FormationVidenskab

Hvad er halo effekt

Hvorfor folk har tendens til at hænge etiketter på folk omkring dem? Dette fænomen har en videnskabelig forklaring - glorie effekt. Grobund for fremkomsten af denne effekt opstår, når du kender en person eller overflade til at opdage kendte hans omdømme i samfundet - positiv eller negativ.

Halo effekt - det er en særlig hældning, fås i næsten ethvert menneske, for at evaluere andres adfærd på baggrund af de første erfaringer.

For at forstå dette fænomen, giver vi et eksempel. For nylig, har du en ny kollega, som snart effektivt besluttet noget dit problem. Desuden er der i kommunikationen var han venlig og behagelig person. Du bestemmer, hvad der er en "god person", kan du stole på i svære tider. Men efter et stykke tid, du lærer, at han har startet et slagsmål i en anstændig offentlig institution. Den første ting, du har der vil være noget i retning af dette: "Du skal ikke være! Det er sladder, jeg kendte ham, det er en stor mand!". Således er en positiv halo effekt. Eksempel kan ikke føre en.

Glorie effekt er negativ, og positiv. Han ser i forhold til venner, offentlige personer, politikere, popstjerner, samt for kendte mærker. For eksempel, hvis det en dag du kan lide produktet af et selskab, så du senere kan begynde at overveje sine øvrige produkter godt. Selvom måske er det ikke så. Som et resultat, du mener hængt etiket, som den tid til at forstå dette ikke er der.Med enorme succes glorie effekt anvendes svindlere. Man kan nævne eksemplet med klassisk litteratur. I komedie af Gogols "The Inspector General" embedsmænd mødtes med inspektøren generelt fra starten tænker han var revisor. Selvtillid i de lange lukkede deres øjne ikke forstår, at Khlestakov i sit erhverv, ikke opfylder sine forpligtelser, og af revisors ikke kan lide.

I nogle tilfælde, er der en halo virkning?

1. Mangel på tid. Du har ikke nok tid til at være godt bekendt med manden, omhyggeligt analysere hans opførsel og danne sig en mening om ham som person.

2. For mange oplysninger , også kan forårsage denne virkning. Er du overbebyrdet med information om forskellige mennesker, så du ikke er i stand til at foretage en detaljeret analyse adfærd enkelte.

3. Den stereotype opfattelse af, at der er udviklet på baggrund af de synspunkter, som offentligheden om enhver gruppe af mennesker, som personen tilhører. Et eksempel kan være forskellige subkulturer: den person, der bekender punk kultur og komme til en samtale på sin sædvanlige påklædning, er det muligt at blive negativt opfattes af afdelingen for menneskelige ressourcer.

4. Den ekstraordinære personlighed. Nogle gange er den mest fremtrædende træk ved en person ramt af samfundet og forvist til bagsiden af hans plan andre kvaliteter. Psykologer i løbet af deres forskning kom til den konklusion , at denne funktion er i de fleste tilfælde en persons udseende.

Den glorie effekt kan observeres i adfærden af absolut alle mennesker, da det er et resultat af iboende subjektivitet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.