FormationVidenskab

Typer af inflation og dens essens

Inflation - det er det, som vi alle ved førstehånds. I en markedsøkonomi er dette fænomen blevet permanent i ethvert land. Typer af inflation afhænger af årsagerne til hvilke det opstår. Men dette er altid et alvorligt problem for landet og regeringen. Derfor vil vi analysere essensen af inflation og årsagerne der forårsager det.

Til at begynde med en lille terminologi. Inflationen er afskrivningen af penge, i forbindelse med hvilken der er en stigning i priserne på varer og tjenesteydelser. Det er vigtigt at bemærke, at en sådan stigning i prisen på varer ikke skyldes en forøgelse af deres kvalitet.

Vi kan sige, at inflation, essens og typer afskrivninger er tilstedeværelsen af en stor mængde penge i omløb med færre varer, der kan købes.

Men ikke alle inflationer giver kun problemer. Det er gavnligt for dem, der skal tilbagebetale gælden. Restitutionsbeløbet vil være mindre værdifuldt, hvis det blev taget uden renter. Staten, samtidig med at de betaler sociale ydelser og ikke omberegner dem i forbindelse med inflationen, forbliver også til gavn. En anden kategori, der øger prisen og afskrivningen af penge er rentabel, er eksportører.

Typer og typer af inflation er følgende.

Inflationen skabt kunstigt (det vil sige, der var en stigning i priserne, som kan kontrolleres), kaldes administrativ.

Nogle gange er der en kraftig stigning i priserne på varer. Dette kan ske gentagne gange og kaldes galoppende inflation.

Hvis der er for meget afskrivning af penge og som følge heraf højere priser på varer og tjenesteydelser, så kaldes denne begivenhed hyperinflation. Dette er en meget negativ manifestation, som påvirker hele økonomien i landet og især borgernes velstand.

Den indbyggede inflation er mere afbalanceret. Den er præget af en gradvis og ikke særlig høj prisstigning i en vis periode.

Denne proces kan påvirke en bestemt faktor eller en del af produktionscyklussen. Inflationen af omkostninger er typisk for stigende priser på råvarer, materialer og andre produktionsfaktorer. Som følge heraf vokser omkostningerne ved produktion og service. En naturlig reaktion på en sådan begivenhed er en stigning i priserne på slutproduktet.

Inflationen i et land er uløseligt forbundet med hele verdensøkonomien. Typer af inflation er næsten altid relevante for eventuelle begivenheder uden for staten. I dette tilfælde er der importeret inflation. Dets udseende er forbundet med en stor mængde udenlandsk kapital, der kommer ind i landet eller med en stigning i priserne på importerede produkter.

Økonomien påvirkes af eksterne miljøfaktorer. Hvis der er en stigning i priserne, forekommer der induceret inflation.

Som følge af den store kreditudvidelse sker kreditinvesteringen.

Normalt kan mange typer inflation forudsiges. Men hvis vækstniveauet var meget højere end forventet, så kaldes en sådan sag uforudsete inflation. Hvis inflationstakten har været inden for prognosen, er det derfor forventet.

En meget hyppig årsag til inflationen er stigningen i priserne på varer og materialer. I dette tilfælde kaldes det åbent.

Hvis der som følge af et underskud af varer kunstigt begrænser priserne af staten, begynder den latente inflation. Varer forsvinder fra gratis salg og vises på det sorte marked til oppustede priser.

Gradvise prisforhøjelser i lang tid er karakteristiske for krybende inflation.

Og til sidst medfører overskuddet af efterspørgslen over udbud, og som følge heraf fører væksten i omkostningerne til varer og tjenesteydelser til efterspørgselsinflation.

Således er alle inflationstyper præget af højere priser og afskrivninger på pengemængden. De opstår af forskellige grunde og påvirker økonomien til en vis grad.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.