FormationVidenskab

Acetylen: anvendelser inden for medicin, industri,

Acetylen betegner carbonhydrider umættet serie. Denne forbindelse og dens forskellige homologer tjener som råmaterialer til syntese af store mængder af kemiske produkter.

Egenskaber og produktion af acetylen

Under forhold med atmosfærisk tryk og normal temperatur, acetylen er en farveløs gas. Hvis temperaturen sænkes til en værdi på -85 grader, og sænk den på en anden forbindelse med state - fast stof. I denne form krystallerne. Bemærk, at i den flydende og fast tilstand acetylen kan let eksplodere under virkningen af friktion eller stød (mekanisk eller hydraulisk). Denne egenskab er i høj grad bestemmende for dens anvendelsesområde. Acetylen forbrændingsreaktion forekommer i nærværelse af oxygen. Som et resultat af denne proces er der en flamme, kendetegnet ved den højeste temperatur indikatorer (3150 grader) sammenlignet med andre typer af brændstof.

Den grundlæggende fremstillingsmetode er omsætning af acetylen, hvor interagerer calciumcarbid og vand. Denne proces forløber ved en temperatur på omkring 2000 grader indikatorer og er endoterm.

Der er sådan en ting som produktion af acetylen. Det er det beløb, som frigives ved nedbrydning af 1 kg calciumcarbid. GOST 1460-56 sæt specifikke værdier given værdi, som er en direkte funktion af graden af granulering af udgangsmaterialet. Således konsekvensen af en relativt lille partikelstørrelse af calciumcarbid er at reducere acetylen udbytte.

Dette mønster er en konsekvens af tilstedeværelsen af fine carbidpartikler af urenheder, fx calciumoxid.

Der er andre, mindre voluminøse, dyre og energikrævende fremgangsmåder til fremstilling acetylen. For eksempel ved termisk-oxidativ methan pyrolyse reaktion af naturgas; nedbrydning af olie, petroleum og andre brændstoffer ved elektropiroliza.

Opbevaring og transport

Alle metoder til opbevaring og transport sørge for brug af cylindre. De er fyldt med en speciel vægt af porøst konsistens. Det er imprægneret med acetone, som let opløser acetylen. Anvendelse af denne metode kan øge belægning af acetylen cylinder og, vigtigere, sænker sin eksplosivitet.

Langvarig kontakt af acetylen med metaller, såsom kobber og sølv, kan øge sin eksplosionsgrænserne. Derfor utilladelig brug af materialer, der kan omfatte disse metaller, såsom ventiler.

Typisk bør cylindrene har specielle ventiler, specielt beregnet til opbevaring af acetylen.

Fuld brug af hele slagvolumen kan opnås ved at lagre tomme beholdere, således at acetone blev fordelt gennem volumenet af beholderen. Og dette er kun muligt i vandret position. Fyldning af cylinderen skal ske meget langsomt, hvilket er vigtigt for at overholde betingelserne for den kemiske reaktion opløse acetylen i acetone, og især dets hastighed.

Fordele opløst acetylen

Den største fordel ved den opløst acetylen før, som fremstilles ved anvendelse af en transportabel generator af calciumcarbid, er, at ansøgningen cylinder er en stigning i svejsearbejde med omkring 20%, og hvor den acetylen tab er reduceret med 25%. Det skal også nævnes, at forøgelse af hastigheden og manøvredygtighed af svejsning station, sikkerhed. Modsætning gas opnået fra calciumcarbid opløst acetylen indeholder væsentligt mindre fremmedlegemer dvs. urenheder, som kan anvendes i særligt kritiske svejsning.

Vigtigste anvendelsesområder for acetylen

  • Svejsning og skæring af metaller.
  • Brug som en kilde til lys, hvidt lys. I dette tilfælde er det et spørgsmål om acetylen, fremstillet ved omsætning af calciumcarbid og vand. Det bruger selvstændige armaturer.
  • Produktion sprængstoffer.
  • Fremstillingen af andre forbindelser og materialer, som er eddikesyre, ethylalkohol, opløsningsmidler, plast, gummi, aromatiske carbonhydrider.

Acetylen: anvendes i byggeri og industri

Autogent svejsning og ledsage næsten alle faser af byggeriet. Det er i disse typer af arbejde, der anvendes acetylen. I en særlig anordning kaldet brændergasser blandes direkte, og forbrændingsreaktion selv. Den højeste temperatur af reaktionen er nået, når indholdet af acetylen 45% af den samlede beholder volumen.

Cylindre med denne gas mærket som følger: farvede hvide og røde bogstaver stor anvendt inskription: "Acetylen"

Anlægsarbejder udføres primært i det fri. Anvendelsen af acetylen og dets homologer i disse betingelser bør ikke finde sted i direkte sollys. Korte pauser skal ledsages af overlapningen af ventiler på brænderen, og den lange - overlapningen af ventiler på cylinderne selv.

Den kemiske industri er meget efterspurgt acetylen. Dens anvendelse er anvendelsen af stoffet under fremstillingen af organisk syntese. Denne syntetisk gummi, plast, opløsningsmidler, eddikesyre, etc.

Acetylen er brændstofuafhængig, anvendes ofte i processer, som involverer gas-flamme behandling. Det er vigtigt, at brugen af acetylen i industrien er kun mulig underlagt sikkerhedsforanstaltninger, da det er en eksplosiv gas.

karbidlamper

Navnet "carbid lampe" på grund af anvendelse som en åben flamme jet forbrændes lyskilde af acetylen. Det er følgelig opnået ved omsætning calciumcarbid med vand.

Disse lamper var almindelig i fortiden. De kan ses på vognene, biler og endda cykler. I moderne tid den hårdmetal lygte kun i tilfælde af akut behov for en kraftig enkeltstående armatur. Så cavers bruger dem ofte. Distant beacons forsyning sådanne lamper er i virkeligheden, denne type belysning er meget bedre end opsummering elkabler. Ganske almindeligt er brugen af disse lamper i dybt vand fartøjer.

Acetylen: ansøgning i medicin

Som anvendt stof i dette område? Generel anæstesi involverer brugen af alkyner. Acetylen er en af disse gasser, som anvendes i inhalationsanæstesi. Men den udbredte brug af det som sådan i fortiden. Nu er der mere moderne og sikre metoder til bedøvelse.

Selv om det skal bemærkes, at anvendelsen af acetylen og ikke en betydelig risiko, som før værdien af dens koncentration i den inhalerede luft når en farlig grænse er den nedre brændbarhed tærskel øjeblikkeligt.

Den vigtigste forudsætning for brugen af denne gas er overholdelse af sikkerhedsforanstaltninger. Det er svært at overvurdere, hvor farligt acetylen. Dens anvendelse er kun mulig, når alle nødvendige briefinger med ansatte i forskellige områder, hvor det bruges.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.