FormationVidenskab

Metode og metoder til videnskabelig forskning

Metode og metoder til videnskabelig forskning er fokuseret på viden om objektive virkelighed. de repræsenterer således en særlig sekvens af operationer, teknikker, handling. De adskiller sig alt efter, om de indeholder de objekter, der undersøges. Det skal erindres, at i dette tilfælde, den metode tjener ikke mere end en anvendelse af generelle teorier, principper er rettet mod specifikke videnskab og forskningsopgaver.

I dag videnskaben har en lang række metoder til videnskabelig forskning. Klassifikation af metoder til videnskabelig forskning udføres af forskellige grunde.

Metode og metoder til videnskabelig forskning er klassificeret efter videnskabelige grene: biologisk, matematisk, sociale, økonomiske, medicinske, juridiske, etc.

I overensstemmelse med det niveau af viden differentiere fremgangsmåder til teoretiske, empiriske metateoretiske niveauer.

Tildele kvalitative og kvantitative metoder til behandling modtagne data, for eksempel, faktor, korrelation, klyngeanalyse eller præsentation i form af grafer, diagrammer, diagrammer, søjlediagrammer, etc.


Klassifikation af metoder til videnskabelig forskning på arten af forskerens aktion består af fire grupper:

1) Empirisk omfattende selviagttagelse og overvågning; eksperimentel og psychodiagnostic indeholdende en undersøgelse, test, interview, interview og sociometry; praksimetricheskie metoder - tsiklografiya, kronometre, professiograficheskoe beskrivelse og evalueringsaktiviteter; pensum, baseret på en analyse af fakta, beviser, events, datoer og menneskeliv simulering metode;

2) organisatoriske metoder: kompleks, langsgående, komparative;
3) fortolkende metoder, navnlig strukturel og genetisk metode;
4) fremgangsmåder til kvalitativ og kvantitativ analyse.

Imidlertid er den metode og metoder til videnskabelig forskning traditionelt udføres på grundlag af den videnskabelige viden - empirisk eller teoretisk. Samtidig henholdsvis tildele forskningsmetoder.

Metode og metoder til videnskabelig forskning er direkte afhængig af graden af generalitet og omfang. I overensstemmelse med disse fremgangsmåder skelnes:

1) filosofisk (generelt), der virker på ethvert stadium af læring og i alle videnskaber;

2) videnskabelige funktioner, der anvendes i naturlige, menneskelige og tekniske videnskaber;

3) privat, bruges til forskningsrelaterede videnskaber;

4) Særlig anvendelig til et bestemt område af videnskabelig viden.

Hvilke metoder på videnskabelig forskning i psykologi i særdeleshed? De vigtigste metoder indbefatter eksperimenter og observationer, og til hjælpeapparatet rang analyse af resultat og kommunikation. Hvordan at afgøre, hvilke metoder til videnskabelig forskning i psykologi rationel? Afgørelsen træffes individuelt i hvert enkelt tilfælde. Det hele afhænger af emnet og formålet med undersøgelsen. Det er værd at bemærke, at der som regel ikke bruge en bestemt metode, og flere metoder i kombination. Desuden kan hver af kontrolmetoder og gensidigt supplerer hinanden.

Under overvågning betyder den metode, der består i bevidst, systematisk og bevidst opfattelse og registrering af adfærd for at opnå konklusioner om de mentale, subjektive fænomener observeret.

Eksperiment - er forskellig fra at se hvad der produceres inden for rammerne af en specielt oprettet kontekst, forskning i aktivitet i sit indlæg med systematisk manipulation af variable faktorer og registrering af en ændret adfærd af emnet.

Spørgeskemaet metode, interview metode, der er forbundet med indsamling af verbale vidnesbyrd om fag og deres efterfølgende analyse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.