FormationVidenskab

Skovl mand. menneskelige anatomi klinge

støttesystem og bevægelsen, der omfatter knogler, muskler og ledbånd i den menneskelige krop fungerer som en helhed. Skelet dannet en særlig type bindevævsceller - osteocytter, består af flere afdelinger. Det omfatter kranium, rygsøjle, bryst og talje frie ende tilvejebringer sammensatte knogler i de øvre og nedre lemmer på rygsøjlen.

I dette papir, vi er opmærksomme på hovedstrukturen af det humane scapula, der sammen med nøglebenet danner et bælte af de øvre ekstremiteter. definere Også dens rolle i skelettet og stifte bekendtskab med de mest almindelige patologi.

Strukturelle træk ved de flade knogler

Understøtningsenheden omfatter adskillige typer af knogle: rørformet, blandede og flade. De adskiller sig i både udseende og interne anatomiske struktur. For eksempel kan kompakt knogle materiale i form af to tynde plader, mellem hvilke er et lag af kagen er svampet væv og gennemtrængt med kapillærer indeholdende rød knoglemarv.

Det er denne struktur er de brystbenet, kalot, ribben, hofter og menneskelig klinge. Det er bedst at hjælpe med at beskytte de underliggende organer: lunger, hjerte og store blodkar fra mekaniske stød og skader. Ud over de omfattende plane knogleoverflade ledbånd og sener vedhæfte et stort antal muskler, der udfører statisk og dynamisk ydeevne. En rød knoglemarv inden i knoglen plan, tjener som det væsentligste hæmatopoietiske organ, der leverer blodlegemer: erythrocytter, leukocytter og blodplader.

menneskelige anatomi klinge

Bone har form som en trekant, om bagsiden af brystbenet. Sin øvre del har en skærekant, midterdelen drejes mod rygsøjlen, laterale vinkel omfatter et hængslingspanden. Den omfatter et rørformet caput humeri. Et andet element af den øvre lemmer Bælte - kravebenet, er scapula tilsluttet via skulderhøjdeleddet. Den akse, der går gennem den bageste overflade af bladet, når sidefladerne passerer ind acromion. Det er beliggende en krydset med nøglebenet i en fælles overflade. En mere fuldstændig forståelse af de anatomiske træk i de flade knogler giver billeder menneskelige skulderblad præsenteret nedenfor.

I embryogenese knogle dannet ud fra mesoderm. En nyfødt klinge ossifikation ikke er fuldstændig, og osteocytter findes kun i kroppen og rygsøjlen, og resten har en bruskstruktur (enchondral type knogledannelse). I det første år af et barns liv er der punkter i ossifikation i coracoid, acromion senere - den laterale ende af bladet. Komplet ossifikation fuldender 18 år af livet.

Da musklerne knyttet til scapula

Den vigtigste måde at forbinde de knogler og muskler i bevægeapparatet - med hjælp af sener.

Due collagenfibre udgør endedelen af biceps, at forhøjningen placeret over den øvre kant af glenoidalis hulrum af bladet, brachii sin lange hoved af biceps vedlagt. Den nederste kant har samme ujævn overflade, hvortil er fastgjort ved hjælp af en sene muskel extensor arm i skulderleddet - triceps (triceps muskel).

Således er den humane scapula direkte involveret i fleksion og ekstension af den øvre lemmer og opretholde en muskulær korset tilbage. Knoglerne af overekstremiteterne bælte - kravebenet og scapula har et fælles system af ledbånd, men bladet har tre egen bundt relateret til skulder og acromioclavicular leddene.

Betydning coracoid

Fra den øvre kant af bladet strækker del af knoglen, som er en rest coracoid hvirveldyr og kaldes coracoid. Det er beliggende over skulderleddet som et visir. Ved at bruge Scion sener vedhæftede kort hoved af biceps og klyuvoplechevaya og mindre pectoralis muskler.

Som en del af skulderbladet - human knogle, direkte gange de øvre ekstremiteter, coracoideus proces deltager i antagonistmuskler: biceps og triceps, og dens relation til skulder muskler tilvejebringer bortførelsen af den øvre lemmer til siden og opad. Som det kan ses, coracoideus proces er af stor betydning i strukturen af bladet. Hvad er den anatomiske oprindelse er det?

Coracoid og dens rolle i fylogeni af hvirveldyr

Tidligere har vi fokuseret på det faktum, at til tider overekstremiteterne omfatter parret kravebenet og skulderbladet. Mennesket adskiller sig fra andre hvirveldyr, for eksempel, fugle, krybdyr, fisk og padder, reduktion af crow knogler - coracoid. Det er forbundet med udgivelsen af den øvre ende af fysisk komplekse og forskelligartede funktioner i form af motorsport, flyvning, sejlads, eller kravle. Derfor er tilstedeværelsen af den tredje knogle i forben bælte blev upraktisk. Crow knogle i mennesket er reduceret, kun en del af det er bevaret - den coracoid proces, som blev en del af bladet.

Patologien af knoglerne i øvre lem bæltet

Den mest almindelige anomali af human bladkonstruktions har resulteret overtrædelser af organogenese i livmoderen, eller som en komplikation efter dystrofisk muskelskader eller neuroinfections. Disse indbefatter for eksempel er fløj-vinger syndrom defineres som når den eksterne undersøgelse af patienten og på røntgenbillede.

Sygdommen er ledsaget af invaliderende smerter i skulderen og i brystet som følge af den rivende udvikling neuropati. Remission sker i overensstemmelse med behandling - forebyggende foranstaltninger: doseret fysisk belastning, massage, særlige øvelser for skulder muskler og ryg.

En anden patologi - medfødt høj status scapula (Sprengel sygdom). Denne anomali er kombineret med overtrædelse af strukturen af hvirvlerne, anatomiske defekter af ribben, for eksempel deres coalescens eller delvis tilstedeværelse. Der er to former af sygdommen: én- og to-sidede symmetribrud vinger.

Således med bilaterale læsioner i venstre vinge er højere end den højre. Den anomali er farlig degeneration af myocytter i de store muskler: trapezius og rombeformede - store som små. Et positivt livssyn kan forventes fra operationen, holdt barnet op til 8 år, i en senere alder til operation ikke ty grund af den høje risiko for komplikationer, begrænset fysioterapi og massage.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.