SundhedMedicin

Rørknogler: struktur og funktion. lange knogler

Rørformede knogler af mennesket - en knogledannelse af aflang, cylindrisk form, i det mindste trekantet. Nøje definerede konfiguration findes ikke. Som regel længden af en knogle gentagne gange dominerer bred. andelen således kan imidlertid være meget forskellige. Dannelse og vækst af knogle rørformede ledsaget af flere faktorer, hvoraf den væsentligste er tilstedeværelsen af calcium som et grundstof involveret i opførelsen af knoglevæv.

Processen med dannelse af cellulære strukturer tilstrækkelig lang. Calcium mangel fører ofte til knogle krumning. Overskuddet af dette vigtige element kan også have en negativ indvirkning på dannelsen af skelettet i barndommen. I tide til at forhindre knogle deformiteter i den voksende organisme, er det nødvendigt at afveje de kemikalier, der er involveret i processen.

De lange og korte rørknogler

Den menneskelige skelet er en logisk struktur, udstyret med en række funktionelle programmer. Hver del af kroppen udfører sin opgave, og af den overordnede sammenhæng i de enkelte sektioner, afhænger af den vitale aktivitet af hele organismen. human lange knogler er den vigtigste del af skelettet, de er sigtet for muskuloskeletal funktion. I dette tilfælde er aktiviteten af kroppen er kun muligt, når interaktionen af alle deltagere i processen. Nogle funktioner i knogle komplekser er programmeret til at bevæge sig i en konstant tilstand, såsom går eller løber. Cyklisk gentagelse af den samme handling bliver automatisk, impulser frembringes ikke i hjernen og ikke i centralnervesystemet og i muskelvæv involveret i processen.

Tubular knogler er forbundet med hinanden ved hjælp af sener og muskler. De bevægelige dele af skelettet på princippet interagerer hængselmekanisme. Sådanne indretninger er inden for de humane kropsled, som hver er belagt med en speciel hyalinbrusk, forhindrer friktion. Ved kontaktpunktet mellem overfladen af objektglasset over en vis amplitude, deres bevægelse sker effektivt og på en strengt begrænset regime. rørformede legeme sårbar knogle, enhver afvigelse fra en forudbestemt bevægelsesvektor forårsager spændinger og smerter. I tilfælde af en ekstrem krænkelse af normal motorisk funktion fælles kan komme ud af den naturlige engagement og dermed en dislokation opstår.

Lange rørformede knogler i den menneskelige skelet er den vigtigste støtte uddannelse, ganske holdbare og pålidelige. Ikke desto mindre bør de beskyttes, ikke at belaste overdrevent og ofte til hvile. Lange knogler er opdelt i separate typer:

 • skinneben;
 • en lille shin;
 • låret;
 • stråling;
 • skulder;
 • ulna.

Korte rørformede knogler:

 • metatarsal;
 • metacarpal;
 • phalanges.

Oftest korte rørformede knogler er en fortsættelse af lang.

Hvilke knogler er rørformede arme, en eller anden måde er involveret i kroppens bevægelse? Dette er skinneben og lårben. Korte rørformede knogler giver funktionen af armen bevægelse i mere begrænset rækkevidde.

struktur

Rørknogle består af en central del af diafysen, som repræsenterer et aflangt hulrum ender ved begge ender epifyser. Diafysen er gul hjerne, epifysen har en solid svampet tekstur og lag er dækket med brusk.

Epifysen - en udvidet ende af det rørformede ben, afrundede, der har en bestemt form, designet til kobling med den tilstødende led. En kombination af to eller tre dele danner en komplet samling, der opererer i et bestemt program, motorhuset. Kontakt samlinger er fragmenter af kontra-typen form når overfladen af den ene halvdel af en konveks form, og den anden - konkav.

periost

Udenfor er de lange knogler dækket med periost, bindevævslaget. Det er en levende organisk uddannelse, som har til formål er de beskyttende funktioner.

organiske

Det rørformede knogle stof består af organiske og uorganiske stoffer. Andel af deres indhold varierer hele en persons liv. Børns alder - en periode med dominans af organiske stoffer i kroppen, der giver knoglerne fleksibilitet. Med alderen, sammensætningen af materialer ændrer gradvist sin rette plads, som uorganiske stoffer, som giver styrke. Dette er fortrinsvis et calciumsalt.

fysiologisk enhed

 • Den kompakte substans består af en flerhed af knogleplader, knogle dækker et kontinuert tæt lag. Faste flager kombineret i strukturelle enheder kaldet osteons. Formede fragmenter - en cylindrisk dannelse af organiske egenskaber inden for hvilken testede nerver og små blodkar.
 • Stoffet er en kompakt spongiøse lag adskiller sig fra dem i en porøs struktur. Under dannelsen af trabeculae af spongiøs involveret - oprindelige knogle skillevæg. Deres styrke afhænger af mange ting.
 • Knoglemarv - det vigtigste hematopoietiske organ i det menneskelige legeme, som er placeret inde i de lange knogler. Den er opdelt i to slags: gul og rød. Den første udgøres af fedtceller og opbevares i diafysen - den vigtigste del af det rørformede ben. Røde knoglemarv ligger i den porøse del af pinealkirtlen og er en netformet struktur, tæt gennemtrængt de små blodkar. Kanaler til disse nyligt dannede celler ind i mainstream. Generere nye blodlegemer som følge af at leve i knoglemarvsstamceller. Processen stopper ikke selv for en anden. Der er du osteoklaster og osteoblaster, som opdateringen de knoglestrukturer, ødelægge forældet.

vækst

Lange knogler vokser i udviklingen af særlige epifyserne plade. Brusk lag mellem epifyser og diafyse kan vokse kraftigt i barndommen og vokser langsomt i løbet af ungdomsårene, og modenhed og derefter. Processen reguleres af hormonal og stopper først dets fysiologiske færdiggørelse.

Den mest aktive knoglevækst sker under den fysiologiske trækkraft. Den første periode varer fra 5 til 7, den anden - fra 11 til 15 år. Endvidere væksten af knogledannelse fortsætter, men i langsom gengivelse. Endelig dannelse af skelettet fase afsluttes til 20 år.

frakturer

Patologisk overtrædelse af integriteten af individuelle skeletstrukturer kan beskrives som knoglefrakturer som følge af overbelastning.

De væsentligste årsager til brud:

 • mekanisk beskadigelse;
 • forskellige sygdomme, der forårsager fald i knoglestyrke (osteomyelitis, osteoporose).

Typer af frakturer:

 • metafysale;
 • epifyserne;
 • diafyseal.

Tegn på fraktur:

 • smerte stiger drastisk, når belastningen;
 • hævelse efter nogen tid skyld;
 • omfattende hæmatom, vises 90 minutter efter skaden;
 • svigt funktion af den beskadigede lemmer.

Tegn på en absolut karakter:

 • unaturlig stilling af lemmerne;
 • kaotisk mobilitet af separate dele;
 • typisk knitren (knitrende) ved skadestedet;
 • knogle breakup i såret, afslørede i åbne brud.

genopretning

Regenerering og heling af knoglevæv forekommer ved dannelsen af nye celler på stedet for skaden. Restaurering af rørformede ben kan tage fra flere uger til flere måneder. Helingsprocessen kræver absolut hvile.

Regeneration involverede vækstlaget af periosteum og gule marv stamceller.

Den helbredende proces er opdelt i fire faser:

 1. Autolyse - aktiv koncentration af hvide blodlegemer på frakturstedet og opløse døde vævsfragmenter.
 2. Spredning - opformering af knogleceller i reaktion på beskadigelse med samtidig produktion af bruskvæv, som derefter mineraliseret.
 3. Genoprettelse af blodforsyning, hvilket resulterer i forringet skade, dannelsen af et kompakt materiale.
 4. Fuld genopretning af den medullære kanal, tilbagesendelse af funktionsevne.

diagnostik

Diagnose af frakturer bør ske på et hospital. For det fulde billede af skader på røntgen undersøgelse for at bestemme de absolutte og relative tegn på brud.

Diagnosticeringen udføres behandling, som består af manipulering af gips overlay fastsættelse dækket. Om nødvendigt påføres trækkraft ekstraktionsmetoder. Dette er efterfulgt af en lang periode med observation af patientens tilstand og medicinering.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.