FormationVidenskab

Geologisk æra. geologiske tidsplan

Det menes, at verden havde brug for syv milliarder år at blive det, vi kender og ser det i dag. Over hele perioden af sin eksistens, har vores planet akkumuleret utallige hemmeligheder, især om hendes indledende dannelse. Forskere fra hele verden, der studerer Jordens skorpe, indsamlet oplysninger om alle former for større ændringer nogensinde fandt sted på Jordens overflade. Sådanne data er ordnet i kronologisk rækkefølge og kaldes geologisk æra.

Fremkomsten og udvikling

I en tid hvor domineret af den religiøse doktrin i den guddommelige lov, der var involveret i dannelsen af Jorden, da man mente, og den unge alder af vores planet og universet som helhed (mente man, at de blev dannet på samme tid for blot to dage, omkring 6000 år siden) . Dette synspunkt blev accepteret uden forbehold af gamle mennesker til fremkomsten og hurtig udvikling af de eksakte videnskaber, såsom astronomi, kemi og fysik.

Over tid, tænkere og forskere fra oldtiden, der levede i renæssancen, udtrykte sin egen, mere realistisk billede af, hvordan Jorden blev dannet. Ifølge deres antagelser, baseret på den alsidighed af overflade ændringer og planetens indre, historien om dens eksistens meget mere end 6000 år. Moderne forskere fra hele verden kom til den konklusion, at Jorden endelig blev dannet mere end fire milliarder år siden. Det siges, at ikke alle er enige i dette udsagn, fordi de mener, at dette tal er for højt.

Jorden BC

Dette koncept af tid blev kendt for Beda - benediktinermunk. Han brugte udtrykket "fælles æra" og "BC" i sine afhandlinger, og derefter til 731, har de fleste lande i Vesteuropa flyttet til kalenderen med optællingen. Disse ændringer påvirkede også den geologiske kronologi, som er opdelt i to ulige periode. Den første, ældste del, domineret planeten meget længere end det andet, fordi det er på det tidspunkt var der fremkomsten og udviklingen af naturen fra de mindste organismer til store oceaner.

Grunde BC oplevet en langvarig og kolossale forandringer med henblik på at skabe en moderne menneske de mest komfortable levevilkår. Langsigtede undersøgelser af jordskorpen har givet forskerne en mulighed for at danne en idé om dannelsen af vores planet som helhed og livets oprindelse.

Prækambrium

Geochronological bord starter med prækambriske EON, der eksisterede på jorden fra 4,5 mia til 600 millioner år siden. I denne periode var der en dannelse i første omgang jordskorpen, og senere - vand og jord. Vulkansk aktivitet fandt sted i hele Aeon.

hadal

Denne periode er ofte omtalt som en af de tre dele af Prækambrium. Sandsynligvis er det en misforståelse, fordi Katarchean EON har stort set intet til fælles med sin forgænger. På det tidspunkt var der ingen manifestationer af vulkansk aktivitet, men i stedet var domineret af kold ørken på Jordens overflade.

En dag Katarchean Aeon var kun seks timer. Denne periode er meget ofte ledsaget af jordskælv, udjævning landskab. Derefter det areal dækket med regolith - en primær ingrediens i mørkegrå.

Archean

Forfatteren af udtrykket i 1872, er blevet en af American Scientists. Archaea afvige fra Katarchean udseende erosion og et stort antal vulkaner. I tider med Arkæiske æon, som varede i 2,5 milliarder år, har vores planet indledt processen med udviklingen.

Selvom atmosfæren endnu ikke har været, der var forekomsten af anaerobe bakterier, som findes i fravær af oxygen. Sådanne naturlige mineraler, såsom svovl, jern, nikkel og grafit blev dannet som et resultat af de første levende organismer.

proterozoiske

EON af geologiske begivenheder er markeret med dannelsen af såkaldte hot Baikalian foldning. Over tid, blev de små bakker. Rocks proterozoiske var rige på jernmalm og ikke-jernholdige metaller. Som for dannelsen af livet, er dette aeon kendetegnet ved forekomst af protozoer, svampe og alger. Ved afslutningen af den proterozoiske crouches forekomst af bløddyr og orme.

Til gengæld proterozoiske består af tre langsigtede æra:

• enden Paleoproterozoic i en atmosfære af koncentrationen af det aktuelle niveau oxygen.

• Under Mesoproterozoic, som består af Kalima, ectasia og vægge og nåede et højdepunkt af alger og bakterier. Fra andre are proterozoiske adskiller koldeste periode, hvor det meste af isdækket jord.

• Neoproterozoic omfatter tre faser: protonium, kryogene og Ediacaria. AD perioder kendetegnet ved dannelsen af den første kontinent - hjemmet, hvilken plade snart skilles.

Phanerozoic

Denne Aeon er afsluttet geologiske tidsplan. Phanerozoic periode præget af en klar udseende af et stort antal levende organismer med mineralske skeletter. Forud proterozoiske eon kaldet skjult, fordi det bør fremmes på et tidspunkt i livet blev fundet.

I de dage i Phanerozoic der var store begivenheder såsom den kambriske eksplosion (ca. 540 millioner år siden), samt de 5 store uddøen af levende væsener i hele Jordens historie.

Den æra af den Phanerozoic eon

Den første af tre dele af Phanerozoic kaldes Paleozoic. Hun betragtes som den æra af gamle liv og er opdelt i syv trin:

Cambrian er karakteriseret ved dannelsen af et tempereret klima. Geologisk kronologi af denne periode, bemærker fraværet af eventuelle ændringer i landskabet, i stedet, er fremkomsten af moderne dyrearter.

Ordovicium. På dette tidspunkt, har et varmt klima spredt over hele kloden, herunder Antarktis. Der er også en betydelig dykke jord og forekomst af fisk.

Silurian er karakteriseret ved dannelsen af indre farvande og tørre lavland.

Devon iboende tid for forekomst af skov og de første padder.

Lavere kulstof adskiller sig væsentligt spredte hajer og bregner.

Øvre og Mellemøsten Karbon.

Perm - en tid, hvor de udryddelser forekom de ældste dyr.

Mezozoic - Phanerozoic EON anden del, som omfatter tre perioder: Trias, Jurassic og kridt. Denne periode er karakteriseret ved fremkomsten, udvikling og udryddelsen af dinosaurerne og tandede fugle. Mesozoikum geologiske kronologi er markeret med lavvandede hav dækkede område vestlige Amerika og dele af Europa. I løbet af denne periode, verdens dannede de første ahorn og egeskove.

Den tredje del af Phanerozoic eon kaldes Cenozoic, eller tidspunktet for pattedyr. Til gengæld er en ny æra af liv opdelt i to faser:

Tertiær. Begyndelsen af perioden er præget af et varmt klima, udvikling af rovdyr og klovbærende dyr og på samme tid, udryddelsen af gamle pattedyr. Skove eventuel spredning af planeten. Omkring 25 millioner år siden var der aber. Lidt senere, i Pliocæn, de første mennesker dukket op.

Kvartær Phase har fire istider. På dette tidspunkt, er forsvundet store pattedyr og fremkomsten af det menneskelige samfund. Ved slutningen af den fjerde istid, har klimaet fik sit nuværende udseende. Med kvaternære fase fast etableret forrang personen i hele området af jorden, der holder op til dette øjeblik.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.