FormationSprog

Ortoepi - det ... udtalen af ord. sektion fonetik

Ortoepi oversat fra græsk betyder "ret tale". Men det skal bemærkes, at udtrykket har to betydninger. Den første af dem - dette er normen for sprog, blandt hvilke skiller sig ud udtalen og supersegmentnye. En anden betydning er, at det er - en af de sektioner af lingvistik, at undersøgelser de grundlæggende regler for talen.

Funktioner af definitionen

Indtil videre er rækkevidden af begrebet ikke helt fastlagt. Der er lingvister, der betragter det meget snævert. De investerer i definitionen og reglerne for talen, og de regler, der danner den grammatiske form af ordet. For eksempel: stearinlys - stearinlys, tunge - tungere mv Andre eksperter hævder, at ortoepi - er den korrekte udtale af ord og accenter i dem ...

Ortoepi og dens sektioner

Som allerede nævnt ovenfor er denne sektion fonetik. Den dækker alle de fonetiske system af russisk sprog. Emnet for denne videnskab - reglerne for udtale af ord. Udtrykket "normale" betyder, at der er en korrekt version, som er i fuld overensstemmelse med de vigtigste love sprog og udtale systemet.

De vigtigste dele af denne videnskab er følgende:

1. Reglerne i udtalen af konsonanter og vokaler.

2. Udtale af ord, der er lånt fra andre sprog.

3. udtale af nogle grammatiske former.

4. Funktioner af udtale stilarter.

Hvad er reglerne for talen?

Eller er nødvendigt at udtale udtale reglerne for at tjene det litterære russiske sprog - en, der bruger tale og skrive kultiveret og dannet mand. En sådan tale forener alle, der taler på russisk. De er også nødvendige for at overvinde forskellene i kommunikation, der eksisterer mellem mennesker. Og sammen med grammatik og stavning, han udtaler regler ikke er mindre vigtige. Svært for folk at acceptere det, som er forskellig fra den udtale, som de er vant. De begynder at analysere, hvordan de taler i stedet for at dykke ned i betydningen af, hvad der blev sagt. Lingvistik adskiller begrebet konversation og litterære sprog. Folk, der har en høj grad af intelligens, videregående uddannelse, bruges til at kommunikere et litterært sprog. Det er også bruges til at skrive litterære værker, avis- og tidsskriftartikler, tv og radioudsendelser.

Den grundlæggende betydning

En masse mennesker i dag ikke forstår betydningen af ordet "ortoepi" og ikke betaler det meget opmærksomhed. I sin meddelelse, de bruger en dialekt, som tales af mange mennesker i det område, hvor de bor. Som et resultat, udtale forkert ord at lægge vægt på de forkerte stavelser, der har brug for. Meget ofte, når kommunikationen er muligt at bestemme slægt af menneskelig aktivitet og intelligens. Uddannede mennesker vil sige [dokumentet], i stedet for [dokument] som ofte kan høres på gaden.

Mål og målsætninger for videnskab

Det er vigtigt at bemærke, at ortoepi - er en videnskab, hvis vigtigste opgave er at lære den korrekte udtale af lyde og indstilling accenter. Ganske ofte i samtalen kan høres [kolidor] i stedet for [korridor]. Lyd [t] i ordet ytrede mange computer forsigtigt. Når den forkerte accent, bliver det fordrejet og grimme. Meget ofte denne synd folk er meget ældre. De blev bragt op på et tidspunkt, hvor uddannede borgere ikke opfattes af offentligheden og mode var forkert, det fordrejet. Ortoepi nødvendigt for at hjælpe med at tale smukt og korrekt. Det er nødvendigt ikke blot at lærere og forfattere - I dag er mange mennesker ønsker at blive uddannet. Derfor sigter denne undersøgelse til at undervise hver klart artikulere lyde og ret til at lægge vægt på ordene. I dag, veluddannede mennesker er i efterspørgslen på arbejdsmarkedet. Den mand, hvis ret det har potentiale til at blive en politiker, en succesrig forretningsmand, eller blot bygge en god karriere. Russisk ortoepi er nu meget vigtigt for de fleste mennesker i vores land, og de betaler hende mere opmærksomhed.

grundlæggende regler

Desværre er det meget ofte begået fejl i de Taler fra TV-skærmen. Mange berømtheder og politikere sat i ord forkert vægt. Nogle siger dette bevidst, mens andre er ikke engang klar over, at det ytret ord forkert. Undgå sådanne misforståelser er meget simpelt - skal du først bruge en ordbog. Eller du kan læse reglerne, som tilbyder ortoepi. Ord i det russiske sprog til tider har flere varianter af udtale. For eksempel kan den accent af ordet alfabet enten være på den anden eller den tredje stavelse. Også, før du lyder [e] konsonanterne udtales forskelligt. Men ordbøger altid angive den grundlæggende version og gyldige. Filolog meget omhyggeligt undersøge alle de regler og forskrifter. Før du godkender en version af udtalen, de kontrollere, hvor det spredes, hvilken forbindelse det har med kulturarv alle generationer. Lige så vigtigt er, i hvilket omfang denne mulighed opfylder visse sproglige love.

stilarter udtale

Vi fandt, at ortoepi - en videnskab, der lægger særlig vægt på udtale. Nu skal det bemærkes, at der er visse stilarter tale, som anvendes til kommunikation i samfundet:

- for dagligdags folkesprog kendetegnet ved en uformel atmosfære, er det anvendes af folk til at kommunikere på nært hold;

- i det videnskabelige samfund brugt bog stil, dens særkende er den klare udtale af lyde og sætninger;

- intelligente mennesker , der kender reglerne for at udtale, ejer litterær stil.

For nemt at mestre det litterære sprog, er der visse regler, som er opdelt i sektioner: udtale af konsonanter og vokaler, formularer grammatiske ord og lånte ord.

Fonetik og ortoepi

Russisk sprog er meget rig og varieret. Der er masser af information om, hvordan man korrekt udtale ordene og sætte dem i stress. For at forstå alle de fonetiske mønstre, er det nødvendigt at have særlig viden, der vil hjælpe til at forstå alt dette.
Den væsentligste forskel er, at ortoepi - er en videnskab, der adskiller eneste måde udtale af lyde, der er i overensstemmelse med og giver mulighed for forskellige fonetik.

Eksempler på korrekt udtale

For klarhedens skyld er det nødvendigt at give eksempler, der vil hjælpe til klart at definere reglerne for udtale. Således i lånte ord før lyden [e] konsonanter udtales som fast og blød. Til dette formål er der afsige regler, der minder os i nogle ord man udtaler lydene fast, og hvor - forsigtigt. For eksempel i ordene fra erklæringen, temperament, museum [m] udtale forsigtigt. En Dean ord og tempo - fast. Så det er med en kombination af lyde [CHN]. Fonetiske love indrømme højt, præcis som det er skrevet, eller erstattes af [shek] (SKU [CHN] om, SKU [shek] o). Og kun [kedeligt] skal udtales efter orfoehpicheskih standarder. Strengt videnskaben og i tilfælde af en accent. Så er det nødvendigt at tale ikke [alfabet] og [alfabet], ikke [Køkken] og [Køkken] ikke [at ringe], og [CALL]. Kendskab til disse regler er meget vigtigt for den moderne mand, som den korrekte udtale - en indikator for graden af kulturen i både den enkelte og samfundet som helhed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.