FormationVidenskab

Fugtighed - alt skal være normal

Jorden kan ikke måske blive kaldt rent vand verden, men 70% af jordens overflade er dækket af vand. Uden den ville livet være umuligt. Fugt mættet luft, vi indånder, og vores kroppe er for det meste består af vand. Og et mål for vandindholdet i atmosfæren er luftfugtigheden.

Hvad gør sådan noget? Vand kan være indeholdt i luften i form af dråber eller vanddamp. Vandindholdet i gram pr 1m3 luft - er den absolutte fugtighed af luften. Imidlertid mulige mængde vand i atmosfæren afhænger af temperaturen. Jo højere den er, jo mere være fugt i luften. For at en eller anden måde komme uden om denne afhængighed, blev begrebet relativ luftfugtighed indført.

Den henviser til forholdet mellem den eksisterende fugtighed til det maksimalt mulige ved den aktuelle temperatur. Den relative fugtighed af luften angiver, hvilken andel af den maksimalt mulige strøm er fugtighed. Hvis strømmen er 60%, betyder det, at luften indeholder 60% af den maksimalt mulige mængde damp ved den aktuelle temperatur.

Til måling af atmosfærisk vanddamp ved hjælp af specielle indretninger - psykrometre. Den omstændighed, at luftens fugtighed - en meget vigtig parameter, som direkte indvirkning på menneskers sundhed og på udførelsen af udstyr. Som allerede nævnt, i den menneskelige krop indeholder en stor mængde vand, der er kritisk med hensyn til dens indhold i luften. Hvis tilstedeværelsen af fugt i atmosfæren er meget forskellig fra den normale, vil det have negativ indvirkning på sundheden.

Hvis den omgivende atmosfære er tilstrækkelig vandindhold, huden og slimhinderne i mennesket begynder at tørre. Til normal luftfugtighed menneske er i området fyrre til tres procent. Således organismen arbejder under optimale betingelser for det. Det skal bemærkes, at luften er tilstrækkelig fugtet sommer, men i løbet af vinteren, især hos rygere kan luftfugtigheden ikke overstige 15%.

Årsagen er, at centralvarmeanlægget opvarmer luften i rummet, hvilket betyder, at det ved en forhøjet temperatur kan være større end den vanddamp. Men indholdet af luft vand ikke ændret sig, og derfor vandindholdet reduceres. Konsekvensen af dette vil være træthed og nedsat immunitet som følge af tør hud og slimhinder.

Forhøjet luftfugtighed har sine negative sider. Hos mennesker fordampning af fugt gennem huden forringes under lignende betingelser, kroppen er dannet i dens overskud, hvilket igen fører til en forringelse af sundhed. Desuden i områder med høj luftfugtighed er alle betingelser for opdræt af skadelige bakterier og mug, som kan være en følge af astma og allergi. Og livet i husholdningsapparater og møbler i disse betingelser er stærkt reduceret.

I naturiagttagelse fastslået, at der er en ændring i luftfugtighed i løbet af dagen, den såkaldte daglig variation. Det blev fundet, at indholdet af vanddamp i atmosfæren i løbet af dagen er en minimum og et maksimum i overvågningen af havene. Minimum observeres om morgenen, et maksimum på omkring tretten eller fjorten timer. Denne adfærd svarer til vandindholdet i forhold til temperaturen og forløbet af vandfordampning.

Den resulterende fugtindhold data, dens ændringshastighed og døgnvariationen tillade anvendelse af disse data for kortsigtede vejrudsigter. Så er det antaget, hvis den døgnvariation af fugt svarer til forløbet af temperaturen, kan det forventes, at der i de næste 12-24 timer vejr forårsaget af et højtryk for at fortsætte.

Fugtighed i den menneskelige atmosfære er en faktor, der påvirker hans helbred. Og for at sikre optimale fugtighed i rummet vil give mulighed for en langsigtet at sikre sundhed og ydeevne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.