FormationVidenskab

Hvad konstellation er: navne, karakteristisk. liste over konstellationer

Ser man på nattehimlen som et barn, vi forsøger at forstå, hvad er de konstellationer. Vi er interesseret i navnet, danner en figur med stjerner, men ikke definitionen af begrebet "konstellation". I mellemtiden, selv som voksne, vi forstår ikke altid, hvad der virkelig ligger bag dette velkendte ord.

fremspring

Et rumskib flyver i rummet, vil aldrig nå nogen af de eksisterende himmelske mønstre. Grunden til dette er, at stjernerne bag det forekommer os, på samme plan, i virkeligheden, adskilt fra hinanden ofte over store afstande. Konstellation er en projektion af et separat stykke himmelkuglen med alle rumgenstande placeret derpå.

Lidt historie

Opfattelsen af, hvad konstellationer er, er forskellige i forskellige århundreder. I dag udsender 88 himmelske billeder, men det var ikke altid. Gamle konstellationer og deres navne strømlinet og beskrevet af Ptolemæus i sin berømte afhandling "Almagest". Hans liste omfattede de 48 himmelske billeder. Alle af dem, undtagen én, har holdt deres navn indtil videre. En stor konstellation Argo (skibet af Argonauterne) blev efterfølgende delt i tre mindre: Køl, Stern og Sail. I første omgang, de himmelske figurer, kaldet i dag de gamle blev beskrevet fire århundreder før Ptolemæus i 245 f.Kr.. e. Gjorde det også græsk - digteren Aratus.

Ved behov for at supplere den eksisterende liste kom under den store opdagelser: markeret på kort stjernerne hjalp ikke at navigere det store hav. I slutningen af det 16. århundrede rejsende Frederik de Houtman og Pieter Keyser sluttede stjerner i 12 mere himmelsk mønstre. Blandt dem var den kamæleon, Phoenix, South Hydra. Dozen konstellationer og kan nu findes på et kort over den sydlige halvkugle af himlen.

I 1613 Peter Plantsius portrætteret på deres kloden flere nye himmelske billeder, og i 1624-m, takket være den tyske astronom, læge og matematiker Jakob Bartsch, blev de brugt i hele den videnskabelige verden. I dag på kortet over himlen forblev kun to af dem - Giraffe og Unicorn.

Den endelige formation

Liste over konstellationer på det blev ikke gennemført. Yan Gevely i det 17. århundrede har afsat syv stjernernes billeder (Sextant, Leo Minor, Lizard, Shield, Lynx, Kantarel, jagthundene). I det næste, det 18. århundrede, et bidrag, og Nicolas-Lui De Lacaille. Han afbildet konstellationer 17, færdiggøre dannelsen af listen.

Men dette ikke ende historien om de konstellationer navne. Gamle himmelske tal forsøgte flere gange at omdøbe, erstatte de græske guder og helte for de kristne helgener. Nogle gange er de ønsker at opleve herlighed Olympians regerende personer og militære ledere. Men alle disse forsøg var forgæves.

grænser

Ved udgangen af det 18. århundrede endelig etableret en moderne forståelse af, hvad er de konstellationer. Navnene på himmelske billeder som mere eller mindre etableret. Det eneste der er tilbage at afgøre, hvor grænserne.

I dag, under den konstellation forstå ikke bare en bestemt lys, hvilket skaber en genkendelig silhuet. Det omfatter alle de "territorium" i nærheden af disse stjerner. Konstellationer er adskilt af grænser, der er godkendt i 1935 efter en lang samarbejde med flere fremtrædende astronomer.

kontinuerlig bevægelse

På den konstellation kortet blev en eller anden måde fast, men hvis du ser stjernerne hele natten, er det let at se, at de himmelske tal er i konstant bevægelse. Nogle mennesker bevæger sig omkring et fælles center, mens andre beskriver buen og forsvinder bag horisonten. Denne ændring i position er blevet kaldt daglige rotation. Hvis observatøren i den nordlige halvkugle og er sydvendt, vil de stjerner for ham at bevæge sig i urets retning, stiger i øst og forsvinder i vest. Så højt som muligt konstellationer stige over den sydlige horisont. Hvis vi observerer bevægelsen af stjernerne, mod nord, er billedet noget anderledes. En del af lyset ikke går ud over horisonten, og beskriver en cirkel på himlen. Dens centrum kaldes nordpolen af verden. Det ligger i nærheden af Nordstjernen.

I dette tilfælde er den samme lysende punkt altid stiger og sætter sig på et særligt sted, i modsætning til solen og månen, solopgang og solnedgang steder, der er forskudt hver dag. Jorden satellit og dag-stjerne "rejse" fra den ene konstellation til en anden. Så de "besøg" de tolv himmelske mønstre. Solen passerer vej i løbet af året, og Månen - i 27 med en lille dag. Indbydende "hjem", der tager dag-stjerne i hver tolvte måned, op stjernetegn cirkel.

søjler astrologi

Måske, alle ved, hvad de konstellationer af Zodiac der. Det er interessant, at den himmelske mønster, som er solen i en bestemt måned, er altid skjult for beskueren, og der er kun seks måneder senere.

Tegn på Zodiac kendt for menneskeheden i lang tid. Nogle af deres navne lød stadig i Mesopotamien, vugge en af de første civilisationer. Ordet "Zodiac" af græsk oprindelse: zodiakos oversætter som "dyr". Tolv konstellationer får deres navn fra det faktum, at de fleste af dem ligner dyr.

Zodiac dækker ikke blot kredsløb om månen, men også alle planeterne i solsystemet. Det er placeret i en vinkel til den himmelske ækvator og skærer med de to punkter, der svarer til de Vernal og efterårets jævndøgn.

Himmelsk pol

Der er forskellige måder at besvare spørgsmålet, hvad er konstellationer. Astronomer har for deres beslutsomhed har udviklet et særligt system af koordinater. Vi har allerede nævnt Nordpolen af verden. Det er let at antage, at der er en South pegede på den konstellation af Southern Cross. Og hvor er den stang og ækvator der. I koordinatsystemet, bygget på himlen, der er deklination (bredde, afstand til ækvator), og rektascension (længdegrad).

Ækvator passerer gennem bestemte konstellationer: Orion, Fiskene, Keith, Taurus, Eridan, Sextant Eagle, Unicorn, Hydra, Schlangenträger, lille hund, Leo, Aquarius, Serpent. Det særlige ved disse himmellegemer foreligger tal for overvågningen stort set overalt i verden. Dette er muligt på grund af placeringen af de konstellationer.

nord

Der er flere klassifikationer af at supplere vores forståelse om, hvad der sker konstellation. Alle de himmelske figurer er opdelt i, der tilhører den nordlige eller den sydlige halvkugle af himlen.

Liste over Konstellationer på den nordlige halvkugle indeholder billeder af tre Gemini, Vædderen og Kræft. De omfatter også de himmelske tegninger af dyr: Big og Little Dipper, delfin, dragen, giraf, jagthundene, Swan, Kantarel, lille hest og den lille løve, Lynx og Lizard. Blandt de konstellationer af den nordlige halvkugle, er der opkaldt efter tegn i gamle mytologi: Coma Berenices, Andromeda, Cepheus, Perseus, Pegasus, Hercules, Cassiopeia, Bootes, og betegner objekter: Lira, Sextant, Arrow, Triangle.

På den anden side af Jorden

Lad os nu se, hvad konstellationer er synlige for observatøren på den sydlige halvkugle. De fleste af de himmelske tal er opkaldt efter livløse objekter og deres dele: alteret, kompas, mad, Kiel, Mikroskop, Skål, Norma, oktant, Telescope, pumpe, fræser, Sail, ovn, gitter, kompas, ur, Shield, Southern Crown, Southern Cross og den sydlige trekant. Fra tegn på stjernetegn til de sydlige stjernebilleder er Stenbukken, Skorpionen og Skytten. Af mytiske figurer her er det den eneste Phoenix og Cepheus, men der er kunstnere (billedhugger og maler) og en repræsentant for folkene (Indiansk), såvel som legemliggørelsen af et mirakel af naturen (Mensa). Mange her og dyr: Big Dog, Crow, Dove, Wolf, Flying, Guld og Syd Fisk, Crane, Kanin, Bird of Paradise, Peacock, Fly, Toucan, Chameleon, South Hydra.

Vinter og sommer

På dette svarmuligheder på spørgsmålet, hvad der er den konstellation, ikke er opbrugt. Et andet princip for klassificering - det år, hvor den himmelske mønster er bedst observeres. Efter alt, sommer, vinter, forår og efterår over hovedet dominere forskellige billeder.

I juni, juli og himmel august dekorere konstellation Cygnus, Lyra og Eagle, de lyseste punkter, der danner asterism sommertrekanten. Denne tid af året er også tilgængelig til at observere Bootes, Corona Borealis, kompas, Hercules og et par andre himmellegemer tal.

Om vinteren, ikke mindre smuk plads over hovedet end om sommeren. Om aftenen i horisonten ser stjernebilledet Orion. Det er nemt at finde de tre lyse punkter linet op på række. Denne asterism Orions bælte. Nedenfor og lidt til højre er det Rigel, de mest fremtrædende stjerner i denne himmelske figur. Hvis selen er længere til venstre og ned, så linjen vil snart støder op til Sirius Alpha Canis Major og den klareste stjerne i hele himlen. Både store og lille hund gælder også for vinteren konstellationer. I den anden ende af linjen passerer gennem Orion bæltet ligger an mod den Aldebaran vedrørende Taurus.

I efteråret og foråret

Slutningen af sommeren er ledsaget af en ændring af de vigtigste konstellationer af himlen. Nu, er det bedst at blive synlige fisk, Cassiopeia og Andromeda. Selvom lysstyrken er ringere end Orion og Svanen, de dekorere himlen er ikke værre og er også fortjener opmærksomhed.

Spring headroom er belyst af stjernerne i Karlsvognen, Leo, Jomfruen, Bootes. Selvfølgelig, de er synlige, og på andre tidspunkter, men det er forår - tidspunktet for deres "regeringstid" på himlen.

Vigtigste konstellationer og navne på stjerner kendte til os siden oldtiden. Siden da blev deres liste suppleres og ændres. Liste over de 88 himmelske billeder - et udtømmende svar på spørgsmålet, hvad er konstellationer. Deres navne give en idé om tidspunktet for fremkomsten af disse stjernernes tal på himlen kortet. Så næsten alle de mytiske figurer skinnede i en tid med antikke Grækenland og Rom. De fleste af de sædvanlige dyr til det moderne menneske, såvel som silhuetter af kunstneriske personligheder og forskellige enheder - resultatet af nytænkning stjernekortet i de 17-18 TH århundreder. Søg konstellationer letter deres relation til den himmelske ækvator og polerne af verden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.