FormationVidenskab

Forfatteren af teorien om strukturen af organiske forbindelser. Teorien om strukturen af organiske forbindelser A.M. Butlerova

Kemi - er den videnskab, der giver os alle de mange forskellige materialer og husholdningsartikler, som vi ikke tøve med at bruge hver dag. Men for at komme til åbningen af en sådan mangfoldighed af forbindelser, som er kendt i dag, mange kemikere måtte gå igennem en kompleks videnskabelig måde.

En masse arbejde, mange succesfulde og mislykkede eksperimenter, kolossale teoretiske vidensbase - alt dette førte til dannelsen af forskellige områder af industriel kemi har lov til at syntetisere og bruge moderne materialer: gummi, plast, plast, harpiks, legeringer, forskellige briller, siliconer, og så videre.

En af de mest berømte, ærede kemikere, der gjorde et uvurderligt bidrag til udviklingen af organisk kemi var det russiske folk Butlerov er hans værker, præstationer og resultater af det arbejde, vi betragter kort i denne artikel.

CV

Dato for fødsel videnskabsmand - i september 1828 er antallet af forskellige kilder er ikke ensartet. Han var søn af oberstløjtnant Michael Butlerova mor mistede tidligt nok. Alt barndom boede på familien boet efter sin bedstefar i landsbyen Podlesnaya Shentala (nu Republikken Tatarstan-området).

Han studerede i forskellige steder, først i en lukket privat skole, så i gymnasiet. Senere, han trådte universitetet i Kazan i afdelingen for fysik og matematik. Men på trods af dette mest interesseret i kemi. Den fremtidige forfatter af teorien om strukturen af organiske forbindelser tilbage efter endt uddannelse på plads som lærer.

1851 - beskyttelse af den første akademiske afhandling om "Oxidation af organiske forbindelser". Efter den strålende præstation fik han mulighed for at styre hele kemi på universitetet.

Forfatteren af teorien om strukturen af organiske forbindelser var lang karrierestigen og i 1874 blev en af de bedste akademikere St. Petersburg Academy of Sciences.

Forsker døde i 1886, hvor han tilbragte sin barndom i familien boet efter sin bedstefar. I familien af den lokale kapel og blev han begravet.

Scientist bidrag til udviklingen af kemiske viden

Teorien om strukturen af organiske forbindelser Butlerov - det er helt sikkert hans vigtigste arbejde. Men ikke kun én. Det var denne videnskabsmand har skabt den første russiske skole af kemikere.

Og fra dens vægge var sådanne forskere, der senere havde en stor vægt i udviklingen af hele videnskaben. Disse er følgende personer:

 • Markovnikov;
 • harer;
 • Kondakov;
 • Tabor;
 • Konovalov;
 • Løver og andre.

Forfatter af teorien om strukturen af organiske forbindelser har skabt en række værker om naturvidenskaberne, herunder kemi. Især en masse forskning er blevet afsat til det organiske forbindelser.

Arbejde i organisk kemi

Sådanne værker kan kaldes en masse. Efter Butlerof tilbragt næsten hele den frie tid i hans universitet laboratorium, udfører forskellige eksperimenter, hvilket gør resultater og konklusioner. Lige så det er født teorien om kemiske struktur af organiske forbindelser.

Der er nogle særligt intensivt arbejde af forsker:

 • Det blev skabt af rapporten fra en konference om temaet "På den kemiske struktur af stof";
 • afhandling arbejde "På de æteriske olier;
 • første videnskabelige arbejde "Oxidationen af organiske forbindelser".

Forud for dens ordlyd og oprettelsen af forfatteren af teorien om strukturen af organiske forbindelser til en lang tid på at studere det arbejde, andre forskere fra forskellige lande, jeg studerede deres værker, herunder piloten. Først da, at generalisere og systematisere den erhvervede viden, reflekterede han alle konklusioner med hensyn til dens nominelle teori.

Teorien om strukturen af organiske forbindelser A.M. Butlerova

XIX århundrede er præget af den hurtige udvikling af næsten alle videnskaber, herunder kemi. Navnlig fortsætte med at akkumulere store opdagelser af kulstof og dets forbindelser, organiske stoffer påvirker al dets mangfoldighed. Men ingen tør at organisere og arrangere alt dette faktuelle materiale, føre til en fællesnævner og identificere fælles mønstre, som alt er bygget.

Den første er lavet Butlerov A. M. At han er en genial teori om den kemiske struktur af organiske forbindelser, hvis bestemmelser han sagde masse ved den tyske konference af kemikere. Dette var begyndelsen på en ny æra i udviklingen af videnskab, organisk kemi indledt vej intensiv udvikling.

Videnskabsmanden gik til det gradvist. Han brugte en masse eksperimenter og forudsagde eksistensen af materialer med forudbestemte egenskaber, opdaget visse typer reaktioner, og så bag dem i fremtiden. Mange studerede værker af deres kolleger og deres opdagelser. Kun imod dette ved omhyggelig og omhyggelige arbejde han stadig formået at skabe sit mesterværk. Og nu, teorien om strukturen af organiske forbindelser i dette afsnit Kemi - næsten den samme som den for det periodiske system i uorganisk.

Åbning af en videnskabsmand før skabelsen af teorien

Hvad opdagelser blev fremstillet og givet teoretisk begrundelse forsker før der var en teori om strukturen af organiske forbindelser A.M. Butlerova?

 1. Indenlandske geni først syntetiseret organiske stoffer, såsom methenamin, formaldehyd, methyleniodid og andre.
 2. Syntetiseret fra sukker-uorganisk materiale (tertiær alkohol), hvorved den næste slag vitalisme teori.
 3. Han forudsagde fremtiden for polymerisationsreaktioner, kalde dem det bedste og lovende.
 4. Isomeri blev først forklarede dem alene.

Selvfølgelig er dette kun de store milepæle i hans arbejde. Faktisk kan mange års hårdt arbejde beskrives ved en videnskabsmand i lang tid. Men den mest betydningsfulde af i dag er blevet alle de samme teori af strukturen af organiske forbindelser, som positionerer og tale videre.

Den første position af teorien

I 1861, den store russiske videnskabsmand på kongressen af kemikere i byen Speyer dele med kolleger deres syn på strukturen af årsagerne til og mangfoldighed af organiske forbindelser, der udtrykker alt dette i form af teorien.

Det første punkt er følgende: alle atomer i et molekyle er forbundet i rækkefølge, det er bestemt af deres valens. Når denne carbon atom udviser indikator valens lig med fire. Oxygen har værdien af denne indikator er lig med to, hydrogen - enhed.

Han foreslog en lignende funktion, der hedder den kemiske struktur af stoffet. Senere udpege hans udtryk blev taget på papir med grafiske fuld strukturel, kondenseret og molekylære formler.

Dette er også fænomenet kulpartiklerne forbundet med hinanden i en endeløs kæde af forskellig struktur (lineær, cyklisk, forgrenet).

Generelt teorien om strukturen af organiske forbindelser Butlerova sin første position defineret signifikans valens og samlet formel for hver forbindelse, de reflekterende egenskaber og opførsel af stoffet under reaktionerne.

Den anden stilling af teorien

På dette tidspunkt blev det forklaret mangfoldigheden af organiske forbindelser i verden. Baseret på tilslutning af carbonatomer i kæden, idet den videnskabsmand foreslog, at i verden er der uens forbindelser med forskellige egenskaber, men det er helt identisk molekylære sammensætning. Med andre ord er der fænomenet isomeri.

Denne bestemmelse teori om strukturen af organiske forbindelser A.M. Butlerova forklaret ikke kun essensen af isomerer og isomerer, men også den praktiske videnskabsmand opleves af alle bekræftet.

For eksempel syntetiserede han isomer butan - isobutan. Derefter pentan blev forudsagt at eksistere har ikke én men tre isomerer, baseret på strukturen af forbindelsen. Og syntetisere dem alle, at bevise sin uskyld.

Offentliggørelse af den tredje position

Næste punkt på den teori siger, at alle atomer og molekyler i den samme forbindelse kan påvirke egenskaberne af hinanden. Fra dette og vil afhænge af adfærd af stoffet i forskellige typer af reaktioner, manifesteret ved kemiske og andre egenskaber.

Således henhold til denne bestemmelse identificere adskillige klasser af organiske forbindelser, der afviger i udseende og struktur definerer funktionel gruppe.

Teorien om strukturen af organiske forbindelser A.M. Butlerova samlet i næsten alle lærebøger om organisk kemi. Efter alt, er det - ud fra dette afsnit, en forklaring på alle de love, som er bygget molekyle.

Værdien for den moderne teori

Selvfølgelig er det er stor. Denne teori gjorde det muligt:

 1. at forene og organisere alle de faktiske materiale akkumuleret på tidspunktet for dets oprettelse;
 2. forklare strukturen af mønstre, egenskaber af de forskellige forbindelser;
 3. at give en fuldstændig redegørelse for årsagerne til en så stor række forbindelser i kemi;
 4. Han gav starten til en lang række synteser af nye stoffer, der er baseret på bestemmelserne i teorien;
 5. lov til at flytte synspunkter, udvikle en atomar-molekylær teori.

Derfor, for at sige, at forfatteren af teorien om strukturen af organiske forbindelser, et foto, som du kan se nedenfor, gjorde en hel del - det gør ikke noget. Butlerova kan med rette betragtes far til organisk kemi, grundlægger af dets teoretiske grundlag.

Dens videnskabelige syn på verden, det geniale tænkning, evnen til at forudse resultatet spillet en rolle i det lange løb. Manden havde en enorm arbejdsevne, tålmodighed og eksperimenterer hele tiden, syntetiserende, uddannet. Forkert, men altid ved lære og gøre de rigtige langsigtede konklusioner.

Kun et sådant sæt kvaliteter og forretningssans, tenacitet lov til at opnå den ønskede virkning.

Studiet af organisk kemi i skolen

I løbet af ungdomsuddannelserne i studiet af organiske baser er givet ikke så meget tid. Kun en fjerdedel af 9. klasse og helåret 10-niveau (programmet Gabrielyan OS). Men denne gang er nok, at børnene var i stand til at udforske alle de vigtigste klasser af forbindelser, især deres struktur og nomenklatur, praktisk betydning.

Grundlaget for begyndelsen af forløbet - teorien om strukturen af organiske forbindelser A.M. Butlerova. Karakteren 10 dedikeret fuld hensyntagen til positionerne, og efterfølgende - en teoretisk og praktisk bekræftelse i studiet af hver klasse af stoffer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.