FormationSprog

Hvad er de undskyldninger i det russiske sprog? Præpositioner af tid, sted og derivat. Sådan skriver præpositioner

Hvad er den undskyldning kan besvare enhver studerende, den del af talen, børn begynder at lære i anden klasse, og hvad er de påskud lærer hele skoleforløbet. Men i en samtale begynder, at bruge dem fra de første sætninger, fordi de giver mulighed for at opbygge et forhold af ord fra hinanden, så at den erklæring, fornuft og tilbød. Selvom en undskyldning - det er en uforanderlig del, der ikke optræder som et medlem af en sætning, men kun kan knyttes til dem, for velformede opgørelser af dens tilstedeværelse er nødvendig og uundværlig. Derfor, for at indstillet korrekt talen skal bare vide, hvad er de undskyldninger, hvordan de påvirker slutningen af ordene, der er forbundet med, og hvordan man bruger dem. Efter alt, dette lille stykke danner semantiske afhængigheder og relationer mellem ord. Ordbogen definition af en humanitær påskud russisk sprog går nogenlunde sådan her: Det er en uforanderlig del af talen, som er det officielle ord, formaliseret indsendelse af case former for navne til et andet ord, der udtrykker holdning til emner om deres handlinger.

grundlæggende funktioner

Som alle funktion ord, der præpositioner ikke anvendes alene, er de altid forbundet med et navneord eller et andet ord, der anvendes som sådan, der gør det umuligt at definere denne post som en del af talen, men de er deres midte. I nogle tilfælde kan det være en undskyldning for at bestemme antonymous og synonymer nuancer og par, så lige nok til at vælge den rette kombination af ord til at udtrykke.

For eksempel: i skole - ud af skolen; før lektionen - efter lektionen; i haven - haven - nær haven; på grund af uagtsomhed - på grund af skødesløshed.

Hvad er de undskyldninger

Alle forholdsord er opdelt i tidsmæssig, rumlig, kausale og mål. Nogle af dem kan bruges med en nominativ substantiver i, mens andre bruges med ordene i forskellige sager. For eksempel:

 • til hendes ven, til skole - D. n (til hvem, hvad?) .;
 • takket være en ven, takket være skole - D. n (tak til hvem gør?) .;
 • klokken syv - VP (hvad?).
 • i parken - (? hvad) s n ..

Eksemplet viser, at forholdsord "i" kan anvendes med ord i forskellige tilfælde. Det er de præpositioner som i, om, fra, med, ved, i, på, uden, kan have en enorm mængde af værdi. På russisk kaldes de ikke-afledte præpositioner.

Hvis præposition dannet af uafhængige dele af talen og bruges med kun én af tilfælde, kaldes det et derivat. For eksempel:

- rundt i huset, den oprindelige form af forholdsord - biord rundt;

- i en time, den oprindelige form forholdsord - substantiv for anvendes af forholdsord "i";

- med hjælp fra den oprindelige form af forholdsord - gerund-.

strukturelle forskelle

Sammen med alle de forskelle russiske præpositioner deles også af deres struktur. nemlig:

 • Enkel, som består af ét ord. Som regel er denne en-og to-stavelse. Ikke-afledte og nogle derivater forholdsord: på i, i, under, over.
 • Kompliceret eller parret, i virkeligheden, er en slags simple forholdsord: fordi, ud af den anden.
 • Komponenter, der er prepositional-case kombinationer: i tilfælde langs, delvist i forbindelse med, afhængigt af og så videre.

bits meningsfuldt

Som en undskyldning er bare en forbindende del, deres egne værdier, kan han ikke have, kun hvilke grammatiske relationer mellem substantiver, brugen i de skrå tilfælde, og med andre ord. Med andre ord, det afhænger af den leksikale betydning af ordet, hvortil det er knyttet, men det kan overføre en række forskellige nuancer af adverbiel forhold af ord til hinanden.

Alle undskyldninger for det russiske sprog er opdelt i sådanne kategorier:

 • Eller rumlige præpositioner af sted: i, på, til, fra, i, under, ud af, rundt, før, omkring, rundt. For eksempel: bor i byen; Det virker på en fabrik; kører rundt i huset.
 • Midlertidig eller præpositioner tidspunkt: før, efter, i, den, at, med, før, under. For eksempel: i en halv time; jogging om morgenen; gå før sengetid.
 • Årsag: ved for, fra den onde effekt, takket være til tider på grund af, som et resultat. For eksempel: skyllet skam; Han brød vasen med ondt; skødesløse fejl.
 • Præpositioner med angivelse af formål: for, at, i, og til andre. For eksempel: fortælle en vittighed; tale i anledning; at gå på ferie.
 • Objekt, definere og angives, om hvilket emne er rettet handling: om, om, med, om, med hensyn til, på den anden. For eksempel: at savne sin datter; lære om ratings.
 • Præpositioner angiver fremgangsmåde: a, i, uden, af. For eksempel: at lege med glæde; griner hjerteligt.

Klassifikation derivater forholdsord

Afhængigt af dele af talen, som er dannet af en undskyldning, de er opdelt i sådanne kategorier. Desuden, hvad er de undskyldninger, der er opstået på de øvrige dele af talen, i skoleforløbet er givet en masse timer, og med rette, fordi det er meget vigtigt at vide, hvad slags forhold, de kan danne ord, og hvordan du bruger dem i tale og på skrift.

 • Adverbial præpositioner. Dannet af adverbier og vist oftere på de rumlige og tidslige relationer af ord i en sætning. Disse er undskyldninger så tæt, i stedet, sammen, rundt, bag, igennem, forbi, blandt andre.
 • Denominative præpositioner. Den oprindelige form - et navneord i alle tilfælde. Typisk drejer ekspres adverbielle forholdsord objektbiblioteker relationer: resultat, ligesom på den side i fortsættelse overvejelse af mindst på dele.
 • Verbale præpositioner dannet af de former for verber, gerunds og udtrykke forskellige adverbial- relationer: at eliminere, tak trods, på trods af senere og andre.

stavning præpositioner

Viden om, hvad er de undskyldninger er lige så vigtige som deres stavning. Derfor er et af de vigtigste emner i pensum relateret til præpositioner, fungerer stavning. Den allerførste regel, som børn lærer, er: "De præpositioner med andre ord er skrevet hver for sig." For at kunne afgøre, om den officielle ord, mellem forstillelse og relaterede ord kan stille et spørgsmål eller et supplement.

For eksempel: på (Than?) Havet eller (sort) Hav.

I gymnasiet, bliver børnene introduceret til de afledte påskud, dannet af adverbier. Og så det vigtigste - at afgøre, om denne del af sætningen biord eller er det en undskyldning. For at gøre dette, er du nødt til at afgøre, om der er en sætning et navneord i en skrå tilfælde , og hvordan det relaterer til den kontroversielle del.

For eksempel: kigger rundt (biord) eller kigge rundt om sig selv (forholdsord).

Der er en regel: "For at være sikker på, at ordet i en sætning er et påskud snarere end den anden del af talen, skal det udskiftes synonymt påskud. I dette tilfælde har den betydning, ikke ændre sig. " Her er en liste over udskiftelige hjælpemidler forholdsord:

 • visning (fordi, af en grund);
 • art (lignende);
 • om (om, på);
 • resultat (for en grund).

For eksempel: I dårligt vejr gik vi en tur. På grund af dårligt vejr gik vi en tur.

noter

Separate skriftlige sådanne undskyldninger: for, under, hele vejen igennem, i konklusion, for at undgå, i virkeligheden, i modsætning til.

Det skal også bemærkes, at parret eller splejset præpositioner, såsom på grund af, ud af, er, at over-order, on-on, er kun skrevet med en bindestreg.

For eksempel: Fra bag skyerne solen kom ud. Fra under skabet kat sprang.

Der er også præpositioner, som du bare skal huske stavningen. Nemlig i nærheden (uden den bløde fortegn) og gennem (med en blød tegn).

Brugen af præpositioner med sagerne

Det er vigtigt at vide, hvad der er de påskud fra plager, som ofte er det på grund af den forholdsord kan identificeres korrekt, hvor nominativ spise dette eller det ord, som er meget vigtigt for den korrekte stavemåde. Det skal bemærkes, at med nominativ tilfælde af et substantiv forholdsord ikke anvendes, kun indirekte:

 • med genitiv - uden, rundt, til, fra, ved, i, med;
 • med dativ - k, takket henhold tværtimod tværtimod mødes på;
 • med akkusativ - igennem, omkring, selv om, gennem, i, på, under, over;
 • med ablativ - over, foran, mellem, over, under, s;
 • med prsepositionelt - åh, hvor, i, på.

Tabellen tager hensyn til præpositioner derivater og ikke forholdsord, som i hvert tilfælde kun kan anvendes med en eller flere dødsfald navneord.

i stedet for en konklusion

Faktisk, for at lære dette emne i skoleårene grundigt er ikke så svært, staveregler og dannelsen af præpositioner fra andre dele af talen her ganske lidt. Den største udfordring er, at du skal lære at skelne påskud af de andre elementer og for at vide, hvordan man bruger det ordentligt. At dette vil ikke kun kompetent til at bygge ord i sætningen, men også være i stand til at registrere dem, uden forvirrende endelser.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.