Nyheder og SamfundBerømtheder

Beriev Georgiy Mikhailovich: biografi og billeder

Blandt Sovjetunionens fremragende tal indtager Beriev Georgy Mikhailovich et hæderligt sted. Måske er hans navn ikke kendt for alle, men inden for flykonstruktion - det er en legendarisk mand. Han har mere end nogen af hans kolleger lykkedes at skabe amfibiske fly, som hidtil er blandt de bedste på planeten. De udstedes under varemærket "Be" (den første stavelse af skaberenes efternavn). Beriev forlod efterkommere ikke kun mange modeller af fly, men også en skole, hvor hans studerende fortsætter med at designe sejlplaner.

Barndomsår

Den 13. februar 1903 blev Georgiy Mikhailovich Beriev født i den georgiske by Tbilisi (Tiflis). Hans nationalitet er georgisk. Hans fars navn lød oprindeligt som Beriashvili. Men da det overvældende flertal af indbyggerne i Tbilisi var russere, følte Mikhail Solomonovich ikke særlig behagelig og ændrede navnet. Alle fire af hans børn voksede allerede Beriev.

Faderen til den fremtidige flydesigner arbejdede som en simpel arbejdstager, og hans mor - Ekaterina Prokhorova (tilsyneladende var russisk) - arbejdede som en vaskeris.

Young George var meget heldig med skolen. Hendes instruktør, som var en stor entusiast, forsøgte at give de studerende en kvalitetsuddannelse, der beregnede standardprogrammet. Børn blev konstant på udflugter og udvidet deres horisonter på forskellige andre måder. Indtryk af skoleårene blev altid husket af Beriev. Og et stort chok for hans barndom var for ham flyvningen af et fly, han havde set for første gang, begået af Sergei Utochkin. Måske var det under denne airshow, at drengen havde en drøm om himlen.

Men efter eksamen fra skolen, den femten årige Georgy Mikhailovich Beriev, gik ikke til piloterne, men til jernstøberiet. Sandt nok arbejdede han der kun et par år.

formation

Fyrens forældre, selv om de var meget fattige, troede på, at de skylder uddannelse til deres børn. Derfor gjorde de alt for muligt for George at komme ind i Tbilisi's Higher Primary School. Undersøgelser blev let givet til den unge mand, især tekniske fag. I 1916 graduerede Beriev med succes fra denne skole og gik straks ind i den anden - jernbane, hvor han fik en specialitet inden for mekanik.

Drengen lykkedes ikke at afslutte skolen. Borgerkriget voksede stærkere, og Beriev Georgy Mikhailovich, som en flot fan af bolsjevikkerne, kom først ind i Komsomol og derefter frivilligt til den Røde Hær.

Først efter nogle år lykkedes det at fortsætte uddannelsen. Denne gang faldt valget på Polytechnic i Tbilisi.

Drøm om himlen

Analyserer skæbnen af en fremragende figur, i dag kan vi sige, at Beriev Georgi Mikhailovich blev født "winged". Himmelens drøm, som blev født i barndommen, blev endnu mere akut i min ungdom. Fyren forsøgte at komme ind i piloten Egoryevskaya, men arbejdede ikke - måtte studere på Polytechnic. Kun George var ikke en af dem, der overgav. Et år efter hans ankomst fandt han et kompromis valg, der flyttede fra Tbilisi til Leningrad, hvor Polytechnic Institute havde et skibsbygningsfakultet og en luftfart afdeling. Livet var på rette spor ... Drømmen kom nærmere.

Studerende praktiserede på Krasny Pilchik-fabrikken, den største flyproducent i landet. Under øvelsen klatrede den 27-årige Beriev Georgiy Mikhailovich først i himlen. Men hidtil kun som passager.

Tidlig karriere

20-30'erne var præget af en hurtig udvikling af hydroaviation i mange lande i verden, herunder Unionen. For udviklingen af denne sektor skabte den sovjetiske regering specifikt OMOS (Marine Experimental Aircraft Building Department). En kandidat fra Det Polytekniske Institut kom her til arbejde.

Det næste sted for Beriev var et design bureau ledet af den franske flydesigner Paul Richard. Georgy Mikhailovich holdt først stilling til regnemaskinen og udformede derefter knuderne.

Design bureauet fungerede i tre år, og i den periode blev det ikke bemærket med nogen væsentlige resultater. Derfor blev kontrakten med franskmanden ikke forlænget, og bureauet blev opløst. Individuelle medarbejdere, blandt dem Beriev, flyttede til Tsag Tsagi. Den højtstående specialist blev betroet her med stillingen som stedfortrædende chef for havneafdelingen i Central Design Bureau-39.

Beriev Georgy Mikhailovich virker utrætteligt og skaber meget snart et fly, der i de næste tyve år var uundværligt i luften af USSR's flåde. Det handler om de mest massive apparater i disse år - all-metal søfladen MBR-2.

Udenlandsk erfaring

Efter lanceringen af ICBM-2 blev dets designer bemærket og noteret af regeringen. Myndighederne besluttede at Beriev Georgi Mikhailovich, hvis biografi simpelthen var upåklagelig (født i en proletarisk familie, sluttede sig til festen, kæmpede i Røde Hær), er værd at rejse til udlandet med det formål at vedtage erfaringer.

Turen varede 6 måneder, og i løbet af denne tid havde Beriev tid til at besøge flyproduktionsfabrikkerne i England, Frankrig, Italien og endog USA. Hjemme returnerede delegationen af sovjetiske flydesignere i juli 1934.

Chief Designer af det centrale design bureau for Marine Aircraft Building

Efter returen blev Beriev overført til Taganrog, hvor han skabte designbureauet fra bunden af flyet, hvor han indtog stillingen som chefdesigner.

Taganrog-perioden af Georgy Mikhailovichs aktiviteter omfatter sådanne "hjernebørn" som den civile version af MBR-2 - MP-1, der er præsenteret i to versioner - til transport af passagerer og fragt.

Medarbejderne i anlægget forvaltet af Beriev formåede at skabe den første katapult amfibie KOR-1 i Sovjetunionen. Modellen blev ikke perfektioneret, men den blev sat i produktion.

Blandt de betydelige resultater i disse år var også den opgraderede ICBM-2, som modtog "navnet" i ICBM-7; MDR-5, der er skabt til marine langdistancetekognosering; Udviklingen af KOR-2-apparatet, som tilhører klassen af katapultmonoplaner og andre.

Drømmen blev sandt

Arbejde i Taganrog, Beriev Georgy Mikhailovich - flydesigner af højeste klasse, fortsatte med at drømme om himlen. Han ønskede ikke blot at oprette krydstogtskibe, men også for at styre dem!

Og så kommer ideen til ham for at finde ligesindede mennesker og oprette en aeroblub. Det er opfattet - gjort! Myndighederne gav indrømmelser til den fremtrædende designer og tildelte ham to U-2 fly. På dem alle ønsker at lære at flyve. Jeg fik en "skorpe" af piloten og Beriev.

I fremtiden sad han ofte ved roret, herunder hans hjernebarn - MBR-2. Og en dag, selv styring af sidstnævnte, kom i en vanskelig situation. Flyet nægtede motoren, og piloter måtte sætte enheden på vand i dårlige vejrforhold. Balancering på bølgerne, i orden "fuglens hjerte", tog afsted og ankom sikkert til lufthavnen.

Således har Beriev Georgy i praksis vist sig at have skabt en værdig model. Og endelig blev hans barndomsdrøm sandt!

Den store patriotiske krig

Produktiv aktivitet blev forræderisk forstyrret af fascisternes invasion. Den store patriotiske krig begyndte. Design Bureau Beriev evakueret til Omsk, hvor arbejdet fortsatte i KOR-2's livsvigtige land. Tiden var kort, magt hastede, selvom de oprindelige sande motiver først var uforståelige.

Senere blev det konstateret, at KOR-2 skulle udføre en lette bombeflys funktion under havskampe. Med henblik herpå reddede bureauet modellen lidt, og det blev lanceret i batchproduktion.

I 1943, da designbureauet allerede arbejdede i Krasnoyarsk, var projektet af den første flyvende båd, skabt af Beriev, dateret. Det var et skib af en ny generation. Men desværre havde han ikke tid til at kæmpe. Den første kopi af LL-143 (eller Be-6) blev samlet i tid til sejren - i maj den 45. og landet begyndte at producere apparater i 1946. Produktionen blev udført i Taganrog.

For et rigtigt gennembrud i den indenlandske flyindustri fik Beriev Georgy Mikhailovich høje priser:

  • 2 Ordre af Lenin.
  • 2 Ordrer af Arbejdets Røde Banner.
  • Medalje "Til Militær Fortjeneste".
  • Medalje "For sejr over Tyskland i den store patriotiske krig 1941-1945."
  • Jubilæum medaljer.
  • Nominerende våben.
  • Stalinprisen i anden grad.
  • Sovjetunionens statspris.

Efter krigen

Efter udgangen af den store patriotiske krig modtog design af fly en ny udviklingsrunde. Taganrog KB udgav en model efter den anden.

Beriev Georgiy Mikhailovich, hvis billede allerede var kendt for læsere af sovjetiske aviser, kort efter den legendariske Be-6 præsenterede landet med Be-8 multifunktionsflåde, som i lang tid fungerede som et flyvende laboratorium (undersøiske vinger blev testet på det).

Byråns næste hjerneskil var naval intelligensen Be-P1, og efter det kom svinget til at se lyset af Be-10, som for første gang var udstyret med fejede vinger. Flyet blev præsenteret under et overfyldt airshow, og senere blev der lavet tolv verdensrekorder. Det var sandt, at Be-10-tallet viste sig at være støtende, fordi enheden blev skabt af en ekstremt kortvarig aluminiumlegering.

Militærindustrien er udviklet over hele verden, og atomvands ubåde forlod "podiet". Deres ødelæggelse er målet, at designere af amfibiske fly nu skal forfølge. Og Beriev opretter et andet mesterværk - Be-12, kærligt kaldet "måge". Denne enhed kunne finde og ødelægge ubåde. For ham modtog designeren en anden pris - statsprisen. "Måge" gav mulighed for at etablere toogfyrre verdensrekorder.

Nogle afgang fra "temaet" var skabelsen under ledelse af Georgy Mikhailovich fra P-10-projektilet. Han havde intet at gøre med amfibier.

De seneste år

De sidste år af hans karriere Beriev dedikeret til oprettelsen af projekter, hvoraf de fleste forblev urealiserede. Blandt dem er for eksempel de forbløffende "ekranoplans", der kan flyve over ethvert fly på grund af luftpuden. Nogle udviklinger havde simpelthen ikke tid til at slå rod, fordi de tabte relevans. Og andre venter stadig på deres tid og ser stadig fantastisk ud.

I slutningen af 1960'erne, efter et gentaget hjerteanfald, forlod Georgy Mikhailovich design bureauet. Men han sidder ikke idiotisk ved at fortsætte sit analytiske og forskningsarbejde. Han forsøger at forudsige luftfartens fremtid. Han er medlem af forskellige videnskabelige og tekniske råd i landet. Indtil meget sene dage forbliver Georgy Mikhailovich Beriev i rækken. Major-General forlod denne verden den 12. juli 1979.

Arv

En indfødt af Tbilisi, søn af en simpel arbejder, en stor drømmer og en uttrækelig toiler er gået en interessant måde. Efter sig selv forlod ikke kun de legendariske modeller af fly, som endda satte monumenter (blandt f.eks. Be-6), men også en unik skole. I design bureauet, der er opkaldt efter Beriev, udvikles flyets design og modeller, der navigerer mellem de to elementer - luft og vand - til denne dag. Georgy Mikhailovits skole er verdens førende inden for hydroaviation.

Læreren formåede at smide gode korn. Og jorden viste sig at være frugtbar ...

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.