FormationHistorie

Peloponnesiske krig: årsagerne til konflikten mellem Athen og Sparta

Den Peloponnesiske Krig - militær konflikt, som havde katastrofale konsekvenser, mellem athenske imperium, kendt som Delian Symmachus, og den peloponnesiske League ledet af Sparta. På det er der mange historiske vidnesbyrd om samtidige, men det vigtigste arbejde blandt dem er "History" Thukydid. De fleste af de komedier Aristofanes, hvor latterliggjort nogle generaler og arrangementer blev skrevet i løbet af denne periode.

Athen og Sparta - to stærke bystater - var allierede i løbet af perserkrigene (499-449 år f.Kr..). Efter tilbagetrækning af perserne, Athen øget deres indflydelse ikke kun i Det Ægæiske Hav og Sortehavsområdet, men også forsøgt at dominere i hele Grækenland.

Historikere mener, at den peloponnesiske krig brød ud på grund af frygten for Sparta til den stigende magt i Athen, som er mere og mere isoleret deres konkurrenter. Begge stater var stærk og kunne ignorere de gamle regler for infanteri kamp. Understøttede næsten 200.000 heloter der arbejdede i gårde og Massena Laconia spartanerne sætte hoplitter, der havde en fremragende militær træning. De var kendt for deres mod, færdigheder i ubevæbnet kamp og den offensive strategi ifølge opfindelsen, kaldet en falanks formation. Denne innovative strategi har været meget vellykket i løbet af slaget ved Marathon i 490 f.Kr. og Plataea i 479 f.Kr., hvorefter antikke græske krigen sluttede i sejr over perserne.

Efter den persiske tilbagetog, har Athen ikke stoppet med at bruge den triere, tværtimod har de øget deres flåde. Opdrættet på en hyldest vasal bystater placeret på øer og kyster i Det Ægæiske Hav, har politikken blevet en slags "god politi", tilsyn deres underordnede allierede. I løbet af det næste årti erhvervede han stor indflydelse i forening (eller Delian Symmachus som det væsentligste styrende organ var på øen Delos).

Andre stater, der er involveret i foreningen, er helt afhængig af Athen, og kun begrænset af kontante bidrag. Gradvist bliver en fælles statskasse udelukkende spildt på de athenske projekter snarere end om beskyttelse af det Ioniske og Ægæiske hav fra potentielle angribere i lyset af pirater og de samme perserne. Perikles generelt lidt statskassen fra Delos til Athen, pengene begyndte at blive brugt til at finansiere omfattende byggeri udført af dem, især Parthenon.

Sparta ængsteligt iagttog som staten, forbund, mister kontrollen over deres køretøjer, og Athen forvandlet til et maritimt imperium. Stigende deres magt, de var i stand til at udfordre Lakedaimonernes, kendt som spartanerne, lederen af en anden alliance, som længe har ligget den eneste store militære magt i Grækenland. Sparta og dets allierede, med undtagelse af Korinth, var i stand til at bekæmpe de landstyrker. Men det var virkelig en uovervindelig hær. Således kunne de to magter ikke holde et afgørende slag og afslutte striden "en dag."

Den peloponnesiske krig startede på grund af en række specifikke handlinger på den del af Athen, som et resultat af, hvor allierede Sparta lidt. Athenske flåde forhindrede Korinth danne en koloni i Korfu, desuden har imperiet taget økonomiske sanktioner mod Megara, som kan vise sig at være katastrofalt for dem.

Den Peloponnesiske Krig, som begyndte i 431 f.Kr., varede i alt 27 år, med en seks-årig våbenhvile eller andet sted i midten af denne periode, og endte med overgivelsen af Athen i 404 f.Kr.. En af de langsigtede årsager til nederlag af beføjelser et uventet udbrud af pest i 430, som dræbte Perikles og ikke mindre end en fjerdedel af borgerne. Næsten tre årtier med konstant kamp førte til konkurs af imperiet blev kræfterne opbrugt, og demoraliseret.

Peloponnesiske Krig sluttede med ophør af eksistensen af den athenske sømagt. Sparta og dets allierede har henvendt sig til Pan-Hellenic organisation håndhævere overalt oligarkiske reglen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.