FormationVidenskab

Interessant Science: hvordan du skal bruge hjemme erfaring i kemi til at interessere barnet?

I gymnasiet, begynder at kemi indtil 8. klasse, alt for svært at tage denne videnskab børn. Men for at forberede den studerende til emnet kan være ganske sjov og nem måde - ved at organisere erfaring i kemi i hjemmet. Disse mini-eksperimenter vil bidrage til at se på videnskaben på den anden side, et show af "Kemiske tricks" på en børns part betydeligt øge graden af sjov.

brandsikker regning

For at udføre en utrolig spektakulær, men et simpelt trick, skal du bruge:

 • regning;
 • vandig-alkoholisk opløsning med et alkoholindhold på ca. 50%;
 • salt;
 • pincet eller en pincet.

En knivspids salt bør sættes til opløsningen. Næste i løsningen med en pincet placeret regningen. De, der er for første gang har en sådan oplevelse i kemi, er det bedre at tage en mindre regning værdighed!

Når pengene er godt vymoknut, bør de igen hente pincet og forsigtigt ryst overskydende væske med papir. Nu er det muligt at sætte ild! Brand vil finde sted i løbet af regningen, men ingen endnu længere brune. Dette skyldes, at brændende alkohol indeholdt i opløsningen. Til gengæld betyder det vand, der gennemblødt papiret ikke har tid til at fordampe.

krystalkugler

Crystal vækst - en af de mest populære hobbyer, som tilbyder underholdende kemi. Forsøg med krystallisering normalt bruger på sukker, men sukker krystaller er ikke noget nyt. Vi tilbyder nye og usædvanligt syn - krystaller dyrket på æg!

Krystalkugler kan fås ved:

 • alun (sælges på apoteker);
 • PVA lim;
 • farvestoffer.

Krystallerne på æggene vokser meget hurtigt, på bare en dag. Det er nødvendigt at forvask skallerne grundigt og tør det. Hvorefter æggene smurt med lim og drys alun. Nu er de nødt til at ligge ned i et par timer til at tørre ud igen.

Endvidere bør farvestoffet opløses i to kopper postevand. Mængden af farvestoffet kan vælges uafhængigt i dette tilfælde kun intensiteten af farven afhænger krystaller fra det. Æggene lægges i farvestoffet for dagen eller om natten. Jo længere ægget ligger i en opløsning, krystaller vokse sig større. Gør dig klar krystal æg bør omhyggeligt - de er ganske skrøbelig.

Balloon på flasken

Som kan pustes ballonen uden helium uden at gøre fysisk anstrengelse? For at gøre dette, kan du bruge en almindelig bagepulver og eddike, der står i et skab i køkkenet hver mor. For at udføre dette eksperiment i kemi, skal bruge:

 • en ballon;
 • flaske;
 • 3-4 teskefulde soda;
 • eddike.

Soda hældes direkte i en kugle ved hjælp af en tragt eller en ske. Hvorefter det sættes på flasken med en lille mængde af eddike. Når sodavand af kuglen begynder at vågne op i flasken, begynder det at svulme op, som ved et helium. Dette skyldes det faktum, at eddiken omsættes med soda og frigiver carbondioxid. Bolden pustes på grund af gas inden for et par sekunder kun og fange!

Multi-farvede lag i flasken

Det næste eksperiment i kemi barn vil forklare tydeligt begrebet væskens densitet. Til dette behov:

 • en kvart kop solsikkeolie;
 • en kvart kop vand, tonet i en hvilken som helst lys farve;
 • en kvart kop sukker sirup (for effektiv fokusering, er det også nødvendigt at tilføje farvestof).

Barnet kan antage på forhånd, hvad der vil ske, når man blander alle disse væsker. Han ligesom resultatet - sirup afregner ned som den mest tætte, vandet er i midten, og olien vil forblive på toppen. Du kan eksperimentere med farver og væsker, hvilket gør ufattelige sammensætning. For eksempel ved at tilsætte forskellige mængder af sukker i sirup, vil være i stand til at få nogle væsker med forskellige tætheder.

Laboratorieforsøg i kemi kan være ganske ikke-kedeligt. Disse spektakulære og alligevel enkle tricks til at hjælpe lokke et barn til studiet af videnskab og simpelthen blive underholdt på en regnvejrsdag.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.