BilerBiler

Hvilken olie er bedre - 5W30 eller 5W40 (om vinteren)? Den bedste olie til vinteren

Udvidet temperaturområde af olier 5W30 og 5W40 gjorde dem populære hos russiske bilejere. Hvorfor? Hvilken fordel vil motoren få fra dette, hvilken olie er bedre: 5W30 eller 5W40 om vinteren?

Syntetiske eller semisyntetiske

På nuværende tidspunkt er der en tendens til at skifte til et mere udvidet viskositetsområde. De mest betydningsfulde trin i denne retning, som kemikerne har lavet med hensyn til dannelsen af syntetiske stoffer, tilføjer der alle de nye komponenter. For eksempel har firmaet "Mobil", som er den første, der har udgivet syntetisk smøremiddel til markedet, arbejdet med det og eksperimenteret i over tredive år. Et stort antal nye konkurrenter slumrer heller ikke og bruger enorme mængder penge til at skabe et nyt produkt med forbedrede muligheder. Men udviklere, der producerer syntetisk snævert specialiserede retninger, for eksempel for højtbelastede diesler, er der få.

Ud over "pyaterochok" - syntetik, er der en lignende semisyntetik. Hvorfor ikke bruge det? Selvfølgelig kan du bruge et flydende mineralvand, tilsæt tykkere, en syntetisk komponent med et moderne sæt tilsætningsstoffer - og det vil f.eks. Være ret standard semisyntetisk olie til motoren om vinteren. Det er imidlertid kendt, at dets parametre under alle omstændigheder vil være lavere sammenlignet med syntetiske stoffer. Oliebasen spiller trods alt en yderst vigtig rolle, hvorved det fysisk-kemiske grundlag fastsættes.

En velkendt analogi kan spores med benzin. Der er en teknologi, hvor en masse additiver sættes til lavoktan benzin A-80 på en håndværksmæssig måde og får AI-98. Men efter at have arbejdet på sådant brændstof, vil motoren snart kræve reparation: i det mindste er det nødvendigt at skylle injektoren og udskifte tændrørene. Det er trods alt helt klart, at højkvalitets benzin af højeste kvalitet opnås kun ved brug af passende teknologier.

viskositet

Denne egenskab er af afgørende betydning for et smørevæske. Denne parameter bestemmer den maksimale temperatur på applikationen af olien. Derfor, hvilken olie er bedre: 5W30 eller 5W40 (vinter eller sommer), bestemmes netop af denne parameter. Hvis indekset er lavt, bør smøremidlet ikke være for viskøst for at udføre en koldstart på motoren med en starter og pump den gennem pumpen. I høj temperatur tilstand bør olien derimod ikke have for lav viskositet, så det er muligt at tilvejebringe et konstant nødvendigt trykniveau i systemet og til at danne en friktionsbeskyttelsesfilm omkring delene.

Så viskositeten af olien er opdelt i:

  • Vinter . Med en lille viskositet starter motoren let, men smøremidlet virker ikke effektivt ved høje temperaturer.

  • Sommer . Koldstart vil være problematisk ved temperaturer under nul grader, men med høj viskositet vil det pålideligt og stabilt smøre motoren i varmt og varmt vejr.

  • Hele sæsonen . Når det er koldt ude, viser olien kvaliteten af vinterfedt, og når det er varmt, er det sommer.

Hele årstiderne bliver mere udbredt og fortrænger de to første arter, siden nu er det ikke længere nødvendigt at ændre olien hver gang sæsonen ændres. Samtidig viser de sig selv som mere effektive og energibesparende. Et eksempel på et sådant smøremiddel er olie 5W40 (syntetisk).

Andre funktioner

Selvfølgelig er andre egenskaber vigtige for olien: vaskemidler, anti-beklædning, anti-korrosion og antioxidant (tilsætningsstoffer anvendes til dette). Viskositeten har dog en af hovedværdierne. Mange moderne tilsætningsstoffer øger prisen. Derfor bør du altid være opmærksom på denne parameter og vælge det optimale forhold mellem smøremiddelegenskaber og fremtidige driftsforhold for motoren.

Det vigtigste krav, der skal følges ved udvælgelsen, er de krav, der stilles af bilproducenten. De er angivet i brugsanvisningen. Normalt indeholder de ikke kun oplysninger om de specifikke egenskaber, der burde være iboende i det anvendte smøremiddel, men tilbyder også specifikke mærker af olier med anbefalinger til at anvende dem. Ofte indeholder manualen Shell olie (5W40, 5W30 eller anden type). På samme tid, hvis din bil allerede er langt fra ny, og du ikke har meget information om dens drift, kan du selv vælge mærke til motoren eller transmissionen.

Standard 1999 SAE

Hvad betyder disse mystiske SAE-bogstaver? Fra engelsk oversættes forkortelsen som "Society of Automobile Engineers" (Society of Automobile Engineers). Dette er den internationale standard, som skal svare til viskositeten. For eksempel var kravene i standarden i 1999 som følger.

Ifølge den kinematiske viskositet af olien bestemmes en bestemt sæson. Den beregnes ved lave hastigheder fra 20 til 100 grader og separat ved hundrede grader.

Startegenskaber afsløres gennem modstanden ved start af en kold motor og muligheden for at opnå omdrejninger. Afhængig af viskositeten og klassen bestemmes temperaturer fra 10 til 30 grader af frost og høj forskydningshastighed (105s-1), det vil sige betingelser for arbejde i krumtapakselager under koldstart.

Pumpbarheden bestemmer smørehastigheden til friktionsdelene under koldstart, samt den mulige risiko for motornedbrydning under koldstart på grund af omdrejningen af linerne. Indikatoren vurderes ved negative temperaturer fra femten til fyrre grader og ved lave forskydninger (10s-1). Under disse forhold spredes smøremidlet i panden til oliemåleren, når koldmotoren starter.

Viskositet ved høj temperatur afslører en reel indikator, når du arbejder i en varm sæson med højbelastede motorer. Således er anti-slidegenskaber, friktionstab og effekten på motorens økonomi synlige. Det fastgøres ved høje forskydninger (106s-1). Under disse forhold arbejder krumtapakselager ved høj temperatur og belastning.

SAE klassificering

Dette er SAE-specifikationen, som bestemmer oliens egenskaber under forskellige forhold. I øjeblikket er der seks vinterklasser og fem sommerklasser. Vinteren er let at bestemme ved tilstedeværelsen af bogstavet W ("vinter", som på engelsk betyder "vinter"). Jo højere viskositeten er, desto større er det numeriske indeks.

Vinterviskositeten er betegnet med 0W, 5W, 10W, 15W, 20W. 25W.

Sommer - 20, 30, 40, 50.

Overvej eksemplet på olie 5W40.

Dens egenskaber er som følger. Klasse - 5W viskositet. Som du kan se, kan den bruges om vinteren, det vil sige, det afhænger af denne indikator, hvor let det er at starte motoren i frosten. For at forstå, hvilken slags olie der skal udfylde om vinteren, skal du være opmærksom på denne indikator.

Nummeret "40" afslører sommerens ydeevne, det vil sige evnen til at betjene motoren ved høje temperaturer.

Hvis der som i vores eksempel er en betegnelse for den ene og den anden klasse (det vil sige motorolie 5W40 samt 5W30), indikerer dette hele sæsonens natur af dens anvendelse.

Hvordan man vælger en vinterklasse

Når du vælger viskositet, følg først og fremmest bilfabrikantens anvisninger. Hvis der ikke findes nogen, følg de generelle anbefalinger.

Hvis du vælger den bedste olie til vinteren, skal du overveje de betingelser, hvorpå køretøjet skal betjenes.

Derefter kan problemer med opstart om vinteren og de negative konsekvenser for motoren (for eksempel hurtig slid og marmelade ved opstart, som kan opstå under oliefærdsbetingelserne) undgås uanset om 5W30 eller 5W40 for vinteren er oversvømmet. Det skal forstås, at når motoren startes, selvom den ikke forekommer i tilfælde af alvorlig frost, men med et positivt mærke på termometeret, tager det tid for oliepumpen at pumpe gennem smøresystemet, så væsken kommer ind i alle friktionsdelene og kanalerne. Indtil da kører motoren i forhold til mangel på olie. Derfor er friktion og slid stærkt forbedret. Jo mere smøremiddel kan opretholde fluiditeten i lavtemperaturtilstanden, jo bedre beskyttelse vil blive ydet til motoren.

Sådan vælger du alt vejr

Vinteregenskaber afspejles på venstre side, og sommeregenskaber reflekteres til højre. Så spørg dig selv hvilken olie er bedre - 5W30 eller 5W40 - om vinteren, skal du kun være opmærksom på figuren til venstre, og det er det samme i dette tilfælde.

Derfor er det nødvendigt at være opmærksom på forskellen i sommermodus og vælge den relevante indstilling afhængigt af køretøjets driftsforhold.

Viskositetstemperaturegenskaber

Fra dette indeks afhænger bestemmelsen om at starte motoren uden opvarmning, fri pumpning af olie gennem systemet og som følge heraf den stabile smøring af alle gnidningsdele ved maksimal belastning og omgivelsestemperatur.

Selv i et tempereret klima er ændringen i vintertemperaturen til den største opvarmning op til hundrede og halvfems grader. Derfor skal sæsonbetingede olier ændres afhængigt af sæson. Men når der er alt vejr (for eksempel motorolie 5W40 og 5W30), blev problemet fjernet. På grund af deres additiver kan de udvise de nødvendige egenskaber ved forskellige temperaturer. Det vil sige, med en negativ værdi svarer de til vinterolier og på høj positiv - sommer.

tilsætningsstoffer

Tilsætningsstoffer øger ikke viskositeten kraftigt ved lav temperatur, men stiger kraftigt - ved høj, når mængden af makropolymermolekyler er signifikant øget. I alle årstider (som inkluderer smøremiddel 5W30 og olie 5W40) består karakteristika i den midlertidige mulighed for at ændre viskositeten, også med hensyn til forskydningshastigheden. Når hastigheden falder, øges den, og når den stiger, falder den.

Det meste af denne ejendom manifesterer sig ved lave temperaturer, men selv ved høje temperaturer har det gode konsekvenser for motoren: Lav viskositet med en kold motor letter nedstigningen, og med opvarmning reducerer det energitab på grund af friktion, hvilket sparer brændstof.

Lav temperatur

Olieens lavtemperaturkarakteristik åbnes gennem hældpunktet, når smøremidlet ophører med at strømme. Denne indikator er realiseret, når temperaturen er fem til syv grader under den ved hvilken fluiditeten var mulig.

Oftest forekommer der kongealing på grund af dannelsen af paraffiner i det afkølede smøremiddel.

Hvilken olie er bedre: 5W30 eller 5W40 (om vinteren)

Som følge af det foregående er det klart, at begge arter manifesterer sig identisk i den kolde årstid. Derfor er vinteren både den ene og den anden slags smøremiddel perfekt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.