FormationVideregående uddannelse og skoler

"Madlavning": accent i ordet

Hvordan man udtaler: madlavning eller kulinarisk? Hvilket brev skal understreges for at undgå at blive kendt som ignoramus?

Om reformen af 2009 sprog

I 2009 fandt der på initiativ af undervisningsminister AA Fursenko en reform af det russiske sprog sted, hvilket ikke alene indebar talrige diskussioner om korrekt eller ukorrekt udtale af bestemte ord, men også kyniske vittigheder om "yoghurt" og "sangere", men også betydelige Ændringer i kodificeringen af det russiske sprog. Grænserne for det, der blev accepteret som normen, blev udvidet, og med dem forståelsen af hvad der er tilladt og hvad der ikke er. I deres analfabetisme begyndte folk at henvise til de russiske sprogs nye regler. Imidlertid har reformen ikke påvirket alle sprogssager. Nogle ord forblev uberørt, derfor er det ikke længere muligt at argumentere for sådanne orphopiske fejl med Fursenko's regler. Og i ordet "madlavning" har accenten en hel historie.

Den korrekte accent i ordet "madlavning"

Det ser ud til, at der kan være kontroverser om dette, hvis korrekt udtale kan verificeres på en simpel og logisk måde ved at vælge et testord. I dette tilfælde er det et par "madlavning-kulinariske". Ud fra dette vil det være korrekt at understrege den næstsidste stavelse - kulinaria, da ordet "kulinarisk" også falder i bogstavet A. Måske var det så, indtil udtalen af ordet med accent på den sidste stavelse blev almindelig. Flere og flere mennesker i analogi med andre ord, der slutter i IH ("pædiatri", "psykiatri", "terapi" og andre) begyndte at bruge dette ord med fokus på vokalen. I denne form, "kulinarisk" og blev brugt, eller professionelt set i ord, takket være, som blev fastsat som den anden tilladte version af ordet af ordet.

"Madlavning" i ordbøger

I dag er den tidligere betragtede normaliseret og det eneste sande ord "kulinAriya" mere tilbøjelig til at være forældet. Selvom ordbogsposterne i bøger og lærebøger med ortopædiske normer tilbyder begge varianter af udtale, er der i nogle tilfælde et supplement til. ("Tilladelig"), hvor i ordet "madlavning" falder stresset på bogstavet I.

Det er værd at huske, at sprogændringer ikke er i sig selv, men under påvirkning af, hvordan folk bruger det. En gang om hundrede år på sproget er der revolutionerende forandringer, hvor ukorrekte former eller endda grove fejl kan blive normen. Derfor er jo mere kompetent det er at tale om det hvert medium, jo færre ændrer sprogforventningerne i fremtiden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.