FormationVidenskab

Radioaktive materiale: stoffer, deres kilder og risikoen for

Omkring et århundrede siden, har menneskeheden kommet en bestemt epoke - første gang studiet af den naturlige, og derefter den kunstige stråling. I midten af århundredet, som blev kaldt atomare, var der to modsatrettede udviklinger:

  • For det første er den atomare bombningen af Hiroshima og Nagasaki;
  • for det andet, det første atomkraftværk i Obninsk åbnede i verden.

I sidstnævnte tilfælde har den destruktive energi bliver en kreativ menneskeheden. Hvad der er radioaktive materialer? Hvad er det stof, der kan forårsage stråling?

Hvilke stoffer er radioaktive

Først skal vi nødt til at forstå præcis, hvad stoffer er klassificeret som radioaktivt. I Mendeleev periodiske system består af 120 poster. Hver af dem er sammensat af atomer, og atomer af nogle stoffer kan falde fra hinanden. Dette frigiver farlig stråling.

Radioaktive stoffer er repræsenteret ved de kemiske grundstoffer, der er anbragt efter føringen. Samlet kendt i mere end 80 farlige radioaktive grundstoffer. For eksempel er dette radium, Frankrig, polonium, strontium, bismuth, germanium, cæsium. Nogle af dem findes i naturen. Andre er arbejdet af menneskehænder.

Egenskaberne af radioaktive stoffer

Faren for disse stoffer på grund af det faktum, at de er først og fremmest, er usynlige for det menneskelige øje. De har ingen farve, smag eller lugt. I mange år en person kan leve i nærheden af en radioaktiv kilde, der er ikke noget om det ikke at vide. En anden farlig træk ved denne klasse af stoffer er deres evne til at rejse over lange afstande fra deres kilde. Men deres desintegration ikke afhænge af miljømæssige faktorer.

Nuklear fare ikke kan elimineres ved fysiske eller kemiske midler. Radioaktive stoffer kan være i luft, jord, fødevarer. For eksempel er det bevist, at de fleste radionuklider omfatter grøntsager såsom kål og roer.

Naturlige radioaktive grundstoffer

Det radioaktive materiale kan være indeholdt i de mineralforekomster i mange sten, som kan indeholde radioaktive grundstoffer i en given mængde. For eksempel er disse de olieproducerende områder i det vestlige Sibirien. Der er en stor mængde af uran, samt de stoffer, der dets nedbrydningsprodukter - radon, radium. Ligeledes kan det radioaktive materiale i miljøet gennem TPP TPP og som kan fungere på bestemte typer kul.

Regioner med naturlige radioaktive stråler

Eksempler på radioaktive steder på jorden, hvor strålingen er et naturligt forekommende, kan være indiske strande i Kerala, den kinesiske provins Guangdong, hvor isotoper er i jorden, samt visse dele af det område af Brasilien. Også øget stråling emissioner af sten karakteristiske for visse regioner i Frankrig, Ukraine og Sverige.

Ofte nukleare materialer og radioaktive stoffer i byggematerialer. Eksempler kan tjene som byggematerialer såsom grus, alun og phosphater. De består af store mængder af radionuklider, mens du bruger i byggebranchen over hele linjen. Dette fører til en manifold forøgelse af dosis gammastråling i bygninger.

Anvendelse af radioaktive materialer i byggeriet: usynlige farer

Sådanne tilfælde er blevet installeret mere end én gang. For eksempel i Omsk bygherrer ofte bruges til beton fyldning af de minerede områder i det nordlige Kasakhstan bygning murbrokker. Den indeholdt en højere mængde radioaktivt uran, hvilket resulterer i bygninger var signifikant forhøjede niveauer af gammastråling.

Det blev også indstillet, når de radioaktive byggematerialer anvendes til opførelse af beboelsesejendomme. Denne overtrædelse blev indspillet i Jekaterinburg regionen, på Kostousova station. Til opførelse af fundamenter, pudsning, og andre typer af finish, arbejdere brugte sandet indeholder radioaktive thorium.

Sager som disse, indspillet en enorm sæt. I Kasakhstan, Trans-Baikal og mange andre områder for støvning gader, legepladser, værfter, bygherrer brugte deklasserede uran malm. Dette resulterede i en betydelig stigning af farlige strålingsfelter.

Kunstige kilder til radioaktivitet

Radioaktivt materiale kan også være et spørgsmål om menneskehænder. Der er forskellige kilder, der forurener miljøet med radionuklider:

  1. Det er nukleare eksplosioner, der bruges i olieproduktionen.
  2. Forsøg med militære områder.
  3. Virksomheder af nukleare brændselskredsløb.
  4. Ulykker på atomkraftværker.
  5. Også en stor fare kæmper, der bruger atombomber og skaller.
  6. Bortskaffelse af radioaktive stoffer.
  7. Uforsigtig brug af forskellige typer af teknisk udstyr.

Transport af radioaktive stoffer

Transport af radioaktivt materiale sker efter særlige regler, som er godkendt af den føderale lov "om den nukleare energi." For mange virksomheder, deres transport er en integreret del af alle aktiviteter. der er en særlig sikkerhed system til transport af disse stoffer.

Opdeling - det er sådan et stof, hvis kerner ved neutron capture starten dividere. Du skal blot deres kerner sammenbrud, og dermed energi frigives. Et eksempel fissile materialer kan tjene som uran-235, uran-233, plutonium-239, og andre. Fissile og radioaktive materialer er forbudt at transportere gennem tolden. toldkontrol finder sted ved hjælp af undertrykkelse af at transportere dem over grænsen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.