FinanserBanker

Den monetære system i Den Russiske Føderation

Monetære system - den form for økonomisk enhed i landet, som er lovgivet og giver enheden i de forskellige elementer i cirkulation af penge.

Den monetære system sætter metal valuta, valuta, møntsystem orden, rækkefølgen af cirkulation af penge.

Systemet er et ædelmetal, der udfører generel ækvivalent funktion. Monetær metal bestemmes ved betingelserne i en historisk epoke. Siden begyndelsen af det tyvende århundrede i kapitalistiske lande var det guld i stedet for sølv.

Nationale monetære system begyndte at tage form med omkring 16-17 århundreder. sammen med opgørelsen af kapitalismen, centraliserede stater og dannelsen af nationale markeder.

Den monetære system af ethvert udviklet land omfatter elementer som valuta, en bestemt art eller slags penge, prisskalaen, emissionsbegrænsningssystemet og statsapparatet af penge.

Valuta - mængden af det ædle metal, der skal tages for omfanget af priserne. valuta navn er bestemt af staten. Omfanget af priserne er et udtryk for prisen på varer med en vis procentdel af vægten af det ædle metal i den monetære enhed.

Typer af penge, der er den lovlige lovligt betalingsmiddel, er udlån penge og sedler, mønter og papir penge.

Under emission system forstår rækkefølgen af frigivelse og efterfølgende håndtering af pengesedler, fastsat ved lov. Udstedelse indehaves af centralbanken og finansministeriet.

Den monetære system er kendetegnet ved fælles træk ved alle udviklede lande. Det er den officielle afskaffelse af guld indhold i monetære enheder (demonetarisering af guld); overgang til kredit penge; besparelse i omløb sammen med kredit af papirpenge; forekomsten af ikke-kontante penge i omløb; udstedelse af pengesedler i statens udlån, under ledelse og vækst af guld og valutareserver; styrkelse statslig regulering af penge.

Den monetære system kan repræsenteres af en af dens to typer. Den første - systemet med metallisk valuta baseret på rigtige penge (metallisk guld eller sølv), hvor de cirkulerende sedler kan veksles til rigtige penge. Den anden - et system af papir-kredit behandling, når rigtige penge erstattes af skilte værdi med fremragende forblive kun papir og kredit hjælp af cirkulation og betaling.

Moderne monetære system i Den Russiske Føderation begyndte at dukke op efter sammenbruddet. I dag er det monetære system og valuta funktioner i henhold til loven om Central Bank of 1995/12/04 året, hvilket bestemt dens retsgrundlag.

Den monetære enhed i Den Russiske Føderation (valuta) til fordel rubel. Indførelse af andre enheder af penge er forbudt ved lov. Ikke lovpligtigt forholdet mellem rublen og guld.

Den rubel kurs over for valutaerne i de udviklede lande er fastsat af centralbanken i Den Russiske Føderation og officielt offentliggjort. Det er nødvendigt for at opretholde normale forhold for landets økonomiske aktivitet.

Typer af penge, med kraft i Den Russiske Føderation - it sedler og metal mønter. De er forsynet med aktiverne i centralbanken, som omfatter guldreserver, værdipapirer og reserver af kreditinstitutter.

Centralbanken argumenterede sedler prøver. På spørgsmålet om nye penge rapporteret i medierne.

I Den Russiske Føderation er i omløb i kontanter (sedler og mønter) og ikke-kontante (midler på regnskabet for kreditinstitutter).

Da rublen ikke er forbundet med guldet, den faste skala af priserne i Den Russiske Føderation nej. Staten ansætter officielt rublen prisskalaen.

Centralbank til at regulere økonomien ved hjælp af pengepolitikken anvender sådanne værktøjer: en rabat politik (diskontoen af interesse) af målpriser reserver af kreditinstitutter, markedsoperationer, regulering standarder for kreditinstitutter og andre.

Udstedelse af nye penge sker på grundlag af udledningstilladelsen, som giver Centralbanks bestyrelse op til det beløb etableret af regeringen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.