ComputereProgrammering

Java Array. Arrays i Java. Java for begyndere

Array (Eng. Array) er et kraftfuldt værktøj, der giver dig mulighed for at arbejde med store mængder data. Det er klart, hvis du arbejder i din kode et sted du vil gemme, for eksempel 100 værdier, så gør i det mindste det er uklogt for det samme antal variable. Et array kan du gemme et stort antal værdier under ét navn, og behandle dem på et passende indeks. Konceptet er hjørnestenen i arrays i Java undersøgelse kursus for begyndere. Efter alt, er grundlaget for mange datastrukturer.

Fordi Java er først og fremmest, PLO, sammenlignet med arrays i andre sprog java programmering vifte har en særkende - de er repræsenteret som objekter. Blandt andre fordele, det eliminerer behovet for at overvåge rensning af hukommelsen, fordi det er frigivet automatisk.

Skabelse og manipulering af enkelt-dimensionelle arrays

En endimensionelle matrix er en klassisk og Java array er en samling af relaterede fælles navn elementer, der hver svarer til et bestemt indeks. Måde at erklære en opstilling er vist i figuren nedenfor.

I første omgang erklærede den type Java array, der angiver den type værdier, der er gemt i den. Dette kan være en hvilken som helst gyldigt i Java datatype. Derefter kommer navnet på array og de firkantede parenteser fortæller compileren, at variablen er et array. Vær opmærksom på en vigtig kendsgerning. Beslagene kan placeres efter basistypen af array, og efter array navn. Efter lighedstegnet angiver operatør ny, initiering allokering af hukommelse til arrayet (den samme som i tilfælde af genstande), typen af elementer, der skal opbevares deri (forenelighed med basistypen erklæret ovenfor), og endelig er antallet angivet i parentes.

Nummereringen af elementer i Java arrayet starter ved 0. Således indekset for det første element i arrayet er lig med 0, og den sjette - 5. For at henvise til et specifikt element af opstillingen, såsom den femte, angive navnet på arrayet er tilstrækkelig og indekset i firkantede parenteser ved siden af navnet . Det er således muligt at tildele som værdien af elementet, og fjerner det. Dog bør man være forsigtig, for hvis du passerer indekset, hvor der ikke er noget element, der opstår en fejl.

Multidimensionelle Arrays i Java

Flerdimensionale arrays er en serie af endimensionalt, i andre henviste elementer arrays. Med andre ord, de arrays af arrays. Den enkleste af disse er to-dimensionelle. Deres eksempel vil vi forsøge at forstå konceptet. For klarhedens skyld viser tallet nedenfor syntaksen og et diagram, der beskriver strukturen af todimensionalt array.

Som du kan se, syntaksen er ikke meget forskellig fra de endimensionelle arrays. Lad os se på strukturen. For det første har vi identificeret beslagene under de 5 elementer. Disse elementer er ikke noget, men referencer til individuelle arrays. Størrelsen af hver af dem bestemt af antallet i den anden parentes. I virkeligheden en analog todimensionale arrays i matematik er matrixen. Bemærk, at der ud over de elementer separat sted, hvor værdien af array (længde) er lagret i den allokerede hukommelse. Typisk arbejde med flerdimensionale arrays udført af for indlejrede sløjfer.

uregelmæssige arrays

Den todimensionale array er et array af arrays. Dette har vi allerede fundet. Men om arrays er indeholdt deri, har forskellige længder? Svaret er - ja, de kan. Til dette formål, Java giver mulighed for at erklære et todimensionalt array i en speciel måde. For eksempel ønsker vi at skabe et todimensionelt array, der ville gemme en tredimensionel matrix af længde 2, 3 og 4, henholdsvis. Han erklærede som følger:

intarr [] [] = newint [3] [];

Bemærk, at vi ikke angive antallet i anden parentes. Bestemmelse af størrelsen af array arr er som følger:

arr [0] = ny int [2];

arr [1] = ny int [3];

arr [2] = newint [4];

Under henvisning til punkt på indeks 0 point til den første array, erklærer vi det til den dimension af 2. Elementet indeks 1 vil blive holdt dimensionen vifte 3, og så videre. Det er ret simpelt.

Alternativ syntaks java array-annoncer

Initialiser arrays kan være direkte, når de oprettes. Det er ret simpelt.

Vær opmærksom på annoncerne og arrays jerseyNumber playername.

I tilfælde af todimensionale arrays af denne meddelelse er som følger:

int [] [] arr = {

{1, 2, 3},

{4, 5, 6},

{7, 8, 9}

}

For at gøre dette, i stedet for den nye operatør en åbning bandage, hvori et komma er en liste med alle elementerne. Java i dette tilfælde allokerer automatisk hukommelse til dem og indekserer dem i overensstemmelse hermed.

Helper klasse Arrays

For at arbejde med sådanne enheder som arrays i Java, i java.util pakken har en særlig klasse af Arrays, der giver en bred vifte af statiske metoder, i høj grad lette operationer med dem. En liste over de vigtigste metoder er præsenteret i nedenstående figur.

Lad os undersøge nogle af de mest nyttige Java array- metoder:

- copyOf (array længde) - returnerer en kopi af det transmitterede opstilling tilsvarende længde. Hvis transmitteret er længere end den oprindelige array, så alle de "ekstra" elementer er fyldt med standardværdien (0, hvis den simpel form, og nul, hvis referencen).

- copyOfRange (array, det første indeks, sidstnævnte indeks) - ikke vist i figuren, men en nyttig fremgangsmåde. It kopier af passerede array, definerer passende indekser fra den første til den sidste.

- sort (array) - sorteres elementerne i arrayet i stigende rækkefølge.

- fyld (array værdi) - fylder et array svarende værdi transmitteret.

- binarySearch (array værdi) - returnerer indekset, hvorved et element med den tilsvarende værdi lagret i den sorterede opstilling transmitteres. Hvis der mangler dette element, er det negative tal tilbage.

Da metoderne er statiske, at kalde dem behøver ikke at oprette en instans af klassen Arrays. De kaldes direkte fra det: Arrays.sort (arr).

konklusion

Vi har gennemgået de vigtigste aspekter vedrørende array, og for dem, der lige er begyndt at studere Java for begyndere, det er nok til en grundlæggende forståelse af en sådan enhed, som en matrix, og de grundlæggende teknikker i at arbejde med ham. Selvfølgelig vil den praksis give en større forståelse af dette værktøj. Derfor skal du ikke være doven til at gøre nogle øvelser, manipulere arrays på forskellige måder.

Array Java hjælper klasse har været anvendt i "bekæmpe" betingelser, så det anbefales at begynde at lære at producere alle grundlæggende operationer med arrays manuelt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.