LovOverholdelse om regulering

Klassifikation af retsregler: Funktioner

Retlige normer - der fastsætter de rettigheder, pligter og ansvar civile relationer. Klassifikation af retsregler finder sted på forskellige grunde. Lad os se på dem i flere detaljer.

På fagene lovgivning

Koncept og typer af former for loven, for det første kan komme fra staten - reglerne for repræsentativ, udøvende og dømmende myndigheder. For det andet, det civile samfund - de regler, som blev vedtaget af indbyggerne i en territorial enhed eller borgere i staten.

Social formål og rolle i retssystemet

I dette aspekt, klassificering retsstat som følger:

 • fundament (principper) - regulerer relationer i samfundet, den juridiske situation for den enkelte indflydelse statsgrænsen;
 • regulatoriske (adfærdsregler) - for de praktiske relationer mellem fag ved hjælp af rettigheder og pligter (bemyndigelse, binding, der forbyder);
 • sikkerhedsvagter (vagter) - fastsættelse foranstaltninger håndhævelse for overtrædelse af de juridiske aspekter;
 • sikkerhed (garanti) - at garantere de rettigheder og pligter;
 • deklarative (ad) - at definere spørgsmålene om retlige regulering ;
 • definitiv (definition) - formulere udpegning af juridiske fænomener og kategorier;
 • konflikt (voldgiftsmænd) - eliminerer forskelle mellem lovens bestemmelser;
 • operationelle (værktøjer) - varigheden af de retsakter.

Klassificering af juridiske bestemmelser om emnet retlige regulering

Ifølge princippet bestemmelser varierer fra industrien lov - forfatningsmæssige, civile, kriminel, arbejdskraft. Der er også en klassificering af forvaltningsret. Desuden er de delt op i materiale (oprettelse adfærdsregler) og proceduremæssige (oprettelse procedurer for deres gennemførelse).

Klassifikation af retsregler for beregning af retlige regulering

Dette princip adskiller standarder obligatoriske (regler for forvaltningsret, der bærer hæk, bydende, kategoriske); skønsmæssig (iført autonom karakter og gennemføres som regel, i civile relationer); anbefaling (optioner hensigtsmæssig adfærd af ikke-statslige organisationer). Endvidere i denne retning regler kan inddeles i incitament, positiv og straffe.

I omfang

Du kan vælge regler:

 • fælles handling - påvirker alle medlemmer af samfundet og aktiv i alle regioner i staten;
 • begrænset handling - den begrænsede tid til rådighed, territoriale, subjektive, produceret og udgivet af myndighederne i Den Russiske Føderation;
 • lokale regler - opererer inden bestemt tilstand, offentlige eller private enheder.

Andre muligheder klassifikationer

Ud over de ovennævnte områder af reglerne klassificeringskriterier lov er også delt af tid - midlertidig og permanent; cirkulært personer - gælder for hver der falder ind under de standarder, der diskuteres eller en specifikt defineret kombination af fag (lærere, soldater, etc ...).

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.