FormationVidenskab

Beskrivende geometri - det er det frontale plan?

For at få en idé om emnet brugt hans billede på papir eller skærm. Typisk emnet billede med en af parterne giver ikke et fuldstændigt billede af sin form, er det nødvendigt at modtage sin projektion på to eller tre planer. At strømline processen med fremspring, det plan, hvorpå fremspringet finder sted, vinkelret på hinanden. Overvej, hvad er de forskellige typer af planer. Alle tre af dem, og de danner et trekantet rum i en ret vinkel.

Hver af projektion fly har sit eget navn og bogstaver. Frontal fly - en lodret placeret før vores øjne projektion flyet. For klarhedens skyld - det er en plan, som vi står over for, det vil sige, vi er ved at undersøge flyet i billedet ... Udpeget den forreste plan latinske bogstav V.

Vandret plan er vinkelret på fronten. Billedligt talt, det vandrette plan - det er det plan, der ligger hos os "under hans fødder." Det er normalt betegnes med bogstavet H.

Den tredje af de vigtigste projektionsplaner kaldes en profil. Som det frontale plan, er det placeret lodret og danner en ret vinkel med de to foregående. Se profilen flyet latinske bogstav W.

Når parvis skæringspunktet mellem tre planer af data genereret koordinatakse x, y, z. This gensidigt vinkelrette stråler med en fælles toppunkt ved skæringspunktet mellem de tre planer projektion, angivet med bogstavet O.

For at opnå et detaljeret billede af objektet, er det nødvendigt at kombinere billeder opnået ved de tre indbyrdes vinkelrette ansigter. Til dette formål de to sider af vinklen implementere og kombinere med den tredje. Frontale plan forbliver på plads, vandret roteres nedad ved 90 ° langs x-aksen, en profil plan drejes lige ved 90 ° langs z-aksen. Således de sidste to fly på linje med den forreste (placeret under vandret, profilen - til højre).

Den beskrivende geometri helst vilkårligt placeret i tegneplanet kan defineres på forskellige måder: tre fremspring ikke ligge på en ret linje punkter, en lige linje projektion og et punkt uden for det, samt fremspring parallel eller skærende linier eller et plan figur.

I forhold til den vigtigste plan projektion ser flyet kan tage følgende bestemmelser:

1. Det kan være ikke-vinkelret på nogen af dem. Så er det -. Såkaldte. generisk plan.

2. Det kan være en af de tre på hinanden vinkelrette planer projektion. I et sådant tilfælde kaldes det en horisontalt udragende, profileret eller ragende frontalt-udragende henholdsvis af det plan, der er vinkelret på den.

3. plan kan være vinkelret på to af dem og den tredje parallelle. Så det kaldes den forreste, vandrette eller profil hhv.

Direkte kan besætte de følgende positioner i forhold til planet:

1. tilhører hende.

2. Det være sig parallelt.

3. skærer planet (et særligt tilfælde - som vinkelret)

I flyet er der hovedlinjer, kaldet kontur og Frontale. Det flugter liggende i et plan og parallelt med respektive planer af fremspring.

Helst plan kan repræsenteres som r. N. plane spor, det vil sige, hvilken retning den skærer med fremspringet plan. Spor af flyet kaldes også horisontal, frontal og profil. Skæringspunkterne med planet af akserne af fremspringene på akserne har et punkt for gensidig skæringspunkt planet af sporene, er sporene generelt kaldes forsvindingspunkter i planet.

Vandrette og frontale plan spor i planerne for fremskrivningerne er sammenfaldende med deres fremskrivninger af samme navn. Det skal også nævnes, at al den horisontale én og samme plan er indbyrdes parallelle og parallelt med den vandrette spor, såvel som enhver af dens frontale indbyrdes parallelt og parallelt med sin forreste ende spor.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.