FormationVideregående uddannelse og skoler

Nordøst USA: Karakteristika for området

"Statens økonomiske hjerte", "nationens værksted" - denne makroregion i USA er navngivet på forskellige måder. I den videnskabelige litteratur hedder det nordøst for USA. Regionen har spillet og fortsætter med at spille en afgørende rolle i livet af den mest magtfulde magt på jorden. I denne artikel vil vi undersøge de vigtigste træk, problemer og udsigter for Nordøstlige USA, samt identificere de faktorer, der bidrager til dens bæredygtige økonomiske udvikling.

Økonomisk zoneinddeling af USA

USA er ud over den traditionelle sammenbrud i staterne også opdelt i økonomiske regioner. Indtil 80'erne i forrige århundrede var der kun tre af dem. Dette er Vesten, Nord og Syd. I slutningen af det 20. århundrede begyndte amerikanske økonomer og geografer at identificere fire sådanne regioner. Siden da har de såkaldte nordøstlige Forenede Stater, eller forkortet nordøst, vist sig på økonomiske kort.

Således sørger staten for moderne mikrozonering for tildeling af fire økonomiske regioner på dens område. Det er Syd, Vesten, Midtvesten og Nordøst i USA. Alle disse områder adskiller sig ikke kun fra faktorer af socioøkonomisk udvikling, men også af historiske og kulturelle karakteristika.

Nordøst USA: Karakteristika for området

Macrodion omfatter New England, såvel som Midtatlantiske stater. I sine grænser er der også den politiske (Washington), og den finansielle og økonomiske hovedstad i staten (New York). Det nordøstlige USA består af ni stater. Disse er:

 • Pennsylvania;
 • New York;
 • New Jersey;
 • Maine;
 • New Hampshire;
 • Massachusetts;
 • Connecticut;
 • Vermont;
 • Rhode Island.

Ifølge en anden regionalisering er følgende distrikter også inkluderet i dette makroområde: Colombia, Delaware og Maryland.

Nordøst: Interessante fakta og statistikker

Vi kan skelne adskillige af de mest interessante egenskaber ved den amerikanske nordøstlige del:

 1. Regionen indtager kun 5% af landets territorium. Samtidig lever ca. 20% af alle amerikanere i det.
 2. Nordøst er en meget rig økonomisk region i USA. Staterne Maryland, New Jersey og Connecticut registrerede det højeste i landets gennemsnitlige indkomster.
 3. Denne makroregion står for op til 25% af landets BNP.
 4. Det var dette område, der blev udgangspunktet for den europæiske kolonisering af hele kontinentet.
 5. Inden for regionen er Jordens største megalopolis "Bosvash" med et areal på ca. 170.000 kvadratmeter. km.

Nordøstlige USA: naturressourcer og geografiske træk

Makro-distriktets naturressourcepotentiale er ret ringe. Men det er mere end opvejet af en usædvanligt rentabel økonomisk og geografisk situation. Lette og klimatiske forhold er ideelle til at leve og drive forretning. Det nordøstlige har et stort udløb til Atlanterhavet. Det er her, at landets største havne er placeret - Boston, Baltimore, Philadelphia og andre. Derudover er der gennem regionen det vigtigste jernbaneland, der forbinder Detroit med Atlanterhavskysten.

Egenskaber af ressourcebasen i det nordøstlige i USA er som følger. Det vigtigste råmateriale i denne region er kul. Makroregionen ligger inden for Appalachian Kul-bassinet, der strækker sig over 1.000 kilometer langs bjergsystemet med samme navn. Udviklingen af indskud begyndte her i 1800.

Udover kul, i de nordøstlige Forenede Stater er også aktivt minedrift nogle af de ikke-jernholdige malmmalme (især aluminium). Underskuddet på mange mineralressourcer i regionen kompenseres af et fordelagtigt kvarter. Så fra syd og mellem vest er USA forsynet med olie-, gas-, jern- og kobbermalm, fosforitter, byggematerialer mv. Mange råmaterialer, såsom jernholdig og ikke-jernholdig metallurgi, maskinbygning, kemisk industri og andre, fungerer med succes på dette råmateriale.

Nordøst - Det "økonomiske hjerte" i USA

I den nordøstlige del af USA blev tung industri (kul, metallurgi, forskellige maskinbygningsindustrier), mad, syning og trykkeribranchen den største udvikling. I regionens agrariske kompleks dominerer malkekvægsopdræt og smalprofil gartneri. De vigtigste faktorer i udviklingen af det nordøstlige USA er som følger:

 • Fordel ved geografisk placering.
 • De rigeste forekomster af kul.
 • Historiske træk forbundet med kolonisering.

Måske er den vigtigste faktor i den økonomiske udvikling i regionen fordelene ved den geografiske placering. Faktisk er denne del af staten den nærmeste til Europa. Fire århundreder siden var denne funktion ekstremt vægtig. I 1620 forankrede New Englands kyst det første skib med europæiske kolonister.

Det var gennem Nordøst, at tusinder af indvandrere - eventyrere og romantikere - kom til kontinentet fra den gamle verden på jagt efter et nyt liv. Mange af dem bosatte sig her og danner rygraden i fremtiden kraftigt økonomisk og økonomisk system. Det nordøstlige USA har altid været maksimalt åbent for omverdenen. Inden for denne region udviklede og udviklede store virksomheder - "det monstre" af det moderne kapitalistiske samfund.

De vigtigste centre i makroregionen

New York er det største økonomiske, industrielle og kommercielle center ikke kun for det nordøstlige, men for hele landet. Ifølge statistiske data giver denne megapolis over 10% af statens samlede BNP. Her er kontorer af verdens største banker og forsikringsselskaber. Derudover er der en stor havneport i New York, som årligt passerer flere tusind lastskibe gennem sig selv.

Washington er USA's administrative hovedstad. Hovedproduktet i denne by, som amerikanerne joke, er love og forskrifter. Derudover er Washington et vigtigt videnskabeligt, uddannelsesmæssigt og kulturelt center i landet. Et unikt træk ved byen - der er ingen skyskrabere her! Og alt fordi i Washington er det forbudt at bygge bygninger, der vil være højere end Capitol.

Hvis Washington er den juridiske hovedstad i USA, er New York økonomisk, så kan Pittsburgh sikkert betragtes som landets metallurgiske hovedstad. Byen på Ohio-floden er det centrale centrum for "American Ruhr" - kontinentets største kulin og metallurgiske base. Ak, i dag er mange planter og miner i Pittsburgh lukket. Men andre brancher udvikler sig aktivt i byen, især inden for tjenester og kommunikation.

konklusion

Den nordøstlige del af USA er det mindste land i landet. Det er beliggende i den nordøstlige del af staten, som direkte følger fra sit navn og omfatter ni stater. Regionen indtager et vigtigt sted i det amerikanske økonomiske system. Det var her, at landets vigtigste industrielle bælte blev dannet. Og det er i nordøst, at USAs største megaciteter og industricentre er placeret. Disse er byerne New York, Washington, Pittsburgh, Philadelphia og Boston.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.