FormationVidenskab

Reproduktion af befolkningen

Antallet og reproduktion af befolkningen er en af de vigtigste indikatorer for det sociale liv. Disse begreber afspejler graden af fornyelse af generationer af mennesker. Gengivelse af befolkningen er normalt betragtes som en kombination af tre typer af befolkningens bevægelser: rumlige, naturlige og sociale.

I betragtning af en proces, såsom fornyelse af generationer, skal det bemærkes, dens betydning i udviklingen af samfundet. Ifølge mange forfattere, reproduktion af befolkningen er en separat sfære sociale virkelighed. Som en relativt uafhængig proces, er fornyelsen af generationer oplever en alvorlig indvirkning andre aspekter af det sociale liv. Samtidig har den reproduktion af befolkningen en betydelig indvirkning på andre aspekter af livet. Som et resultat af denne vekselvirkning dannede de objektive krav for alle processer i forbindelse med samfundslivet.

reproduktion befolkning betragtes som en probabilistisk fænomen. Det danner en masse af isolerede og tilfældige ulykker - dødsfald og fødsler. Den fortsatte eksistens af befolkningen giver bevarelsen af de grundlæggende betingelser, hvorunder samspillet med det eksterne miljø. Det er muligt, ifølge eksperter, i en bestemt rækkefølge, ikke tilfældigheden demografisk flow. Dette vil igen, er et resultat af de igangværende demografiske systemets processer. De (processer) er karakteristiske for det naturlige miljø. Takket være dem, der opnås løbende fornyelse af vegetabilske og animalske populationer, samt den relative stabilitet i befolkningen.

Efter fremkomsten af det menneskelige samfund i forvaltningen processen med kvalitative ændringer i reproduktion af befolkningen. Fra det øjeblik biologiske bekæmpelsesmidler reproduktion mekanismer blev erstattet af sociale. Dannelse af en stabil social relation til bevarelse og produktionen af menneskeliv har fremprovokeret fremkomsten af reproduktion som en social determinacy proces. Selvfølgelig betyder det ikke, at forsvundet specifikke demografiske, biologiske objektive begrænsninger, hvorefter en social kontrol genoptagelsen befolkninger.

En kvantitativ måling af reproduktion kombinerer fertiliteten regime afspejles i den tilsvarende funktion f (x) og mortalitet, hvilket afspejles i overlevelsesfunktionen l (x). X i disse funktioner - alder. En generaliseret ekspression af nævnte funktioner er en grov forhold (R) af reproduktion, såvel som den forventede levetid e0. I dette tilfælde bliver en vis forenkling tilladt, som er forbundet med den kendsgerning, at indeksene f (x) og l (x) er entydigt defineret, og R e0, hvor der ikke er nogen tilbagevenden til-en overensstemmelse.

Forplantningsform f (x) og l (x) er exogene parametre. Disse tal tydeligt dannelse af de endogene parametre C (x) (strukturen i en alder af befolkningen) og mål for at øge antallet - nettet rate R0 og sande naturlige vækstrate r. Disse to indikatorer karakterisere nogle ændringer i forhold til forskellige tidsenheder. I det første tilfælde, en generation af længde T, og i den anden - den sædvanlige foranstaltning kalender tid (normalt et år). Således et forhold r = lnR0 / T.

Det skal bemærkes, at i Rusland er markeret markante etniske og regionale forskelle i reproduktion af befolkningen.

Rusland reproduktion af befolkningen i anden halvdel af det 19. århundrede var præget af en høj fødselsrate og dødelighed. I førkrigstidens periode begyndte fertilitet at falde hurtigt i de industrialiserede regioner.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.