FormationUngdomsuddannelse og skoler

Anbringer navneord betyder og generelle karakteristika for hver form

I den moderne russiske litterære sprog substantiver er kendetegnet ved tilstedeværelsen af deklination - ændringer i antallet og sagen. Og hvis antallet af point for et ubestemt antal lignende genstande, sagen - en kategori, der angiver den syntaktiske funktion af navneord i sætningen, og dets forhold til andre ord.

Anbringer substantiver: direkte og indirekte

På russisk, seks sager, hvoraf nominativ - en lige linje, og alle de andre (genitiv, dativ, akkusativ, instrumental og prepositional) - indirekte. Navneord i nominativ tilfælde altid anvendes uden en undskyldning, i andre former ord - både påskud og uden. Undtagelse - prepositional som ikke udgør bespredlozhnoy formular. Præpositioner med case former for substantiver at hjælpe præcisere betydningen af dødelighed. Hver sag har sine egne problemer, som er givet i sætningen fra de vigtigste ord til sagen formularen (se. Tabel 1).

Anbringer navneord: Tabel 1

tilfælde

spørgsmål

for animere navneord

til livløse navneord

Im.pad.

Rod.pad.

Dat.pad.

Vinit.pad.

Tvor.pad.

Predlozh.pad.

Hvem?

Hvem?

Hvem?

Hvem?

Af hvem?

Af hvem?

kat

Cat (cat)

Cat (kcat)

Cat (en kat)

Cat (cat)

Om kat

Hvad?

Hvad?

Hvad?

Hvad?

Hvad?

Om hvad?

bord

Tabel (tabellen)

Tabellen (tabellen)

Tabel (på bordet)

Tabel (under tabellen)

på bordet

Anbringer substantiver: oplysninger om de enkelte

nominative

Denne sag er den første, den oprindelige form af ordet og bruges til navne på objekter og fænomener. For eksempel, nominativ i forslaget har medlemmerne, som emnet, ansøgning, appel, i navnet på den forbindelse, nominelle prædikatet, den vigtigste udtryk i de nominativ sætninger, fx: Udenfor begyndte det at regne.

ejefald

Denne sag kan tage forskellige værdier afhængigt af, om han eller priglagolny priimennoy:

  • priimennoy genitiv kan betegne relationer toiletartikler, relationer del til helheden, den kvalitative vurdering: ræv hale, gren af et træ, en mand af ære;
  • genitiv i verbet sætning indikerer som regel, handlinger af objektet: drikke vand, miste muligheden, ikke fortælle sandheden.

dativ

Denne form for tilfælde betegner destinationen for den handling, der er, den person, som handlingen er rettet: at komme til huset, til at henvise en ven.

akkusativ

Hvis der kan bruges, og navne, og verber ingen andre tilfælde af et navneord, akkusativ er for det meste efter transitive verber og repræsenterer genstand for handling: at dække bord, for at se moderen til at gøre arbejdet.

ablativ

Denne sag formular repræsenterer et instrument for handling (skrive med en blyant), tid og sted for handling (gå til feltet), virkningsmekanisme (flyve hvirvel), den person, der foretager handlingen (lavet faderen, blev skrevet af Pushkin), og andre.

prepositional

Denne sag påpeger i forslaget til tale eller tanker (taler om hans bror), til det sted / rum, inden for hvilket handlingen finder sted (at bo i huset), på betingelse af emnet tale (spredt ud i al sin pragt), og andre.

Således kan tab af navneord udtrykker en række værdier, der er specificeret ved navn eller verbum form siden case former er til stede eller fraværende i et navneord i form af et forholdsord dødelighed. En vigtig rolle spiller også konteksten. De vigtigste midler, hvormed de bestemte anbringer - og slutningen af spørgsmål til et bestemt tilfælde formular.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.