FormationVidenskab

Hvilke stoffer kaldet aldehyder og ketoner? Anvendelsen af aldehyder

Forbindelser, der har i sin struktur en carbonylgruppe er aldehyder eller ketoner. Den aldehyder (RCOH) carbonylgruppe er bundet til et carbonhydridradikal og et hydrogenatom. Ellers kan man sige, at disse stoffer indeholder aldehydgruppen (-COH), hvor carbonylgruppen centrum er forbundet med et hydrogenatom. Ketonerne (RCOR '), to carbonhydridgrupper bundet til en carbonylgruppe. Navnet kommer fra aldehyd syrer, i hvilken oxidationen de omdannes, f.eks, ant (formaldehyd), ethyl- (acetaldehyd), propionaldehyd, smørsyre, valerianesyre aldehyder. Ifølge internationale nomenklatur kaldet aldehyder: ethanal, propanal. Navne på titel ketonformen radikaler, som er tilføjet slutter keton. F.eks dimethylketon (acetone), methylethylketon. Titel international nomenklatur keton kommer fra tilsætningen af carbonhydrid lukning -on, og fastgørelsespunktet af carbonylgruppen angiver et tal, for eksempel 2-propanon, 2-butanon. Anvendelse af aldehyder og ketoner, på grund af deres fysiske og kemiske egenskaber.

Aldehyder er almindelige i organisk kemi. Mange duftstoffer er forbundet med disse stoffer. Aldehyder har egenskaber, som er varieret og er afhængige af den radikale konstituerende molekylet. Lavere repræsentant - myresyre aldehyd - gas, efterfølgende - væsker, faste stoffer er højere. Formaldehyd og acetaldehyd er meget godt opløselige i vand, opløselighed andre homologer falder med stigende molekylvægt. Myresyre og eddikesyre aldehyder har en stikkende lugt. Egenskaber og anvendelse af aldehyder på grund af tilstedeværelsen i deres molekyle en carbonylgruppe.

To lavere medlemmer af denne homolog serie i "brug af aldehyder" er det vigtigste for industrien værdi - er formaldehyd og acetaldehyd. Formaldehyd er produceret i stor skala, omkring 6 mio. Tons / år. Det er hovedsageligt anvendes i produktionen af harpikser. Fremstillet ved polykondensation af urinstof , urinstof-formaldehyd-harpiks nødvendig til fremstilling af fibre og spånplader, urinstof-formaldehyd-skum, til fremstilling af vådstyrke papir eller pap. En anden vigtig anvendelse af aldehyd baseret på omsætningen af formaldehyd med phenol polykondensation. Resultanten af processen phenolformaldehydharpiks (Bakelit) er uovertruffen materiale, som er efterspurgt i maskinindustrien, til fremstilling af slibemidler elektriske produkter, i produktionen af lakker og klæbestoffer. Fremstillet ud fra formaldehyd farmaceutiske præparater (formaldehydopløsning kendt som formalin, anvendes i medicin), syntetisk gummi, sprængstoffer og mange andre organiske stoffer.

Acetaldehyd var engang det dominerende produkt, men produktionsmængder var ned, nu er det producerer mindre end 1 million. Ton / år. Tidligere anvendelse af traditionel acetaldehyd var som råmaterialer til eddikesyre. Denne applikation acetaldehyd faldet i de seneste år, fordi eddikesyre produceres mere effektivt fra methanol (Monsanto proces og Cativa processen). Fra synspunktet om kondensationsreaktionen, acetaldehyd er et vigtigt råmateriale til pyridinderivaterne af pentaerythritol og crotonaldehyd. Acetaldehyd behov til fremstilling af plast (anvendelige harpikser fremstillet ud fra urinstof og acetaldehyd).

Andre medlemmer af denne homolog serie er også i efterspørgslen på markedet. Kommerciel udnyttelse af aldehyder er ofte de anvendes som råmaterialer til syntese af oxoalkoholer anvendes i produktionen af vaskemidler. Nogle højere aldehyder produceres i små mængder (mindre end 1000 tons / år) og anvendt som en smagsingredienser i parfumer. Disse indbefatter kanel og dets derivater, og citral lilial.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.