FormationVidenskab

Heterogene reaktioner - almindelig og enkel!

Mange studerende klager over, at de ikke forstår den kemi og anser det for en af de mest vanskelige skolefag. For eksempel er en sætning "heterogen reaktion" foreslå mange studerende panik. På nogle måder, de er ikke i tvivl ret. Men med kemi kan og bør være venner. Det omgiver vores liv overalt. De fleste gode råd til studerende, der er bestemt til at blive venner med denne vanskelige videnskab - en lærer til at undervise i et givent materiale til hver lektion. For at forberede sig til undervisningen ikke om princippet: "I dag har jeg ikke spørge - så kan du ikke lære!", Men på princippet: "Jeg ønsker at kende og forstå alt, selv så vil lære, hvad jeg ikke bede!". Kun med en sådan tilgang til erhvervslivet kemi vil være for dig en åben bog. Og du vil forstå og mærke det i alle aspekter af vores liv.

I denne artikel vil vi kun fokusere på denne kemiske ting som en heterogen reaktion. Sådan at forstå dette udtryk? Hvis ordet reaktion er mere eller mindre klar (det henviser til samspillet mellem stoffer), her med ordet "heterogen" - i mange skole problemer. Her må vi huske oversættelsen af det græske ord "geteros" - så forskellige, diverse.

Heterogene reaktionsblanding: eksempler fra livet

Heterogene reaktioner finder sted mellem den anden art, men snarere den fysiske tilstand af stoffet. En anden af folkeskolen hver elev ved, at ethvert stof kan være i aggregattilstand 3 (eller en 3 faser) som et fast stof, en væske eller en gasformig tilstand. Så anses det for en heterogen reaktion hvis stofferne kommer ind i det, er i forskellige tilstande af aggregering, for eksempel:

  • gas + væske
  • gas + faststof
  • væske + fast stof.

Hvis de stoffer, der reagerer med hinanden er i samme aggregattilstand er sådanne reaktioner kaldes homogen. Ordet kan også oversat fra det græske "GOMOS" - det samme, lignende.

Homogene og heterogene reaktioner almindeligt forekommende i vores liv. Overvej for eksempel reaktion træ forbrænding. Brænde - er, i det store og et kemisk stof af organisk oprindelse - cellulose. Uden tvivl, træet - et stof, der er i en fast tilstand. De brænder på grund af virkningen af ilt. Oxygen - er en gas. Som et resultat, forbrændingsreaktionen af brænde dannede kul, carbondioxid og vand. Forbrænding af træ som brændende alkohol - en heterogen reaktion. Eksempler kan bringes til uendeligt.

1) Rusting jern. For det første en kemisk reaktion, fordi resultatet af det nye stof er dannet af jern - rust jernhydroxid (III). For det andet er en heterogen proces, eftersom jern - er et fast stof og vand og luft oxygen, som kommer under indflydelse ruster - er væske og gas hhv. Denne proces kan skrives ved følgende reaktionsligning :

Fe (tv.) + H2O (g.) + O2 (g) = Fe (OH) 3 (sol.)

2) Standsning af eddike soda. Mange mødre bruger denne kemiske reaktion til fremstillingen af dej frodig. Når dette tages soda fast NaHCO3 i pulverform og en 3% opløsning af eddikesyre CH3COOH, derfor er det også en heterogen proces, da to samvirkende stoffer i forskellige tilstande af aggregering. Denne fremgangsmåde beskrives ved ligningen:

NaHCO3 + CH3COOH = CH3COONa + H2O + CO2

Bemærk, at her og reaktionsprodukterne er i forskellige tilstande af aggregering - natriumacetat og vand CH3COONa + H2O - er flydende og CO2 - er carbondioxid.

3) Blackening bronze monumenter eller sølvtøj under omgivende betingelser - er også heterogene reaktioner.

Jeg håber, at nu dette udtryk ikke volde dig nogen problemer. Og hvis du stadig har spørgsmål, skal du ikke være doven til at åbne en lærebog om kemi til 8. klasse og gentag materiale dækket igen. Det skader aldrig, det er ikke for ingenting, at den russiske ordsprog siger: "! Gentagelse - Øvelse gør mester"

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.