SundhedMedicin

Anatomi af maven. Struktur og funktion af det menneskelige mave

Menneskelige mave - det vigtigste reservoir for lagring kroppen af fødevarer. Hvis kroppen ikke har en sådan kapacitet, som maven, ville vi spiser hele tiden, ikke bare nogle få gange om dagen. Det fremhæves også blandingen af syre, slim og fordøjelsesenzymer, som hjælper fordøje og sanitize vores fødevarer under opbevaring.

brutto anatomi

Hvad er maven hos mennesker? Dette afrundede, hule organ. Hvor maven hos mennesker? Det er placeret under mellemgulvet i venstre del af maven.

Strukturen af det menneskelige organer er således, at maven er placeret mellem spiserøret og duodenum.

Mave - udvidede del af mavetarmkanalen, som har en halvmåneform. Dens indre lag er fuld af rynker, er kendt af os som rynker (eller folder). Det er disse folder tillader det at blive strakt til at passe ind i det store dele af fødevarer, som derefter roligt bevæger i fordøjelsesprocessen.

I form og funktion, kan den menneskelige mave opdeles i fire dele:

1. Spiserøret forbinder til maven i et lille område kaldet cardia. Det er en smal, rørlignende del, som passerer ind i bredere hulrum - kroppen af maven. Cardia består af lavere esophageal sphincter, samt gruppen af muskelvæv som trækker sig sammen for at holde fødevarer og syre i maven.

2. Cardiac adskilt passerer ind i kroppen i maven, som udgør den centrale del og højest.

3. Lige over den hvælvede område af kroppen er kendt som dens bund.

4. Her er kroppen pylorus. Denne del forbinder maven til tolvfingertarmen og indeholder pylorusringmusklen der styrer strømmen af den delvist fordøjet fødevarer (Chyme) fra maven og ind i tolvfingertarmen.

Mikroskopisk anatomi af maven

Mikroskopisk analyse viser strukturen af maven, er det lavet af flere separate lag af væv: slimhinden, submucosa, og muskel serøs.

slimhinde

Det indre lag er sammensat fuldstændigt af gastrisk mucosa er en simpel epithelvæv med en flerhed af eksokrine celler. Små porer kaldes gastriske gruber indeholder mange eksokrine celler, der producerer fordøjelsesenzymer og saltsyre i maven. Mukøse celler placeret overalt i slimhinden og gastriske gruber, udskiller slim til at beskytte maven fra egne fordøjelsesproblemer sekreter. På grund af dybden af fordybningerne maveslimhinden kan fortykkes, hvilket ikke slimhinde andre organer i mave-tarmkanalen.

Dybden af slimhinden er et tyndt lag af glat muskulatur - musklen plade. At den danner rynker og øger kontakt med slimhinden i maveindholdet.

Omkring slimhinden har endnu et lag - submucosa. Den består af bindevæv, blodkar og nerver. Bindevæv understøtter mucosal struktur og tilslutte den til muskellag. Submukøst blodforsyning sikrer forsyningen af næringsstoffer til væggene i maven. Nervevæv i submucosa maveindhold styrer og håndterer glat muskulatur og sekretionen af fordøjelsesenzymer stoffer.

muskulære lag

Musklen lag af mavesubmucosa omgiver og er mere af en mave masse. Muskulære plade bestående af 3 lag glat muskelvæv. Disse lag af glatte muskelceller giver maven til kontrakten, at blande mad og flytte det gennem fordøjelseskanalen.

serosa

Det ydre lag af maven, omgivende muskelvæv kaldes serosa, som er lavet af simpel skællet epitel og løst bindevæv. Serøs lag har en glat, glat overflade og frigiver flydende, vandig hemmelighed, kendt som serøs væske. Glat, våd overflade af den serøse membran beskytter maven fra friktionen under dens konstante udvidelse og sammentrækning.

anatomien i menneskets mave er nu mere eller mindre klar. Alt, hvad der er beskrevet ovenfor, overveje lidt senere i diagrammerne. Men først skal vi forstå, hvad er funktioner i den menneskelige mave.

opbevaring

I munden vi tygge og fugtgivende fast føde, indtil det bliver en homogen masse, der har form af en lille kugle. Når vi indtager hver bold, det langsomt passerer gennem spiserøret til maven, som er lagret sammen med resten af madportionerne.

Volumenet af den humane mave varierer, men i gennemsnit er i stand til at indeholde 1-2 liter flydende fødevarer, og som hjælper fordøjelsen. Når maven er strakt en masse mad, kan det lagre op til 3-4 liter. Udspilet mave gør fordøjelsen vanskelig. Da hulrummet ikke let kan reduceres til at blande maden ordentligt, det fører til en følelse af ubehag. Volumenet af den humane mave afhænger også af alderen og tilstanden af kroppen.

Efter det gastriske hulrum er fyldt med mad, holdes den i yderligere 1-2 timer. På dette tidspunkt, maven fortsætter fordøjelsesprocessen, som begyndte i munden og gør det muligt for tarmene, bugspytkirtel, galdeblære og lever begyndte at forberede sig på at afslutte proceduren.

Ved afslutningen af maven pylorusringmusklen styrer bevægelsen af fødevarer i tarmene. Som regel er det normalt lukker for at holde maden og isoleringen af maven. Når Chyme klar til at forlade maven, pylorusringmusklen åbner for at tillade en lille mængde af ufordøjet mad at passere ind i duodenum. Inden for 1-2 timer, gentages denne proces langsomt indtil, indtil hele fordøjet mad forlader maven. Den langsomme frigivelse af Chyme med til at nedbryde det i dets komponenter og maksimere fordøjelsen og optagelsen af næringsstoffer i tarmen.

sekretion

Maven producerer og opretholder en række vigtige stoffer til at styre fordøjelsen. Hver af dem gjorde exokrine eller endokrine celler i slimhinden.

Gastrisk exokrin vigtigste produkt er mavesyren - en blanding af slim, saltsyre og fordøjelsesenzymer. Mavesaft blandes med mad i maven til støtte fordøjelsen.

Specialiserede exokrine slimhindeceller - mukøse celler slim lagret i folder og gastriske gruber. Denne slim strækker sig gennem en slimhindeoverflade, dække foring af maven tyk, modstandsdygtig over for syre og enzymer barriere. Gastrisk slim er også rig på bicarbonationer, som neutraliserer pH-faktor af mavesyre.

Parietalcellerne i de gastriske gruber, der producerer to vigtige ingredienser: intrinsic faktor og saltsyre. Intrinsic faktor er et glycoprotein, der binder til vitamin B12 i maven og hjælper det at blive absorberet af tyndtarmen. Vitamin B12 er et vigtigt næringsstof for dannelsen af erythrocytter.

Syren i den humane mave beskytter vores krop ved at dræbe patogene bakterier, der er til stede i fødevarer. Det hjælper også fordøje proteiner, omdanne dem til en detaljeret form, som er lettere at håndtere enzymer. Pepsin - enzymet spaltende protein aktiveres kun under indflydelse af saltsyre i maven.

Primære celler findes også i mave- gruber producere to fordøjelsesenzym: pepsinogen og gastrisk lipase. Pepsinogen forudgående molekyle er meget kraftfuld, et protein fordøje enzym - pepsin. Da pepsin ville have ødelagt de vigtigste celler, der producerer det, og det samme, han gemte sig i form af pepsinogen, hvilket ikke er farligt. Når pepsinogen bringes i kontakt med en sur pH-faktor, der er indeholdt i mavesyre, det ændrer form og bliver aktivt pepsin enzym, der omdanner proteiner til aminosyrer.

Gastrisk lipase er et enzym, som fordøjer fedt, fjerne fedtsyre fra triglycerid molekyler.

G-celler i maven - endokrine celler placeret i bunden af de gastriske miner. G-celler producerer hormonet gastrin i blodbanen som respons på mange stimuli, såsom signaler fra vagusnerven, tilstedeværelsen af aminosyrer i maven af spaltede proteiner eller strækning mavevæggen mens spise. Gastrin rejser gennem blodbanen til forskellige receptor celler rundt om maven, og dens vigtigste opgave - at stimulere prostata og mave muskler. Virkninger på cancer gastrin fører til en stigning i mavesyresekretion, hvilket forbedrer fordøjelsen. Gastrin stimulering af glatte muskler bidrager til stærkere sammentrækninger i maven og åbningen af pylorus lukkemuskel at flytte maden ind i tolvfingertarmen. Gastrin kan også stimulere celler i bugspytkirtlen og galdeblære, hvor det øger udskillelsen af saft og galde.

Som du kan se, de menneskelige mave enzymer udfører en meget vigtig funktion i fordøjelsen.

fordøjelse

Fordøjelse i maven kan opdeles i to klasser: mekanisk og kemisk spaltning. Mekanisk fordøjelse - ikke blot den fysiske adskillelse af fødevaremassen i mindre stykker, og kemisk - omdannelse af større molekyler til mindre molekyler.

• Mekanisk fordøjelse skyldes blandevirkningen af mavevæggen. Dens glatte muskler kontrakt, så dele af fødevarer blandes med mavesaft, hvilket resulterer i dannelsen af en tyk væske - chymus.

• Mens fødevarer er fysisk blandet med mavesaften, enzymer til stede deri, kemisk spalte store molekyler i mindre underenheder deraf. Gastrisk lipase nedbryder fedtstoffer triglycerider til fedtsyrer og diglycerider. Pepsin bryder proteiner i mindre aminosyrer. Kemisk nedbrydning, påbegyndt i maven, ikke ender så længe Chyme ikke falder ind i tarmen.

Men den funktion af maven af manden er ikke begrænset til fordøjelsen.

hormoner

Aktivitet af maven er under kontrol af en række hormoner, der regulerer produktionen af mavesyre og frigivelse af fødevarer i duodenum.

• Gastrin er fremstillet af G-celler i maven, øger dens aktivitet ved at stimulere en stigning i antallet af mavesaft produceret, muskelsammentrækning og tømning af maven gennem pylorus sphincter.

• Cholecystokinin (CCK) udføres duodenale slimhinde. Er et hormon, der forsinker tømning af maven ved at reducere pylorusringmusklen. CCK er frigivet som reaktion på et måltid rigt på protein og fedt, er det meget vanskeligt at fordøje af kroppen. FCS giver mad i maven længere opbevares i en mere grundig fordøjelse og giver den tid bugspytkirtlen og galdeblæren til at frigive galde og enzymer, der forbedrer fordøjelse i tolvfingertarmen.

• Secretin - andet hormon produceret af den duodenale slimhinde, den reagerer på surheden af Chyme kommer fra maven ind i tarmen. Sekretin blodet passerer gennem maven, hvor det forsinker produktionen af mavesaft exokrine kirtler slimhinde. Sekretin stimulerer produktionen af bugspyt og galde, som indeholder bicarbonationer antacida. Formålet med secretin er intestinal beskyttelse mod de skadelige virkninger af syre chymus.

Mave menneske: bygning

Formelt er vi allerede bekendt med anatomi og funktion af det menneskelige mave. Lad os betragte som en illustration, maven, hvor en person er, og hvad han er.

Figur 1:

Denne illustration viser et humant mave, hvilken struktur kan betragtes mere detaljeret. Der er markante:

1 - spiserøret; 2 - den nedre esophageal sphincter; 3 - cardia; 4- krop mave; 5 - bunden af maven; 6 - serosa; 7 - et langsgående lag; 8 - cirkulær lag; 9 - skrå lag; 10 - den større krumning; 11 - folder af slimhinden; 12 - hulrummet i pylorus; 13 - kanal pylorus; 14 - pylorusringmusklen af maven; 15 - duodenum; 16 - gatekeeper; 17 - den lille krumning.

Figur 2:

I dette billede anatomi maven er klart synlig. Tal markeret:

1 - spiserøret; 2 - mavens fundus; 3 - kroppen i maven; 4 - stor krumning; 5 - hulrum; 6 - gatekeeper; 7 - duodenum; 8 - lille krumning; 9 - cardia; 10 - gastroøsofageale forbindelse.

Figur 3:

Det viser anatomien af maven og placeringen af hans lymfeknuder. Tallene svarer til:

1 - den øverste gruppe af lymfeknuder; 2 - pancreas gruppe af knudepunkter; 3 - pyloric gruppe; 4 - lavere gruppe pylorus knudepunkter.

Figur 4:

I dette billede kan du se strukturen i maven væg. Der er markante:

1 - serosa; 2 - en langsgående muskulære lag; 3 - cirkulær muskel lag; 4 - slimhinde; 5 - et langsgående muskulære lag af slimhinden; 6 - cirkulær muskulære lag af slimhinden; 7 - glandulær slimhindeepitel; 8 - blodkar; 9 - jern mave.

Figur 5:

Selvfølgelig strukturen af menneskelige organer på det sidste tal ikke er synlig, men kan betragtes som den omtrentlige placering af maven i kroppen.

Dette billede er ganske interessant. Her ikke vist anatomien i den menneskelige mave eller noget i den retning, selv om nogle dele af det stadig kan komme i betragtning. Denne figur viser, at en halsbrand, og at når det sker.

1 - spiserøret; 2 - den nedre esophageal sphincter; 3 - reducere maven; 4 - mavesyre, sammen med dens indhold løftes op i spiserøret; 5 - en brændende fornemmelse i brystet og halsen.

I princippet billedet viser tydeligt, hvad der sker, når halsbrand og yderligere forklaring ikke er nødvendig.

menneskelige mave, billeder af der blev præsenteret ovenfor, er det et meget vigtigt organ i vores krop. Uden den kan du bor, men dette liv er usandsynligt at erstatte den fulde. Heldigvis i vor tid, kan du undgå mange problemer ved blot periodisk besøger gastroenterolog. Rettidig diagnosticering af sygdommen, vil hjælpe til hurtigt at slippe af med det. Vigtigere er det, ikke stramme tur til lægen, og hvis noget gør ondt, bør du straks henvise dette problem til eksperten.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.