FormationVidenskab

Human vokal apparat

Talen enhed er en kombination af interagerende organer, der er aktivt involveret i forekomsten af talelyde og vejrtrækning, hvorved der dannes det. Ved talen organer er organer for hørelse, artikulation, respiratoriske og centralnervesystemet. I dag tager vi et nærmere kig på strukturen i den vokale apparat og arten af menneskelig tale.

Uddannelse lyde

Til dato, kan strukturen af den vokale apparat sikkert betragtes studiet til 100%. På grund af dette er vi i stand til at lære, hvordan lyden er født, og det er en taleforstyrrelser.

Lyde genereres ved at reducere muskelvæv af den perifere vokal apparat. Start en samtale, en person indånder luft automatisk. Af lunge luftstrøm ind i strubehovedet, nerveimpulser forårsage vibration af stemmebåndene, og de til gengæld, skaber lyde. Lyde føjes til ord. Ordet - i forslaget. Et forslag - i intime samtaler.

Strukturen af det vokale apparat

Tale eller som det kaldes, stemmen, indretningen har to dele: det centrale og perifere (udøvende). Den første består i hjernebarken og subkortikale knudepunkter veje i krop- og nerve kerner. Perifere, til gengæld, er repræsenteret ved et sæt af ledende organer tale. Det omfatter: knogler, muskler, ledbånd, brusk og nerver. På grund af nerve organer får børsnoterede opgaver.

Central Division

Ligesom andre manifestationer af nervesystemet, det sker gennem reflekser, som på sin side er forbundet med hjernen. De vigtigste dele af hjernen er ansvarlig for talegengivelse, er: frontallappen, temporal del, parietal og occipital regionen. I højrehåndede den rolle, som den højre hjernehalvdel spillet, mens venstrehåndede - venstre.

Frontal (lavere) gyrus ansvarlig for skabelsen af talen. Gyrus, der ligger i den tidsmæssige område alle opfatter lyd stimuli, der er ansvarlig for hørelse. Processen med at forstå at høre lyden forekommer i parietal cortex. Nå, den occipitale del af ansvaret for de funktioner, visuelle opfattelse af skriftsprog. Hvis vi ser på mere vokal apparat af barnet, kan vi se, at det er særligt den occipitale del af en rivende udvikling. Takket være sit barn visuelt fanger senior artikulation, der fører til udviklingen af sin tale.

Hjernen kommunikerer med de perifere dele ved hjælp af centripetale og centrifugale stier. Sidstnævnte sender signaler til hjernen til organer tale apparat. Nå, den første er ansvarlig for levering af svaret signal.

Perifer vokal apparat består også af tre divisioner. Lad os betragte hver af dem.

respiratorisk afdeling

Vi ved alle, at vejret - er den vigtigste fysiologiske proces. Man ånder refleksivt, uden at tænke over det. Vejrtrækning proces er reguleret af særlige centre i nervesystemet. Den består af tre faser, kontinuerligt efter hinanden: et pust, en lille pause, udånder.

Det er altid dannet på udånder. Derfor luftstrømmen frembringes af en person under en samtale, udføre artikulation og voice-funktioner samtidigt. Hvis dette princip er på nogen måde brudt, er det straks bliver forvrænget. Derfor er mange talere opmærksom på stemmen vejrtrækning.

Åndedrætssystem det vokale apparat præsenterede lunge, bronkier, mellemsiddende muskler og membranen. Aperture - elastiske muskler, som i den afslappede tilstand har en kuppel form. Da hun og mellemsiddende muskler kontrakt, brystet udvider sig og der er vejret. Når følgelig afslappende - udånder.

voice-afdelingen

Vi fortsætte med at gennemgå afsnittene af talen apparatet. Således er den stemme har tre vigtigste egenskaber: styrke, tone og banen. Svingningen af stemmebånd fører til det faktum, at luftstrømmen fra lyset bliver til vibrationer af små luft partikler. Disse pulseringer, der overføres til miljøet, skabe lyden af en stemme.

Voice magt er hovedsagelig afhængig af amplituden af svingningerne af stemmebåndene, som reguleres af luftstrømmen kraft.

Voice kan nævnes klangfarvning. Alle mennesker er forskellige, og afhænger af formen af vibratoren, der skaber vibrationer ledbånd.

Som for banen af stemmen, så det bestemmes af graden af spænding af stemmebånd. Det er, afhænger af hvor stærk effekt på dem kan have luftstrømmen.

Articulating afdeling

Tale artikulation enhed er blot kaldes zvukoproiznosyaschim. Det omfatter to organer grupper: aktive og passive.

aktive organer

Som navnet antyder, kan disse organer være mobile og tage direkte del i dannelsen af stemmen. De er repræsenteret ved sproget, læber, bløde gane og underkæbe. Da disse organer er sammensat af muskelfibre, de er modtagelige for træning.

Når taleorganerne ændrer holdning i forskellige dele af apparatet opstår zvukoproiznosyaschego konstriktion ventiler. Dette resulterer i en lyd, om en anden karakter.

Bløde gane og underkæbe af en person kan hæves og sænkes. Denne bevægelse de åbne eller lukke passagen i næsehulen. Den nedre kæbe er ansvarlig for dannelsen af stressede vokaler, nemlig lyder: "A", "O", "U", "I", "N", "E".

Hoveddelen af artikulation - tungen. På grund af den overflod af muskler, er det yderst mobil. Sprog kan: forkorte og forlænge, bliver længere og bredere, for at være flad og buet.

Humane læber, kan bevæges form tage aktiv del i dannelsen af ord og lyde. Læber ændre deres form og størrelse, der giver udtalen af vokalerne.

Den bløde gane, eller som det kaldes, velum, er en fortsættelse af den hårde gane og ligger over munden. Det er, ligesom underkæben kan sænkes og hæves, adskillelse af halsen fra næse og svælg. Bløde gane stammer for alveolerne, nogle øverste tænder og slutter med en lille tunge. Når en person udstøder nogen andre lyde end "M" og "H" velum stiger. Hvis det af en eller anden grund udeladt eller holder stille, lyden går "bue". Nasal stemme vender. Årsagen er simpel - når velum sænkes, lydbølgerne med luft falder i næsesvælget.

passive organer

Menneskelig tale apparat eller snarere dens artikulation afdeling omfatter også de faste organer, der er bevægelige til at støtte. Denne tænder, næsehule, den hårde gane, alveolerne, larynx og pharynx. På trods af at disse organer er passive, de har en enorm indflydelse på taleteknologi.

Overtrædelse af det vokale apparat

Nu da vi ved, hvad der er i den menneskelige stemme maskine og hvordan det virker, se på de vigtigste problemer, der kan røre ham. Problemer med udtalen af ord, som regel skyldes den uformede tale apparat. Når dele af artikulation afdeling syge, det påvirker resonans korrekthed og klarhed i udtale af lyde. Det er derfor vigtigt, at myndighederne er involveret i dannelsen af talen, de er sunde og arbejder i tæt samråd.

Talen enhed kan brydes af forskellige årsager, da det er en ganske kompleks mekanisme i vores krop. Men blandt dem er der problemer, der er de mest almindelige:

  1. Defekter i strukturen af organer og væv.
  2. Forkert brug af det vokale apparat.
  3. Lidelser i de relevante afdelinger i det centrale nervesystem.

Hvis du har problemer med at tale, ikke må forsinke dem på ubestemt tid. Og årsagen er ikke kun, at det er den vigtigste faktor i udformningen af menneskelige relationer. Normalt folk, der har en talemaskine er brudt, ikke blot ikke taler, men har svært ved at trække vejret, tygge mad og andre processer. Derfor eliminerer den manglende tale, kan du slippe af med en række problemer.

Forberedelse af taleorganerne til at arbejde

Så det var rart og afslappet om hendes behov for at passe. Normalt tager det sted som forberedelse til offentlige taler, når en snuble og fejl kan koste omdømme. Tale organer er parate til at arbejde med det formål at aktivere (indstilling) den vigtigste muskel fibre. Nemlig, der er involveret i talen ånde muskler, hulrum ansvarlig for klang af tale- og aktive organer, på hvis skuldre hviler forståelig udtale af lyde.

Den første ting at huske på - den menneskelige tale apparater fungerer bedre med den korrekte arbejdsstillinger. Denne enkle men vigtige princip. Tale at være mere præcis, du skal holde dit hoved op, og bakke - præcis. Skuldrene bør lempes, og bladene - er lidt reduceret. Nu intet forhindrer dig at ytre fine ord. Vant til at gode arbejdsstillinger, kan du ikke kun tage sig af klarheden af talen, men også for at få et bedre udseende.

For dem, der er beskæftiget i virksomheden har meget at sige, det er en vigtig færdighed at svække de myndigheder ansvarlige for kvaliteten af talen og for at genoprette deres fulde ydelse. Lempelsen af den vokale apparat sikres af de særlige øvelser. De opfordres til at gøre det samme efter en lang samtale, når stemmebåndene organer meget træt.

afslapning Pose

Måske du har været udsat for begreber som kropsholdning og afslapning maske. Disse to øvelser er rettet mod muskel afslapning, eller, som de siger, fjernelse af muskel klemmer. I virkeligheden er de ikke noget svært. Så for at tage udgøre afslapning, du sidder på en stol og bøje lidt fremad, bøjede hovedet. alle benene skal således stå foden og danner med hinanden en ret vinkel. De har også behov for at bøje i rette vinkler. Dette kan opnås ved udvælgelse af en egnet stol. Hans hænder hængende ned, forsigtigt hvile underarmene på lårene. Nu skal du lukke øjnene og slappe af så meget som muligt.

At hvile og afslapning var den mest komplette, kan du gøre en form for vrede forvaltning. Ved første øjekast ser det ud til, at denne stilling er modløs mand, men det er faktisk ganske effektiv til at slappe af hele kroppen, herunder vokal apparat.

afslapning maske

Denne simple teknik er også meget vigtigt for højttalerne og dem, der har en masse at sige om detaljerne i deres aktiviteter. Der er også nogen big deal. Essensen af øvelsen er at alternative spændinger i forskellige ansigtsmuskler. Vi er nødt til at "sætte på" de forskellige "masker": lykke, overraskelse, sorg, vrede, og så videre. Efter at have gjort alt dette, er du nødt til at afslappe musklerne. Gør det er ikke svært. Du skal blot sige til den svage udånder lyden "T" og lad kæben frit sænket position.

Afslapning er et af elementerne i hygiejnen i vokal apparat. Udover det, i dette koncept omfatter beskyttelse mod forkølelse og underafkøling, undgåelse af stimuli slimhinde og træning tale.

konklusion

Det er sådan en interessant og udfordrende er vores vokal apparat. For fuldt ud at nyde en af de vigtigste gaver af menneske - evnen til at kommunikere, skal du overvåge hygiejnen i vokal apparater og omhyggeligt behandle ham.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.