FormationVidenskab

Bernoullis lov. Simpelthen og effektivt

En stor del af verden omkring os adlyder fysikkens love. Dette er ikke overraskende, fordi udtrykket "fysik" er afledt af det græske ord betyder "natur". Og en af disse love er konstant arbejder omkring os, det er loven i Bernoulli.

I sig selv loven fungerer som en konsekvens af princippet om bevarelse af energi. Denne fortolkning giver os mulighed for at give ham en ny forståelse af mange tidligere kendte fænomener. For at forstå essensen af loven er enkel nok til at huske den flydende strøm. Her løber han, kører mellem de sten, kviste og rødder. Nogle steder bliver det bredere, et eller andet sted allerede. Det kan bemærkes, at når strømmen er bredere, strømmer vandet langsommere, som allerede strømmer vandet hurtigere. Dette er den Bernoulli princip, der etablerer en relation mellem trykket i fluidstrømmen og hastigheden af en sådan strømning.

Imidlertid fysik lærebøger den er formuleret lidt anderledes, og det er forbundet til hydrodynamik, og ikke til den flydende strøm. I en tilstrækkeligt fin form af loven af Bernoulli kan sammenfattes i denne udførelsesform - trykket af fluidet, der strømmer i røret er højere hvor dens hastighed er mindre og vice versa, hvor højere hastigheden, trykket er mindre.

For at bekræfte tilstrækkelig til at udføre simple eksperimenter. Det er nødvendigt at tage et ark papir og blæse ad det. Papir stiger opad i retningen langs hvilken luftstrømmen.

Det er meget simpelt. Som Bernoullis lov, hvor den højere hastighed, trykket er mindre. Derfor langs folieoverfladen, hvor strømmen af luft, trykket er mindre, og under ark, hvor der ikke er nogen luftstrøm, trykket er større. Her er listen, og stiger i den retning, hvor trykket er lavere, dvs. hvor luftstrømmen passerer.

Ovennævnte effekt er meget udbredt i hverdagen og i teknikken. Som et eksempel kan vi betragte pistolen eller airbrush. I disse to rør anvendes, et større tværsnit end andre. Det, der er af større diameter, fæstnet til en beholder med maling, ifølge den for mindre tværsnit, strækker sig med høj lufthastighed. På grund af trykforskellen opstår maling kommer ind i luftstrømmen og denne strøm overføres til overfladen, der skal males.

Det samme princip kan også betjene pumpen. Faktisk er hvad der er beskrevet ovenfor, og har en pumpe.

Ikke mindre interessant er Bernoullis lov som anvendes til dræning af vådområder. Som altid, alt er meget enkel. Vådområder forbinder grøfter ved floden. Strømmen i floden er i sumpen der. Igen er der en trykforskel, og floden vandet begynder at løbe fra sumpet terræn. Det sker i ren demonstration af loven i fysik.

Virkningen af denne effekt kan bære og ødelæggende. For eksempel, hvis to skibe vil være tæt på hinanden, vil hastigheden af vandet være højere mellem dem end den anden. Som et resultat, er der ekstra kraft, der vil tiltrække skibe til hinanden, og katastrofe vil være uundgåelig.

Kan alle siges at anføre i form af formler, men det Bernoulli ligning til at skrive er ikke nødvendigt for en forståelse af den fysiske natur af dette fænomen.

For en bedre forståelse giver vi endnu et eksempel på brugen beskrives af loven. Alle repræsenterer en raket. I en speciel kammer er forbrændingen af brændstof, og jet stream dannes. For at accelerere det bruger en specielt tilspidset del - dyse. Der er accelereret gasstrøm og derved - Vækst jet trykkraft.

Der er mange forskellige muligheder for at bruge Bernoullis lov i teknikken, men at betragte dem som led i denne artikel er simpelthen umuligt.

Så formuleret lov Bernoulli, givet forklaringen på den fysiske natur af de processer, der finder sted om karakteren af den teknologi og eksempler på de mulige anvendelser af denne lov.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.