HjemlighedHavearbejde

Abrikoser i Sibirien: dyrkning og pleje. Sorter af abrikoser i Sibirien

Abrikos - voksede op i den sydlige del, som de siger i den velkendte reklame. Heldigvis moderne avl bliver ved og udledte gode kulde-resistente hybrider. Allerede tilgængelig fra abrikos Sibirien nemt. Voksende frugttræ ikke forårsager vanskeligheder, men det har nogle særheder. Om dem og tale.

en abrikos

Abrikos i kulturen blev introduceret tusinder af år siden, og næsten hele tiden udelukkende betragtes som et anlæg til syd. Det er ikke overraskende: fleste sorter kan i bedste udskyde kortvarig fald i temperaturen til -30 ° C, og blomsterknopper dræbes allerede ved -25 ° C. På grund af fjernelsen af særlige sorter af abrikos var muligt at opnå i Sibirien. Dyrkning og pleje - herefter.

Et stort bidrag til fjernelse af frigivne hybrider tilhører Siberians I. L. Baykalovu. Han brugte i hans eksperimenter abrikos, manchzhursky, Sibirien, samt deres form og forskellige sorter. For barske klima egner de sidste to arter. Frisk frugt kvalitet ringere end dens sydlige Kindred dog dåse, tørret, tørret form har fremragende egenskaber.

Sorter af abrikoser i Sibirien

 1. Sibiriske Baikalova. Træet vokser op til 3,5 meter i at sprede krone til 4 m i diameter. Kendetegnet ved hurtig vækst i de første par år efter plantning. Frugter af den gennemsnitlige værdi, ca. 25 g med en let rødme, papirmasse aromatisk, tætte. Bloom begynder i maj det gennemsnitlige udbytte af et træ - 20 kg.
 2. Sayan. Højden af træet til 3 m, frugt vægt 25-30 g afrundede form, har ingen rødme. Abrikos sibiriske sorter af denne afgrøde vil give dig op til 15 kg med en hybrid.
 3. Khabarovsk. Kraftig træ med sparsom spredning krone. Frugterne er store, vejer 45 g, afrundet-konisk form, let komprimeret sideværts. Farve mørkegrøn med en let rødme.
 4. Northern Lights. Elite sorter, der blomstrer i midten af maj. Frugterne er afrundet med en udtalt søm, der vejer 25-30 g med god smag. Det senere abrikos. I Siberia dyrkning passerer, sort har høj modstandsdygtighed over for frost selv i sne om vinteren.
 5. Mountain Abakan. Træet vokser op til 3 m, og har god modstandsdygtighed over for frost. Frugter har en vægt på 25-30 g, en tæt appelsinpulp.

Ud over de fem mest fremtrædende kvaliteter, er det også værd at bemærke følgende: Akademisk, Amur Akbashevsky, østlige Sibirien, Temmelig, prismodtageren, Pervenets, krydret, Triumph nord osv ...

Et sted for abrikos og jorden

Svaret på spørgsmålet om, hvordan man dyrker abrikoser i Sibirien, afhænger i høj grad det korrekte valg af jord. Husk, at træet ikke vil vokse på en tung substrat, dårlig pass fugt og luft. Derfor forsøge at trimme det til de højeste steder i området, lavlandet og dale er uegnede. Konsekvent høj høstes, når de lander på skråningerne af bjerge, bakker, bakker. Abrikos - lys, der kræver anlæg, så ikke kan lide tæt beplantning, holde den korrekte afstand.

Træ havde frost. Sibirisk abrikos frit bevæger sænkning af temperaturen til -40 ° C. Af de negative aspekter af alle sorter værd at bemærke en kort hvileperiode, så blomsten og vækst knopper er vækket tidligt og kan falde ind under frosten retur.

Plantning af abrikos i haven

Alle gartnere anbefale huske én simpel regel om, hvordan at plante abrikoser i Sibirien. Dyrkning indebærer landing på bakken og under alle omstændigheder ikke i hullet til vanding. Begravede roden kraven kan føre til dets henfald. Plant træer på højene. Han skal være blid, for at beskytte rødderne fra at fryse af. Bruge frugtbar jord blanding med tilsætning af humus og en lille mængde kalk. Eksperter anbefaler at plante flere sorter af abrikos at udøve krydsbestøvning, som igen er en garanti for god høst.

Efter plantning, bør de første to år af nær tønde cirkel rundt om træet opbevares i et rent tilstand (lugning af ukrudt) og periodisk løsne den, men overfladisk (6-8 cm), for ikke at beskadige rodsystemet.

Vanding og gødskning gødning

Frugttræer hygrophilous. De har brug for regelmæssig vanding, især krævende på abrikos udplantningsplanter og planter efter transplantationen til et nyt sted. Den anden halvdel af sommeren roligere. Vanding i denne periode kun er brug for, hvis en tørke opstår, ellers megen fugt vil føre til en kraftig vækst af skud, som ikke har tid til at modnes om vinteren.

Gødning bør anvendes til jorden. Hvis det er temmelig dårlig, så det bør gøres en gang om året. Startende fra en alder af to abrikos fodret i det tidlige forår og sene efterår kompleks mineralpræparater. Organisk gødning i form af tørv, kompost, humus er lavet efter behov, men ikke mindre end en gang hver 3-5 år.

træpleje

Fra en tidlig alder, træerne begynder at blege. Arbejdet udføres i det sene efterår og det tidlige forår. Anvende en blanding af kalk med en lille tilsætning af kobbersulfat. Skader som følge af frost og sår på stammerne smurte med banen. For at beskytte frugttræer fra gnavere, frost og sol skoldning forår til efterår og indtil april wrap basen i de skelet grene og træstammer med glasfiber.

Crohns er dannet af et træ på en naturlig måde, uden indblanding. Sibirisk abrikos er meget smertefuldt bringer beskæring, så det er bedst at udelukke det.

Abrikos gruber fra

Frøformering metode er gyldig og til sibiriske sorter. For at gøre processen var en succes, skal du bruge et par tips:

 • Tag knoglen kun på regionaliseret træ. Vælg modne frugter, store, uden fejl og mangler. Efter den trække en frø, sætte det i vand for en dag.
 • Bone Plant direkte i jorden eller frøplanter i kopper. På sitet til dette formål vælger læ for vinden og godt solbeskinnet sted. Afstanden mellem hullerne 10-15 cm. Efter plantning rigeligt pour såbed.
 • Pleje plantet abrikos er periodisk lugning af ukrudt, rigelig vanding og løsne jorden.
 • Unge planter udplantes, når de når en alder af to. Processen med dyrkning af abrikos gruber ikke hurtigt. Den første høst med et positivt resultat af begivenheder, du får kun 5-6 år efter plantning.

Sygdomme i abrikos

Frugttræ modtagelige for visse sygdomme, som angriber og beskadige blomster, blade, frugter og skelet grene af planten. Den mest almindelige og skadelige følgende: moniliosis, tsitosporoz, klyasterosporioz, bakteriel canker, vertitsillez og crinkle blade og brune pletter på dem. Sygdomme i abrikos er bedst at forebygge end at lange og svære at behandle. Bruge to gange om året (forår, når knopperne svulme op og efteråret efter løvfald) 1% opløsning af Bordeaux-blanding. Forebyggende foranstaltninger bør også bemærkes:

 • Rengørings-, desinfektions- og forsegling af sår på barken af et træ;
 • frugt dråbe indsamling og beskadigede frugter Sygdom deres efterfølgende destruktion;
 • indsamling og afbrænding af sygemeldinger;
 • periodisk behandling af hele træet med specielle præparater eller kalk.

Endvidere abrikos kimplanter og modne træer er modtagelige for skadedyrsangreb (svarende til den skade blomme): .. Peppered møl, bladlus, codling osv straks behandle planter "aktellik" "Decis" eller andre lægemidler ..

Plantning abrikoser i Sibirien - det er helt normal ting. Hvis du beslutter dig at have i din have er solrige og lyse frugttræ, bør du overveje et par ting. Først tænker over det, har du på sitet et sted egnet til ham. For det andet ansvarligt Behandl til valget af sorter, der sammenligner alle rekorder med vejrforholdene i dit område. En god idé at rådføre sig med erfarne gartnere og eksperter, er et hoved kendt for at være god, men to - bedre.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.