion hjælper rovdyr til hurtigt at tilpasse sig det kolde vand og gør det muligt hurtigt at flytte rundt i jagten på bytte.

Beboet sildehaj?

Sildehaj lever i vand flade, der strækker sig fra West Atlantic til Argentina og Brasilien. Habitat er ganske bred. I øst, er den atlantiske haj findes både i Island og i Sydafrika. Nogle gange kan det ses i Middelhavet.

Atlantic haj er i stand til at tilpasse sig godt, men fordi hun er lige så behagelig følelse i det åbne vand, og i de kystnære farvande i øerne og fastlandet. For mere foretrukket er det ikke meget varmt vand med en temperatur på ikke mere end tyve grader.

Den rovdyr feeds på Atlanten?

Grundlaget for kost er den sild haj, og fordi fiskerne mener, at hvis behovet sildehaj, er det nødvendigt først og fremmest at finde en skole af fisk. Predator bor i en dybde af 700-800 meter fra havoverfladen.

Dens kost indeholder sardiner, tun, sild, makrel. Også, han ikke forsømme den nederste fisk: blæksprutte, skrubbe, stråler, krebsdyr og små hajer. Atlantic haj - meget aktiv og adræt rovdyr. Ofte er disse fisk samles i små flokke af ti til femten personer, cruising ved havoverfladen, udsætte dorsale og halefinner.

Denne selskabelig måde at leve på giver dem mulighed for effektivt at jage, kredser stimer af fisk, de kører dem til bymidten, en stram cirkel og derefter starte måltidet. De lyn angribe byttedyr, grådigt fortærer hende.

Sommetider hajer angribe selv på fiskenet. Deres utroligt fantastisk udsigt over et stort antal fisk fanget af fiskerne, så de bide gennem netværket, og fiskene haste ud, lige ind i gabet på sultne rovdyr. Når i maven på en haj én syvoghalvtreds fisk varierer i størrelse fra femten til tyve centimeter blev fundet. Imponerende, er det ikke?

Reproduktion Atlantic hajer

Sildehaj - en slags ovoviviparous rovdyr. De befrugtede æg forblive inde i fisken indtil fødslen af afkommet. Embryoet er omgivet af en midlertidig liner som gradvist forsvinder, og det begynder at slå igennem moderens sekretion. Jeg må sige, at udviklingslandene embryoner spise i løbet af denne tid er en række ubefrugtede æg. Graviditet tager otte til ni måneder. Og i sommeren genereret nok unger er født. Men deres længde er mellem halvtreds og halvfjerds cm. Hver rovdyr ad gangen kan give mellem to og fem børn.

Industrielt fiskeri efter sildehaj

Sildehaj (foto givet i artiklen) - er ikke bare et rovdyr. Mærkeligt nok, men det er genstand for kommercielle fiskeri i mange lande: Canada, USA, Norge, Irland og Storbritannien.

Det viser sig, at kødet storm havene velsmagende nok, men med en ubehagelig specifik lugt. Men når ordentligt forberedt, bliver denne defekt elimineret meget enkelt. De er især værdifulde finner, levertran, lever og selvfølgelig, hud. Alle de fisk uegnet til mad, tørre varer eller medicin, bliver sendt til produktion af fiskemel.

Om en person er farligt for hajer?

Atlantic haj hurtig og farlig for mennesker. Men ingen pålidelige oplysninger om sit angreb på mennesker. I øjeblikket er der flere tilfælde af bid påført af rovdyr. Så svært at tale om omfanget af dens fare. Men under alle omstændigheder er det bedre at være så langt væk fra et rovdyr, er det ikke bare en af sine navne i oldtiden stammer fra det græske sætning "monster-eater." I dag, takket være de industrielle fange atlantiske hajer ikke så let at komme på tværs. Det er næsten ikke til stede i Middelhavet, og faktisk indtil for nylig har det været en hel del. Fordi det er taget under beskyttelse af økologi som altseende individ, at være på randen af udryddelse.

Pacific haj

Laks haj - nærmeste slægtning Atlantic, hvorfra det adskiller sig udad brede og korte snude og karakteristiske pletter på maven. I alle andre henseender, disse rovdyr er helt ens, selvom bor i forskellige steder. Salmon arter findes kun i det nordlige Stillehav.

Strømlinet krop har en grå-blå farve. Shark Hovedet er stort, men kortere end dens slægtninge. Dette gør det ligner en lille hvid haj. Det er sådan en usædvanlig haj Pacific sild. Funktioner af strukturen det sådan, at det også er i stand til at opretholde den ønskede temperatur af legemet, gør det muligt at bo i det kolde vand og være hurtigere og mere energisk.

Dimensioner Pacific hajer

Pacific haj når en anstændig nok størrelse. Anekdotiske beviser for dens kropslængde er 4,3 meter, og den dokumenterede værdi lidt beskedne - 3,7 meter. En vægt når 454 kg. Det er alvorligt nok til rovdyr parametre. Hunnerne er som regel større end hannerne. Et interessant faktum er, at i forskellige regioner af levested bemærk forskellen i størrelsen af dyrene. Desuden er der i det østlige Stillehav er domineret af kvinder, men i vest - hannerne. Årsagen til dette fænomen er ukendt. Hunnerne lever op til tredive år, og mænd - op til tyve.

Habitat Pacific hajer

Pacific haj fundet ud for kysten af Korea, Japan, i Bering og Okhotsk hav og i amerikanske farvande, registreret hendes tilstedeværelse ved kysten af Mexico og Californien. Et interessant faktum er, at hajen Pacific sild, livsstil, der er direkte forbundet med de farvande, rig på mad, ikke går til store dybder. Mindre end 500 meter fra havet overflade det vil aldrig finde.

Hvad er det mad til rovdyr i Stillehavet?

Hajer lever af mellemstore fisk: makrel, sild, kammerat, sockeye, pink laks. og bundfisk til stede i deres kost. Derudover kan det rovdyr har råd til at angribe de flyvende fugle. Indsamling i flokke af tyve eller tredive personer, hajen organisere kollektive jagt. Predator er så hurtig og adræt, at nogle gange gør migration overgange af potentiale mad.

Pacific hajer reproducere næsten nøjagtig det samme som Atlanterhavet.

Det menes, at arten er farlig for mennesker, selv om dokumenterne ind i angrebet ikke er blevet bekræftet. Ikke desto mindre er de rovdyr har en meget stor størrelse og vise aggressivitet, og bør derfor være forsigtig i områder, hvor de bor.

Nogle kilder rapporterede haj angreb på dykkere, men disse data er blevet verificeret og bekræftet. Jo mere det, fordi denne type nemt forveksles med den anden, og derfor kan have været en fejl vedrørende arten angribende rovdyr.

Er Pacific rovdyr kød er spiselige?

Shark kød anses velsmagende, og i nogle lande, såsom Japan og den østasiatiske region er generelt en delikatesse. Dog er det kommercielle fiskeri af denne art af hajer ikke er involveret. Tværtimod, det sker ved en tilfældighed, i løbet af en laksefiskeri. Men Pacific haj er af interesse for sportsfiskeri, især da størrelsen på sin temmelig store. Men miljøforkæmpere er bekymret for, at i fremtiden er det ikke forventes at deltage de atlantiske hajer, truede.

I Alaska, en industriel-fiskeri forbudt i 1997, og i stedet stift kontrolleret og sportsfiskeri. Hver fisker får lov til at fange kun to personer om året.

Disse er fantastiske væsener disse hajer. På den ene side, denne formidable rovdyr, der er farlige for mennesker, og på den anden side er de på randen af udryddelse i hænderne på de samme mennesker. Og det er uklart, hvem der er hvem der skal være mere forsigtige. Selvom enhver rovdyr i naturen, selvfølgelig, farlige for mennesker, fordi man aldrig ved, hvad de kan forvente fra ham.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.